Ο κορονοϊός πλησιάζει. Η κυβέρνηση συσκέπτεται!

Ο κορονοϊός πλησιάζει. Η κυβέρνηση συσκέπτεται!

Η επιδημία του κορονοϊού έφτασε και στην περιοχή μας. Τη Δευτέρα στη γειτονική Ιταλία οι θάνατοι έφτασαν τους έξι ενώ τα κρούσματα πάνω από 230. Τα χρηματιστήρια της Ευρώπης υπέστησαν πολύ σοβαρές απώλειες, ενώ το ελληνικό υπέστη κραχ με απώλειες άνω του 8%.

Η χθεσινή πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου και οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια καθησυχάζουν τους πολίτες ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα πρόληψης και ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.

Όμως υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για του λόγου του αληθές καθώς από το ρεπορτάζ του documentonews.gr προκύπτει ότι οι υπηρεσίες του αεροδρομίου δεν έχουν λάβει καμιά απολύτως ενημέρωση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, ενώ όσο ερχόντουσαν κατευθείαν πτήσεις από την Κίνα γινόντουσαν θερμομετρήσεις, ενώ τώρα που στην Ιταλία αλλά και τον κόσμο συνολικά αυξάνονται τα θύματα στις δεκάδες πτήσεις την ημέρα που φτάνουν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» δεν γίνεται κανένας έλεγχος.

Από την άλλη μεριά πολλοί μαθητές βρίσκονται σε εκδρομή με τα σχολεία τους στην Ιταλία. Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως πιάστηκε για ακόμη μια φορά αδιάβαστη. Δεν γνώριζε πόσοι μαθητές και για πόσες ημέρες βρίσκονται στη γείτονα χώρα, ενώ για το αν θα γίνουν έλεγχοι στην επιστροφή δήλωσε άγνοια και παρέπεμψε στο υπουργείο Υγείας.

Η ελληνική κυβέρνηση όμως συσκέπτεται κατά μόνας. Μόλις μερικές εβδομάδες πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου είναι πάρα πολλά τα ερωτήματα που γεννιούνται από τη συμπεριφορά των αρμοδίων υπουργών.

Υπάρχουν αποθέματα ιατρικού υλικού στο δημόσιο σύστημα υγείας; Έχουν ενημερωθεί τα αεροδρόμια, οι σταθμοί των τρένων, τα λιμάνια για να προετοιμαστούν;

Τα ιατρικά κέντρα των νησιών που ετοιμάζονται να δεχτούν εκατομμύρια τουρίστες έχουν ενημερωθεί από το υπουργείο Υγείας για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσουν πιθανά κρούσματα;

Τι γίνεται με τα ανοιχτά κέντρα των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών;

Η μόνη ενασχόληση της κυβέρνησης από την εκλογή της τον προηγούμενο Ιούλιο μέχρι σήμερα ήταν στην κατεύθυνση της πλήρους ιδιωτικοποίησης της δημόσιας Υγείας, έχοντας περιορίσει στο ελάχιστο το ιατρικό και βοηθητικό δυναμικό με αποτέλεσμα το κλείσιμο περιφερειακών νοσοκομείων αλλά και κλινικών σε νοσοκομεία των μεγάλων πόλεων της χώρας.

Η οικονομική καταστροφή της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας, αν δεν ληφθούν άμεσα τα αναγκαία μέτρα από την κυβέρνηση θα είναι επικών διαστάσεων. Ας ελπίσουμε ότι οι αρμόδιοι υπουργοί το έχουν στο μυαλό τους και θα ενεργοποιηθούν άμεσα.

Και ένα ερώτημα; Υπουργός Τουρισμού.της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι ο Χάρης Θεοχάρης. Υπάρχει; Ασχολείται με το αντικείμενό του; Γιατί αν δεν ασχοληθεί τώρα, πότε θα ασχοληθεί;

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter