Ο κόσμος πεθαίνει εκτός ΜΕΘ αλλά ο Γεραπετρίτης το βρίσκει… φυσιολογικό

Ο κόσμος πεθαίνει εκτός ΜΕΘ αλλά ο Γεραπετρίτης το βρίσκει… φυσιολογικό

Εκτός πραγματικότητας ή και εκτός πλανήτη ακόμα ζει ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης ο οποίος όπως φαίνεται από τα λεγόμενά του δεν έχει ίχνος ενσυναίσθησης του χάους που επικρατεί αυτή την στιγμή στα νοσοκομεία και τη δραματικές καταστάσεις που βιώνουν δεκάδες ασθενείς και προσωπικό.

Την ώρα που άνθρωποι διασωληνωμένοι πεθαίνουν στα νοσοκομεία περιμένοντας δύο και τρεις ημέρες για ένα κρεβάτι ΜΕΘ, την ώρα που τα νοσοκομεία «λυγίζουν» το ένα μετά το άλλο μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν στα δεκάδες κρούσματα που καταφθάνουν καθημερινά, την στιγμή που τα ράντζα έχουν βγει και πάλι στους διαδρόμους και οι εικόνες από τα ασθενοφόρα να κάνουν ουρές έξω από τα εφημερεύοντα νοσοκομεία κάνουν το γύρο του κόσμου, ο υπουργός κ. Γεραπετρίτης με μια κυνική δήλωση που μαρτυράει πως είτε έχει πλήρη άγνοια του τι συμβαίνει στη χώρα, είτε προσπαθεί με ψέματα να ωραιοποιήσει μια πολεμική κατάσταση ομολογεί πως δεν υπάρχει ανάγκη για άλλες κλίνες, αφού το σύστημα Υγείας αντέχει.

«Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω κλίνες. Θα υπάρξει ίσως στο μέλλον. Αυτή την στιγμή το σύστημα αντέχει. Αυτή είναι η πραγματικότητα» υποστήριξε στην ανεκδιήγητη αυτή δήλωση μιλώντας τη Τετάρτη στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών» αποκαλύπτοντας ποια είναι η δική του πραγματικότητα και προφανώς ολόκληρης της κυβέρνησης για την κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή στα νοσοκομεία.

Μάλιστα, ο ίδιος το βρίσκει απολύτως φυσιολογικό άνθρωποι να βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ ακόμα και ένα ολόκληρο 24ωρο ή και περισσότερο, αφού αυτή είναι η αναμονή στα νοσοκομεία αυτή την στιγμή για ένα κρεβάτι στη Μονάδα, όπως ομολογεί.

«Αυτή την στιγμή υπάρχει μια αναμονή που είναι πολύ περιορισμένη των 24ωρών ή και λίγες περισσότερες ώρες. Αυτή είναι η πραγματικότητα, τα υπόλοιπα είναι οράματα» επισημαίνει χαρακτηριστικά σε μια προκλητική δήλωση που μόνο ντροπή προκαλεί την ώρα που ασθενείς παλεύουν να κρατηθούν στη ζωή και συγγενείς αγωνιούν για τους δικούς τους ανθρώπους. Άλλωστε όπως ο ίδιος συνεχίζει να λέει όλοι έχουν οξυγόνο, οπότε προφανώς δεν συντρέχει καμία ανησυχία.

Οι προκλητικές και εξοργιστικές δηλώσεις από τον Γιώργο Γεραπετρίτη έρχονται λίγες μόνο ώρες μετά τις δηλώσεις του Προέδρου των Εργαζομένων του νοσοκομείου «Λαϊκό», κ. Αντωνόπουλου ο οποίος αποκάλυψε το πρωί μιλώντας στον ΑΝΤ1 πως «δύο ασθενείς που δεν βρήκαν το πολυπόθητο κρεβάτι και κατέληξαν. Περίμεναν δύο, τρεις μέρες. Είναι δύο περιστατικά του τελευταίου δεκαημέρου». Παράλληλα, ο προϊσταμένος της μονάδας Covid του νοσοκομείου Ν. Ορφανός αποκάλυψε πως «ασθενείς υπάρχουν ακόμη και σε ράντζα, μπορώ να μιλήσω για τουλάχιστον επτά περιπτώσεις και δεν έχει κλείσει ακόμα η εφημερία, κι εξ όσων γνωρίζω ακόμα και τώρα εξετάζονται περιστατικά covid».

Χθες, Τρίτη η ΠΟΕΔΗΝ κατήγγειλε ένα ακόμα περιστατικό θανάτου ενός ηλικιωμένου με κορονοϊό ο οποίος είχε διασωληνωθεί πριν πέντε ημέρες  στο Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμινγκ και τελικά έχασε την μάχη για ζωή πριν βρεθεί κλίνη σε εντατική.

Χαρακτηριστικές είναι και οι εικόνες που δημοσίευσε την περασμένη Κυριακή το Documento από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας με ανθρώπους να παλεύουν να κρατηθούν στη ζωή διασωληνωμένοι σε απλά δωμάτια.

Ωστόσο όλα αυτά είναι οράματα για τον Γιώργο Γεραπετρίτη ο οποίος πιθανότητα ζει σε κάποιο παράλληλο σύμπαν που δεν υπάρχει κορονοϊός, τα λουλούδια είναι ανθισμένα και τα πουλάκια κελαηδάνε.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter