Ο κορονοϊός έφερε πείνα στην Ιταλία: Τεράστιες ουρές από άνεργους και άπορους για ένα κομμάτι ψωμί (Video)

Ο κορονοϊός έφερε πείνα στην Ιταλία: Τεράστιες ουρές από άνεργους και άπορους για ένα κομμάτι ψωμί (Video)

Τεράστιες είναι οι ουρές που σχηματίζονται καθημερινά έξω από τις τράπεζες τροφίμων και τα κέντρα παροχής βοήθειας στην οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας, το Μιλάνο.

Συγκεκριμένα, πάνω από 1.700 άτομα περιμένουν καθημερινά στην ουρά, μέσα στο κρύο από τις 7 το πρωί μέχρι το μεσημέρι στο Viale Toscana, για να παραλάβουν ένα πακέτο με τρόφιμα έξω από την εθελοντική οργάνωση Pane Quotidiano που φροντίζει για τους άπορους στο Μιλάνο.

«Αυτές τις μέρες έρχονται πολλοί άνθρωποι, όλοι χωρίς χρήματα, χωρίς δουλειά, χωρίς φαγητό υποστηρίζει ο Λουίτζι Ρόσι στην ιταλική ιστοσελίδα milano.repubblica, ο εκπρόσωπος της οργάνωσης που συλλέγει δωρεές και περισσευούμενα φαγητά από εταιρείες και μεγάλους εμπόρους λιανικής πώλησης και στη συνέχεια τα διανέμει στον κόσμο. 

Στην ουρά υπάρχουν άστεγοι αλλά και άνεργοι, κυρίως άντρες. «Σχεδόν όλοι τους έχουν μείνει χωρίς εισόδημα λόγω της πανδημίας και δεν έχουν λάβει βοήθεια επειδή είναι επισφαλείς ή προσλαμβάνονται παράνομα» επισημαίνει ο Ρόσι.

Το βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα, δείχνει τις τεράστιες ουρές που έχουν σχηματιστεί έξω από την οργάνωση. Εκατοντάδες άτομα, το ένα πίσω από το άλλο, με καροτσάκια, βαλίτσες, τσάντες έχουν παραταχθεί για ένα ζεστό γεύμα και ένα πακέτο με δώρα για τα Χριστούγεννα.

«Πώς μπορείς να τα βγάλεις πέρα;», διερωτάται η Μαρία Ρόζα Μαμόνε, 76 ετών, που πήγε στο κέντρο για να πάρει τρόφιμα και ένα χριστουγεννιάτικο δώρο για το εγγόνι της.Με τρεις ανθρώπους στο σπίτι και 600 ευρώ το ενοίκιο κάθε μήνα, δίνει μάχη για να επιβιώσει. Τουλάχιστον μπορώ να έρχομαι εδώ. Υπάρχουν τα πάντα εδώ, ψωμί, γάλα…».

https://video.corriere.it/milano/milano-l-interminabile-fila-chi-chiede-pasto/c4dd98d0-3cac-11eb-a276-def331e0f87e

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter