Ο κορονοϊός έστειλε το φθινόπωρο τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Ο κορονοϊός έστειλε το φθινόπωρο τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Αναβάλλεται για τις 29 Οκτωβρίου - 1η Νοεμβρίου 2020

Ο Covid-19 έπληξε και το μεγάλο εκδοτικό γεγονός του 2020 για τη χώρα μας. Η 17η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 7-10 Μαΐου 2020 αλλά το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (ΕΙΠ) λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί παγκοσμίως με την πανδημία του κορονοϊού και τα αυστηρά μέτρα που λαμβάνονται αποφάσισε να αναβάλλει τη διοργάνωση για το προσεχές φθινόπωρο, 29 Οκτωβρίου – 1η Νοεμβρίου 2020.

Είναι αυτονόητη ενέργεια καθώς ο πλανήτης ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις: πτήσεις καθηλώνονται, σύνορα κλείνουν, ο κόσμος καλείται να απομονωθεί στο σπίτι του και τα μέτρα αυτά φαίνεται, όπως αναφέρουν ειδικοί και έδειξε η στάση της Κίνας, θα έχουν ορίζοντα αρκετών εβδομάδων. Τιμώμενη χώρα φέτος θα είναι η Γερμανία και οι μετακινήσεις εκδοτών, συγγραφέων και άλλων εμπλεκόμενων στο κύκλωμα παραγωγής και διάθεσης του βιβλίου θα γίνονταν τουλάχιστον με σημαντικά προβλήματα ή θα ήταν αδύνατο να τα ταξιδέψουν.

Η ανακοίνωση του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού έχει ως εξής:

Λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα για την προστασία από την πανδημία που έχουν ήδη ληφθεί από την Πολιτεία και δεδομένης της δυσμενούς σχετικής πρόγνωσης για την εξέλιξή της τους επόμενους δύο μήνες στην Ελλάδα και διεθνώς, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αποφασίσαμε την αναβολή της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου της Θεσσαλονίκης που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο διάστημα 7-10 Μαΐου 2020. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από εκτενείς διαβουλεύσεις με τη Helexpo, τους συνδέσμους εκδοτών, τους εκπροσώπους της τιμώμενης χώρας (Γερμανίας) και τους λοιπούς εμπλεκομένους.

Ως νέα ημερομηνία διεξαγωγής της 17ης ΔΕΒΘ ορίζουμε το χρονικό διάστημα από 29 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου 2020.Yπενθυμίζουμε όμως ότι η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού λήγει στις 30 Μαρτίου ενεστώτος έτους, επομένως οι απαραίτητες ενέργειες για τη διεξαγωγή της ΔΕΒΘ θα αναληφθούν από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter