Ο κορονοϊός συνεχίζει να υπάρχει – Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων σε ΗΠΑ και Κολομβία

Ο κορονοϊός συνεχίζει να υπάρχει – Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων σε ΗΠΑ και Κολομβία

Η Αμερική συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας. 

Τουλάχιστον 52.898 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 καταγράφηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες τις προηγούμενες 24 ώρες, ένας αριθμός ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας, ανακοίνωσε στις 20:30 χθες τοπική ώρα (03:30 σήμερα ώρα Ελλάδας) το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Αυτές οι νέες μολύνσεις ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων στην επικράτεια των ΗΠΑ σε σχεδόν 2,7 εκατομμύρια, κατά τα στοιχεία της ιατρικής σχολής της Βαλτιμόρης.

Ο αριθμός των νέων θανάτων μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο ανήλθε σε 706. Συνολικά 128.028 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή εξαιτίας της Covid-19.

Ο αριθμός των τελευταίων εντοπισμένων κρουσμάτων στη χώρα είναι υψηλότερος από οποιαδήποτε άλλη στιγμή μετά την εμφάνιση του SARS-CoV-2, ενώ αυξάνεται και ο αριθμός των νοσηλευομένων σε πολλές περιοχές όπως το Χιούστον (Τέξας) και το Φοίνιξ (Αριζόνα).

Χθες Τετάρτη, το Τέξας έσπασε το ρεκόρ νέων κρουσμάτων σε 24 ώρες, καταγράφοντας 8.076 νέες μολύνσεις Covid-19, σχεδόν 1.000 περισσότερες από την προηγούμενη ημέρα.

Εξαιτίας αυτής της έξαρσης μετάδοσης της νόσου, ορισμένες πολιτείες αναγκάζονται να αναστείλουν την πορεία άρσης των περιορισμών.

Κολομβία: Ξεπέρασαν τις 100.000 τα κρούσματα

Την ίδια ώρα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης του κορονοϊού στην Κολομβία ξεπέρασαν χθες το όριο των 100.000, καθώς τα μέτρα καραντίνας που έχουν επιβληθεί στη χώρα εξακολουθούν να ισχύουν, με τις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων να είναι γεμάτες.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού στην χώρα ανέρχονται πλέον σε 102.009, ανέφερε το υπουργείο Υγείας, εκ των οποίων 54.941 είναι ενεργά. Περίπου 3.470 άνθρωποι έχουν πεθάνει εξαιτίας της Covid-19.

Χθες, Τετάρτη καταγράφηκε η υψηλότερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων, 4.163.

Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Μπογκοτά δήλωσε ότι το Σαββατοκύριακο η πόλη θα πρέπει να προετοιμαστεί για ένα αυστηρότερο lockdown καθώς οι ΜΕΘ έφτασαν το 70% της χωρητικότητας τους, αλλά απέκλεισε αυστηρότερα μέτρα αφού η κυβέρνηση παρέδωσε εκατοντάδες επιπλέον αναπνευστήρες.

Βραζιλία: Πάνω από 60.000 οι θάνατοι

Η Βραζιλία έσπασε το φράγμα των 60.000 θανάτων εξαιτίας του κορονοϊού την Τετάρτη, καθώς το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε 1.016 επιπλέον θανάτους ασθενών εξαιτίας της Covid-19 και 45.482 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη λατινοαμερικάνικη χώρα φτάνει τους 60.610 νεκρούς επί συνόλου 1.447.523 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο επίσημο απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στον πλανήτη, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ.

Το Μεξικό ξεπέρασε την Ισπανία σε νεκρούς

Στο Μεξικό, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε 741 νέους θανάτους εξαιτίας της Covid-19 και 5.681 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα πλέον ανέρχεται σε 28.510 νεκρούς επί συνόλου 231.770 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Το Μεξικό, πλέον, ξεπέρασε την Ισπανία στον συνολικό αριθμό θυμάτων του ιού, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters.

Στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης έχουν επισημάνει επανειλημμένα πως ο πραγματικός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί πιθανόν είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν των κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν με διαγνωστικές εξετάσεις, με δεδομένο ότι γίνονται συγκριτικά λίγα τεστ.

Η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει προκαλέσει τουλάχιστον 512.383 θανάτους παγκοσμίως από τότε που η Κίνα ανακοίνωσε επισήμως την εμφάνιση της ασθένειας τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τον απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter