Ο κορυφαίος όλων: Στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης ο 36χρονος Φέντερερ

Ο κορυφαίος όλων: Στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης ο 36χρονος Φέντερερ

Ξαναγράφει την Ιστορία του τένις ο μυθικός Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος έφερε εις πέρας την αποστολή που ανέλαβε όταν αποδέχθηκε τη wild card για το ABN AMRO World Tennis Tournament», το τουρνουά της σειράς ATP 500 που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ρότερνταμ.

Φτάνοντας στα ημιτελικά της διοργάνωσης, ο πρωταθλητής από τη Βασιλεία θα είναι ξανά από την προσεχή Δευτέρα (19/2) στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ξεπερνώντας τον Ράφα Ναδάλ.

Ο «Βασιλιάς» Ρότζερ γίνεται έτσι ο «γηραιότερος» αθλητής που βρέθηκε ποτέ σε αυτή τη θέση: σε ηλικία 36 ετών, 6 μηνών και 8 ημερών πήρε το ρεκόρ που κατείχε ο Αντρέ Αγκάσι, ο οποίος το 2003 έφτασε στην κορυφή μετρώντας 33 χρόνια και 131 ημέρες ζωής.

Μετά το ντεμπούτο – αστραπή στο Ρότερνταμ, καθώς χρειάστηκε μόλις 47 λεπτά για να απαλλαγεί από την παρουσία του Βέλγου Ρούμπεν Μπέμελμανς (6-1, 6-2) και την πιο δύσκολη επιτυχία στο β΄ γύρο επί του Γερμανού Φίλιπ Κολσράιμπερ (7-6, 7-5), ο Φέντερερ έβγαλε σήμερα από το διάβα του και τον Ολλανδό Ρόμπιν Χάας (Νο 42 στην παγκόσμια κατάταξη) με 4-6, 6-1, 6-1, αποτέλεσμα που του επιτρέπει να ξεπεράσει και μαθηματικά τον ιστορικό Ισπανό αντίπαλό του.

Το επίτευγμα του Ελβετού θρύλου δεν ήταν εύκολο, πάντως, αφού ο Φέντερερ εμφανίστηκε αρκετά αγχωμένος στο ξεκίνημα, λόγω και του διακυβεύματος, με συνέπεια να χάσει το πρώτο σετ.

Από το δεύτερο σετ και ύστερα, όμως, απελευθέρωσε εμπειρία, ποιότητα και με περίσσια σιγουριά δεν άφησε τον αντίπαλό του να πάρει… ανάσα, φτάνοντας στη νίκη που τον έφερε στα ημιτελικά του τουρνουά και στο Νο 1 του κόσμου, για πρώτη φορά μετά τον Νοέμβριο του 2012. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter