Ο Κοτζιάς βάζει στη θέση του τον Μητσοτάκη για τα F-16: «Να ακούς, να μιλάς λιγότερο και να μαθαίνεις»

Ο Κοτζιάς βάζει στη θέση του τον Μητσοτάκη για τα F-16: «Να ακούς, να μιλάς λιγότερο και να μαθαίνεις»

Στη θέση του βάζει τον αλαζόνα Κυριάκο Μητσοτάκη ο Νίκος Κοτζιάς με αφορμή το ζήτημα της αναβάθμισης των τουρκικών F16. Με μία πολύ περιεκτική ανάρτηση στο Facebook εξηγεί πως επί ΣΥΡΙΖΑ η Τουρκία «δεν πήρε τα F35 γιατί της τα μπλοκάραμε» και συνεχίζει: «Αυτό, δηλαδή, που σήμερα είναι ανίκανος να κάνει για τα F-16».

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών καταλήγει στο εξής συμπέρασμα: «Κυριάκο να ακούς, να μιλάς λιγότερο και να μαθαίνεις».

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Ο Μητσοτάκης νομίζει ότι η εξωτερική πολιτική είναι ένα άδειο κουτί για δημόσιες φιγούρες. Με τα F-35 δεν κατάλαβε τίποτα από την ελληνική τακτική:
α) Κινητοποίηση της κοινής γνώμης των ΗΠΑ που έγινε χάρη στη συνεργασία μας με το ελληνοκυπριακό λόμπι και με τεράστια καμπάνια στα ΜΜΕ των ΗΠΑ, ας δει κανείς την NYT και την Washington Post της εποχής,
β) Κινητοποίηση του φιλελληνικού λόμπι στην Γερουσία και
γ) Δέσμευση των ΗΠΑ στον πολιτικό διάλογο ότι θα σταματήσουν τη συμπαραγωγή με την Τουρκία παρά το ότι η τελευταία είχε συνχρηματοδοτήσει το έργο. Ασφαλώς και αξιοποιήσαμε τα γεγονότα με τα S-400.

Δεν είναι ότι η Τουρκία «δεν πήρε τα F-35» όπως λέει, είναι ότι της τα μπλοκάραμε. Αυτό, δηλαδή, που σήμερα είναι ανίκανος να κάνει για τα F-16.
Συμπέρασμα: Κυριάκο να ακούς, να μιλάς λιγότερο και να μαθαίνεις».

Μυστικά & Documento

22/05/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter