Ο Κώστας Μπακογιάννης προσπαθεί να εξωραΐσει το image του με… πλατάνια!

Ο Κώστας Μπακογιάννης προσπαθεί να εξωραΐσει το image του με… πλατάνια!

Φυγή προς τα μπρος για τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη μετά την αποτυχία του στον Μεγάλο Περίπατο που παρά τα δύο εκατομμύρια που στοίχισε πάει να βρει τις γειτονιές της Αθήνας.

Ο ίδιος προφανώς ακούει τους πολίτες που… δικαιολογούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη στο ότι στην Εύβοια δεν έγιναν τα αντιπλημμυρικά έργα «σε τρεις μήνες», αρνείται όμως να τους ακούσει όταν τον περνούν γενεές δεκατέσσερις για τον Μεγάλο Περίπατο.

Μιλώντας στο Mega ο Δήμαρχος Αθηναίων μίλησε για τα όνειρά του για μια «σύγχρονη πόλη», αν και δεν μας παρουσίασε κανένα νέο πράσινο χώρο πλην της ανακατανομής των ήδη υπαρχόντων. Γενικά δεν παρουσίασε κανένα μεγαλόπνοο και κοινά αποδεκτό σχέδιο.

Αλλά ο ίδιος είναι απαξιωτικός στην κριτική που δέχεται λέγοντας πως δεν είναι ειδικός αλλά ακούει τους ειδικούς. Ωστόσο στο Δελτίο Τύπου σε μια παράγραφο υπάρχουν δύο λάθη: Τα πλατάνια είναι φυλλοβόλα και όχι αειθαλή(!) και η χλωρίδα (φυτά) δεν είναι πανίδα, όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου. Να φανταστούμε πως στο Σύνταγμα δεν θα βάλει και ζωολογικό κήπο:

 

Αναφέρθηκε σε μια βιτρίνα, χωρίς κανένα ουσιαστικό σχέδιο για την πρωτεύουσα…

Έτσι λοιπόν μας είπε πως στην Πανεπιστημίου θα αφαιρεθούν οι ζαρντινιέρες («αστικός εξοπλισμός» κατά τον δήμαρχο), που θα πάνε να βρουν τις άλλες γειτονιές της Αθήνας, θα μεγαλώσουν τα πεζοδρόμια και θα προστεθούν 82 πλατάνια.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο συνολικά στην Πανεπιστημίου θα υπάρχουν 160 μεγάλα δέντρα που θα προσφέρουν σκιά, φυτεμένα στο έδαφος (μεγάλη πρωτοτυπία)…

Γύρω στα Χριστούγεννα θα παραδοθεί το κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος που διαμορφώνεται από το καλοκαίρι, και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η Πανεπιστημίου, όπως είπε.

Τώρα, αν υπάρχει σχετική διαβούλευση για το όλο έργο είναι μάλλον δευτερεύον…

Και αφού προσπάθησε να εξωραΐσει το έργο του και όχι την πόλη, αφού μέτρησε τα πλατάνια, άφησε την υπόλοιπη Αθήνα στη μοίρα της.

Γιατί η πόλη δεν σώζεται με μερικά πλατάνια και μερικά πεζοδρόμια βιτρίνας! Ούτε με πάρκα τσέπης.

Η πόλη θέλει συζήτηση, σχέδια σε όλη της την έκταση από ειδικούς και όχι μόνον στους δρόμους γύρω από τη Βουλή και το Μαξίμου.

Η πόλη θέλει καθαριότητα, πεζοδρόμια καθαρά που σε πολλές περιοχές πρέπει να γίνουν από την αρχή. Θέλει μέριμνα για τα κτίσματα, τις πολυκατοικίες, τα δημόσια κτίρια. Θέλει μέριμνα και για τις κλειστές επιχειρήσεις που στοιχειώνουν τους δρόμους της.

Η πόλη θέλει περισσότερους ελεύθερους χρόνους και έργα ουσίας και διάρκειας.

Θέλει κοινωνική μέριμνα για τους άστεγους και για τους ναρκομανείς που καταλαμβάνουν γειτονιές και παραμένουν θύματα των εμπόρων, μεγάλων και μικρών.

Τίποτα δεν μας είπε ο δήμαρχος γι αυτά, εκτός από μερικά χιλιόμετρα πεζοδρόμιου που εξυπηρετούν τα πολυτελή καταστήματα και τη μόστρα της πόλης.

Το άγαλμα της Μαρίας Κάλλας στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

 

Α μας είπε και για το άγαλμα της Μαρίας Κάλλας, εκεί μπροστά από το Ηρώδειο, κάτω από την Ακρόπολη, που θυμίζει και εκφράζει οτιδήποτε άλλο πλην της Μαρίας Κάλλας.

Μην κάνετε παράπονα στον δήμαρχο, κανέναν δεν ακούει…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter