O Κώστας Γαβράς στο Docville την Κυριακή με το Documento

O Κώστας Γαβράς στο Docville την Κυριακή με το Documento

«Δεν είναι απλώς φασιστικό όλο αυτό που ζείτε, αλλά χιτλερικό»: Ο διεθνής Έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς συναντήθηκε με τον Αντώνη Μποσκοΐτη στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και συζήτησαν για όσα βασανίζουν τη σκέψη μας τα τελευταία χρόνια: την πολιτική κατάσταση στον τόπο και την ελπίδα που έχει απομείνει για να αλλάξουν τα πράγματα.

«Όσο υπήρχαν δεξιές και εθνικόφρονες κυβερνήσεις, από το ’50 μέχρι σήμερα, δεν άλλαξε τίποτε. Εγώ προσπάθησα ενεργά σε όλη μου την πορεία για κάτι άλλο, αλλά βλέπω ότι τίποτε δεν γίνεται»: Ο Θέμης Ανδρεάδης, λίγες μέρες προτού ανέβει στη σκηνή της μπουάτ Απανεμιάς, μίλησε με την Αφροδίτη Ερμίδη για την καλλιτεχνική του διαδρομή, τους σταθμούς της, αλλά και για όσα ζούμε σήμερα συμπυκνώνοντας τη σκέψη του στη λιτή διαπίστωση «Τι ζούμε».

Σε κάποιο διάλειμμα των προβών για τον «Θείο Βάνια» ο Δημήτρης Καραντζάς, ο Χρήστος Λούλης, η Θεοδώρα Τζήμου, ο Μανώλης Μαυροματάκης και η Ηρώ Μπέζου μίλησαν με τον Κώστα Ζήση στο θέατρο Προσκήνιο σχετικά με το σύμπαν του Άντον Τσέχωφ.

«Δεν χρειάζεται να λέμε ότι βουλιάξαμε και δεν υπάρχει καμία σωτηρία. Εγώ ως Αναστασάκης δεν μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει ελπίδα. Υπάρχει, την αναζητούμε, τη βρίσκουμε πολλές στιγμές δίπλα μας»: Το «Σπιρτόκουτο» του Γιάννη Οικονομίδη ετοιμάζεται πυρετωδώς για να ανέβει στη Στέγη και ο Γιάννης Αναστασάκης, ο πάτερ φαμίλιας Δημήτρης του σπιτιού στον Κορυδαλλό, συζήτησε με τον Παναγιώτη Φρούντζο για τις δυσκολίες της μεταφοράς της ταινίας σε μιούζικαλ και για τις παθογένειες της ελληνικής οικογένειας.

«Ο Πιερ Πάολο Παζολίνι παρέμεινε κομμουνιστής μέχρι το τέλος. Τον ενδιέφερε ο λαός και ποτέ δεν νοιάστηκε για την εξουσία»: Ο συγγραφέας του βιβλίου «Πιερ Πάολο Παζολίνι – Κείμενα, συνεντεύξεις, επιστολές, η δολοφονία» Γιάννης Ηλ. Παππάς μίλησε με την Έμυ Ντούρου για τη ζωή, το έργο και τον βίαιο θάνατο (2 Νοεμβρίου 1975) του Ιταλού διανοούμενου και καλλιτέχνη.

«Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη με έντονα βαλκανικά αλλά και ανατολίτικα στοιχεία. Έχει μια ευθύτητα και μια θηλυκή πλευρά που ήθελα να αναδείξω. Μια πόλη που μπορείς να εμπνευστείς και να εξερευνήσεις την ταυτότητά της»: Λίγο προτού ανοίξουν οι πύλες του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης η σκηνοθέτρια του τρέιλερ της φετινής διοργάνωσης Εύη Καλογηροπούλου μιλάει με τον Κωνσταντίνο Καϊμάκη για τη Θεσσαλονίκη, το φεστιβάλ, αλλά και για την προσωπική της διαδρομή.

«Χρειάζεται τα παιδιά μας να νιώθουν ασφάλεια, όχι να υποφέρουν από τις αδυναμίες της κοινωνίας μας. Χρειάζεται να έχουμε την ψυχή μας ανοιχτή, να είμαστε ενημερωμένοι, να θωρακιστούμε με καλοσύνη και ενσυναίσθηση»: Ο συγγραφέας Χρήστος Δασκαλάκης συζητάει με την Αφροδίτη Ερμίδη για το βιβλίο του «Το γονεοτροφείο» που ετοιμάζεται να ανέβει στην παιδική σκηνή του θεάτρου Nous.

Στη στήλη Θεατρικά & Κριτικά ο Κώστας Ζήσης γράφει για την παράσταση «Ο συνεργός» του Γιώργου Χριστοδούλου στο θέατρο Επί Κολωνώ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter