Ο κορονοϊός επελαύνει, η Κεραμέως αδιαφορεί – Ανοίγουν τα σχολεία δίχως ουσιαστικά μέτρα προστασίας

Ο κορονοϊός επελαύνει, η Κεραμέως αδιαφορεί – Ανοίγουν τα σχολεία δίχως ουσιαστικά μέτρα προστασίας

Ουσιαστικά απρόθυμη να αντιμετωπίσει τους κινδύνους από την πανδημία του κορονοϊού για μαθητές και εκπαιδευτικούς, μόλις δύο εβδομάδες προτού ανοίξουν τα σχολεία εμφανίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς σύμφωνα με τη υπουργό Υγείας, Νίκη Κεραμέως, οι εκπαιδευτικές μονάδες «θα ανοίξουν με τα ηπιότερα δυνατά μέτρα».

Ειδικότερα, και μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ, η κ Κεραμέως δεν δίστασε να προσθέσει ότι ακόμα «δεν έχουν παρθεί οριστικές αποφάσεις» και συμπλήρωσε: «Συζητάμε με τους ειδικούς, αλλά γενικώς η τάση είναι να ανοίξουν με τα ηπιότερα δυνατά μέτρα. «Είμαστε σε συνεχή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, με τον κ. Πλεύρη, με τις ομάδες των ειδικών, με τους γιατρούς, με τον ΕΟΔΥ» αλλά και ότι «γενικότερα είμαστε σε μια φάση συνύπαρξης με την πανδημία».

Όταν ρωτήθηκε μάλιστα αν θα ισχύσουν φέτος τα πρωτόκολλα με μάσκες και δωρεάν self tests, η Νίκη Κεραμέως ισχυρίστηκε ότι «έχουμε φύγει από τη λογική του συστηματικού ελέγχου γιατί αυτό δεν αποδίδει πλέον», καθώς «έχει εμβολιαστεί ή νοσήσει ένα τεράστιο μέρος του πληθυσμού». Ωστόσο, «τις επόμενες ημέρες θα οριστικοποιήσουμε τα πρωτόκολλα, πάντα σε συνεργασία με τους ειδικούς».

Τέλος, όσον αφορά το ενδεχόμενο να ανιχνευθεί κρούσμα μέσα σε σχολικό τμήμα, η υπουργός Παιδείας παρέπεμψε στο ισχύον πρωτόκολλο: «Αν κάποιος νοσήσει υπάρχει απομόνωση για πέντε ημέρες και εν συνεχεία μπορεί κανείς να βγει από το σπίτι με μάσκα. Αυτό ισχύει αυτή τη στιγμή. Αυτό θα ισχύσει ούτως η άλλως, αν οι ειδικοί δεν μας πουν κάτι διαφορετικό. Εάν νοσήσει κάποιος, φυσικά και θα μείνει σπίτι του. Υπάρχει ένα πρωτόκολλο σχετικά με τα μέτρα».

Διαβάστε επίσης:

Δημοτικά-νηπιαγωγεία: Ανοίγουν τη Δευτέρα αλλά χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter