Ο Κοντονής επιβεβαιώνει το Documento: Σε εξέλιξη έρευνες σε βάρος δικαστικών για το σκάνδαλο Βγενόπουλου

Ο Κοντονής επιβεβαιώνει το Documento: Σε εξέλιξη έρευνες σε βάρος δικαστικών για το σκάνδαλο Βγενόπουλου

Για τις δύο παράλληλες έρευνες, πειθαρχική και ποινική, που διενεργούνται σε βάρος εισαγγελικών λειτουργών για “ολιγωρία” στη διερεύνηση του σκανδάλου Βγενόπουλου, επιβεβαιώνοντας τις αποκαλύψεις του Documento, μίλησε σε σημερινή του συνέντευξη ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Ακόμα ο κ. Κοντονής στην ραδιοφωνική του συνέντευξη (Real fm) αναφέρθηκε στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, στον Ρουβίκωνα, αλλά και στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος των δικηγόρων της Αθήνας για την ίδρυση δύο νέων Πρωτοδικείων, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το υδροκέφαλο Πρωτοδικείο της Πρώην Σχολής Ευελπίδων. ..

Ακολουθεί το χαρακτηριστικό απόσπασμα από την συνέντευξη του κ. Κοντονή.

Για τις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί ανοχής του Ρουβίκωνα από την Κυβέρνηση, ο Υπουργός επισήμανε:

Γιατί ανοχή επειδή συνελήφθησαν και οδηγούνται στο Αυτόφωρο; Δηλαδή υπάρχει κάτι άλλο στην ελληνική έννομη τάξη το όποιο δεν έχει ενεργοποιηθεί; Οι κατηγορίες της αντιπολίτευσης δεν είναι μόνο άστοχες, άλλα και παραπλανητικές. Ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία όταν υπάρχουν έκνομες ενέργειες.

Αναφορικά με την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα ο κ. Κοντονής υπογράμμισε:

Ο κρατούμενος έχει ζητήσει για 3 η φορά να του χορηγηθεί άδεια. Για λόγους εσωτερικούς υπήρχε μια καθυστέρηση στην έκδοση της απόφασης. Ακόμα δεν έχει συνεδριάσει το Συμβούλιο. Ως εκ τούτου διερωτώμαι από τη στιγμή που δεν έχει συνεδριάσει το Συμβούλιο τι νόημα είχε αυτή η απεργία πείνας; Διότι απεργία πείνας κάνεις όταν έχεις ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει. 

Επιπλέον, διάβασα μια ανακοίνωση του ιδίου, ο οποίος έθετε και θέμα σχετικά με το βέτο των εισαγγελέων στη συγκεκριμένη Επιτροπή. Απλώς να υπενθυμίσω ότι και τις δύο προηγούμενες άδειες τις πήρε με τη σύμφωνη γνώμη των εισαγγελέων. Επομένως βλέπω μια υπερ-κινητοποίηση στο κενό αυτή την ώρα.

Για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του ΔΣΑ σχετικά με τη διάσπαση του Πρωτοδικείου Αθηνών ο Υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε:

Θα είχε σημασία η πλειοψηφία, αν είχαμε και μεγάλη συμμετοχή. Από το σύνολο των δικηγόρων δεν ψήφισαν ούτε οι μισοί. Έχουμε ένα ποσοστό συμμετοχής που είναι κάτω του μετρίου, κάτω από αυτά που επεδίωκαν, πόσο μάλλον που είχε δοθεί η δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας από το κινητό τηλέφωνο. Δηλαδή, η συντριπτική πλειοψηφία των δικηγόρων όχι μόνο δεν προσήλθε να ψηφίσει αλλά δεν ψήφισε ούτε καν από τον υπολογιστή, από το κινητό τηλέφωνό τους. 

Εκείνο που είναι συντριπτικό όμως είναι το ποσοστό των ασκουμένων δικηγόρων, οι οποίοι εντάχθηκαν στο εκλογικό σώμα. Αν και είναι γύρω στις 3.000 ψηφίσαν μόνο 187. Δημοψηφίσματα μπορεί ο καθένας να κάνει όσα θέλει. Εμείς δεν κοιτάζουμε πως λειτουργούν ορισμένες συντεχνίες. Μας ενδιαφέρει η κοινωνία.

Για την ολιγωρία της Δικαιοσύνης στην υπόθεση «Βγενόπουλου», ο κ. Κοντονής υπογράμμισε:

Ήμουν προ ημερών στην Κύπρο και έγινα αποδέκτης σοβαρών παραπόνων του υπουργείου Δικαιοσύνης της Κύπρου σχετικά με τον χειρισμό αυτής τη υπόθεσης από εισαγγελικούς λειτουργούς στην Ελλάδα. Το λέω δημόσια διότι συνδυάζεται αυτή η έκφραση άποψης του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Κύπρου με την έρευνα, η οποία είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή για τον τρόπο που χειρίστηκαν εισαγγελικοί λειτουργοί την υπόθεση. Τονίζω ότι η έρευνα αυτή έχει δύο σκέλη. Διερευνώνται πειθαρχικές ευθύνες αλλά ζήτησα από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να διερευνηθούν και τυχόν ποινικές ευθύνες.

Διαβάστε επίσης: Η Δικαιοσύνη βρομάει από το κεφάλι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter