Ο Κούγιας δηλώνει ότι θα «βγάλει στη φόρα» πολιτικούς και δικηγόρους για τη συγκάλυψη του σκανδάλου Energa

Ο Κούγιας δηλώνει ότι θα «βγάλει στη φόρα» πολιτικούς και δικηγόρους για τη συγκάλυψη του σκανδάλου Energa

Στον “τάκο ” ετοιμάζεται να βγάλει ο Αλέξης Κούγιας, πολιτικούς και δικηγόρους, που όπως υποστηρίζει, κρύβονται πίσω από απόπειρα συγκάλυψης του σκανδάλου της Εnerga.

Η υπόθεση είχε σαν «παράπλευρες απώλειες» την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός δικηγόρου του δημοσίου και στην συνέχεια και την εν ψυχρώ δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ο Αλέξης Κούγιας που πρόσφατα ανέλαβε την υπεράσπιση του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, ο οποίος από θύμα απόπειρας δολοφονίας βρέθηκε προφυλακισμένος ως μέλος της αποκαλούμενης “μαφίας του Κορυδαλλού” στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο εμφανίζονται να έχουν και τα “πιστόλια” που επιχείρησαν να τον δολοφονήσουν, με μια ανακοίνωση -καταπέλτη προειδοποιεί για τις επερχόμενες αποκαλύψεις.

Όπως μάλιστα επισημαίνει αύριο το πρωί θα υποβάλλει πολυσέλιδο υπόμνημα με στοιχεία και ονοματεπώνυμα στον ίδιο τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, καθώς και σε όλα τα αρμόδια θεσμικά όργανα.

Ο Αλέξης Κούγιας σε δελτίο Τύπου χαρακτηρίζει ως δράστη υπεξαίρεσης του δημοσίου χρήματος τον Αριστείδη Φλώρο (φωτογραφία), και τονίζει ότι αύριο θα αποκαλύψει σε συνέντευξη Τύπου ποιοι πολιτικοί και δικηγόροι και με ποιους τρόπους προσπάθησαν να πείσουν τον εντολέα του, Γ. Αντωνόπουλου, να μην παρασταθεί ως πολιτικώς ενάγων στη δίκη με αντίδικο του τον προφυλακισμένο επιχειρηματία.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Από τότε που ο εντολέας μας με τις έντιμες νομικές του ενέργειες ανέδειξε το σκάνδαλο Energa και Hellas Power, πολιτικοί και δικηγόροι προσπάθησαν να τον πιέσουν είτε με χρηματικά ανταλλάγματα είτε με απειλές για τη ζωή του, αντί να οδηγήσει την υπόθεση της Energa ενώπιον της ποινικής Δικαιοσύνης, να την οδηγήσει στις νομικές καλένδες μιας διαιτησίας, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα, αφενός μεν να απαλλαγούν από κάθε ποινική ευθύνη οι Αριστείδης Φλώρος και οι συγκατηγορούμενοι του, αφετέρου δε το Ελληνικό Δημόσιο και η ΛΑΓΗΕ ΑΕ να χάσουν 280 εκ ευρώ, τα οποία οι Φλώρος, Μηλιώνης κλπ έχουν υπεξαιρέσει και έχουν καταθέσει σε τράπεζες του εξωτερικού και ειδικά της Σιγκαπούρης και της Άπω Ανατολής, αλλά και ποιοι δικηγόροι – θεσμικοί παράγοντες και με τον Αριστείδη Φλώρο ηθικό αυτουργό, ο οποίος τον τρομοκρατούσε, προσπάθησαν να τον πείσουν να μην παρασταθεί ως πολιτικώς ενάγων κατά του Αριστείδη Φλώρου στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας εις βάρος του, ποιοι δικηγόροι φέρεται να προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν εν αγνοία του το προσωπικό του δράμα και την τρομοκράτησή του, και τέλος πώς ο έντιμος Ειδικός Εφέτης Ανακριτής κ. Νικόπουλος, αγνοώντας όλο αυτό το βρώμικο παρασκήνιο, οδηγήθηκε στην πρωτοφανή νομικά ενέργεια να προβεί στη σύλληψή του και, αντί να τον καταστήσει τον βασικό μάρτυρα κατηγορίας, αφού είναι το δεύτερο μεγάλο θύμα μετά τον αείμνηστο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, τον κατέστησε, με μάρτυρες τους δικηγόρους του Φλώρου, μέλος εγκληματικής οργάνωσης της “μαφίας του Κορυδαλλού”».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια προς τα ΜΜΕ:

Το δικηγορικό μας γραφείο ανακοινώνει ότι αύριο, 17/04/2019, σε σχέση με την υπόθεση του συναδέλφου μας, διακεκριμένου Δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, επιστημονικού συνεργάτη στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και επικεφαλής του Α’ τομέα της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών της Εθνικής Τραπέζης, παραλίγο θύματος απόπειρας ανθρωποκτονίας με δράστες δύο επικίνδυνους εγκληματίες Αλβανούς και ηθικό αυτουργό τον ήδη καταδικασμένο σε κάθειρξη 21 ετών, υπεξαιρέτη 280 εκατομμυρίων ευρώ από τη ΛΑΓΗΕ ΑΕ και υπόδικο για τη σε βαθμό κακουργήματος παραπλάνηση Δικαστών και Εισαγγελέων με πλαστά πιστοποιητικά, με τα οποία πέτυχε την αποφυλάκισή του, Αριστείδη Φλώρο, θα προβεί σε δύο ενέργειες:

1) Αύριο το πρωί θα καταθέσουμε ενώπιον του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη Καλογήρου, ενώπιον του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης για θέματα διαφθοράς κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ενώπιον του Προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Βασιλείου Πέππα, ενώπιον της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κας Ξένης Δημητρίου – Βασιλοπούλου, ενώπιον του Προέδρου του Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών κ. Κωνσταντίνου Σταμαδιάνου, ενώπιον του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Δημητρίου Βερβεσού και ενώπιον του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή κ. Ευτύχη Νικόπουλου αναλυτικό υπόμνημα, το οποίο αποκαλύπτει τι ακριβώς έχει συμβεί με τον εντολέα μας, κ. Γιώργο Αντωνόπουλο, λόγω της εντιμότητάς του, και συγκεκριμένα: ποιοι πολιτικοί και ποιοι δικηγόροι προσπάθησαν, από τότε που ο εντολέας μας, Γιώργος Αντωνόπουλος, με τις έντιμες νομικές του ενέργειες ανέδειξε το σκάνδαλο Energa και Hellas Power, να τον πιέσουν είτε με χρηματικά ανταλλάγματα είτε με απειλές για τη ζωή του, αντί να οδηγήσει την υπόθεση της Energa ενώπιον της ποινικής Δικαιοσύνης, να την οδηγήσει στις νομικές καλένδες μιας διαιτησίας, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα, αφενός μεν να απαλλαγούν από κάθε ποινική ευθύνη οι Αριστείδης Φλώρος και οι συγκατηγορούμενοι του, αφετέρου δε το Ελληνικό Δημόσιο και η ΛΑΓΗΕ ΑΕ να χάσουν 280 εκ ευρώ, τα οποία οι Φλώρος, Μηλιώνης κλπ έχουν υπεξαιρέσει και έχουν καταθέσει σε τράπεζες του εξωτερικού και ειδικά της Σιγκαπούρης και της Άπω Ανατολής, αλλά και ποιοι δικηγόροι – θεσμικοί παράγοντες και με τον Αριστείδη Φλώρο ηθικό αυτουργό, ο οποίος τον τρομοκρατούσε, προσπάθησαν να τον πείσουν να μην παρασταθεί ως πολιτικώς ενάγων κατά του Αριστείδη Φλώρου στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας εις βάρος του, ποιοι δικηγόροι φέρεται να προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν εν αγνοία του το προσωπικό του δράμα και την τρομοκράτησή του, και τέλος πώς ο έντιμος Ειδικός Εφέτης Ανακριτής κ. Νικόπουλος, αγνοώντας όλο αυτό το βρώμικο παρασκήνιο, οδηγήθηκε στην πρωτοφανή νομικά ενέργεια να προβεί στη σύλληψή του και, αντί να τον καταστήσει τον βασικό μάρτυρα κατηγορίας, αφού είναι το δεύτερο μεγάλο θύμα μετά τον αείμνηστο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, τον κατέστησε, με μάρτυρες τους δικηγόρους του Φλώρου, μέλος εγκληματικής οργάνωσης της «μαφίας του Κορυδαλλού» από το Νοέμβριο 2014, συγκατηγορούμενο με τους ίδιους εγκληματίες που το Νοέμβριο του 2014 κατ’ εντολή του Αριστείδη Φλώρου τον πυροβόλησαν και προσπάθησαν να αφαιρέσουν τη ζωή του μπροστά στο σπίτι του, πυροβολώντας τον, με αποτέλεσμα μια σφαίρα να διέλθει από το μπροστινό μέρος του προσώπου του και να εξέλθει από τον αυχένα, αποφεύγοντας το θάνατο ως εκ θαύματος, ώστε να μην είναι δικηγόρος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Energa, κάτι που κατόρθωσαν, αφού η δίκη της Energa διεξάγεται με δικηγόρο πολιτικής αγωγής ένα νεαρό δικηγόρο, ενώ η δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του αποφασίστηκε να γίνει χωρίς την παρουσία του και χωρίς την παρουσία του κ. Κούγια ως δικηγόρου πολιτικής αγωγής.

2) Αύριο 17/04/2019 και ώρα 5 μ.μ. στην αίθουσα τύπου της ΕΣΗΕΑ και επί της οδού Ακαδημίας 20 ο επικεφαλής του γραφείου μας κ. Αλέξιος Κούγιας μαζί με την πρώην σύζυγο του Γεωργίου Αντωνόπουλου, Λίλα Σεϊτανίδου, μητέρα των 3 παιδιών του και συνέταιρο της Δικηγορικής Εταιρείας «Αντωνόπουλος Γεώργιος & Συνεργάτες», θα δώσουν συνέντευξη τύπου, παραδίδοντας συγχρόνως σε όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι θα παραστούν, αντίγραφο αυτού του αναλυτικού υπομνήματος – δικογράφου με όλα τα ονόματα πολιτικών, δικηγόρων, θεσμικών εκπροσώπων που αναμείχθηκαν στην υπόθεση, ώστε να γίνει πλήρως αντιληπτό ότι τόσο η δικαστική ταλαιπωρία του εντολέα μας και αυτά, τα οποία συμβαίνουν, όσο και η προσπάθεια του περιβάλλοντος Φλώρου και των συνηγόρων του να εκμεταλλευθούν τη δίκη του αείμνηστου συναδέλφου μας Μιχάλη Ζαφειρόπουλου επ’ ωφελεία των κατηγορουμένων της Energa, είναι δυστυχώς ένα τεράστιο σκάνδαλο, το οποίο πλήττει σε ακραίο βαθμό όλα όσα επιτάσσει ο νομικός πολιτισμός, η συνταγματικώς κατοχυρωμένη αρχή της ασφαλείας δικαίου και οι συνθήκες δίκαιης δίκης.

Στην ίδια συνέντευξη τύπου θα αναπτυχθεί από τον κ. Κούγια το πώς το περιβάλλον Φλώρου και η υπεράσπισή του προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την τραγική θέση του εντολέα μας που, αντί για βασικός μάρτυρας κατηγορίας στα σκάνδαλα Φλώρου και των λοιπών, είναι κατηγορούμενος, ώστε η δίκη του Αριστείδη Φλώρου και των λοιπών κατηγορουμένων, η οποία έχει διακοπεί για την 18/04/2019 και αφορά στην απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του εντολέα μας, να διεξαχθεί σε ένα σκοτεινό και αδιευκρίνιστο τοπίο με προσωρινά κρατούμενο το θύμα αυτής της απόπειρας ανθρωποκτονίας, χωρίς να αναμένουν να ολοκληρωθεί η δίκη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, η οποία έχει άμεση σχέση, χωρίς ο κ. Αντωνόπουλος να έχει συνήγορο πολιτικής αγωγής, αφού ο συνήγορός του κ. Αλέξιος Κούγιας είναι απασχολημένος σε 18 Μεικτά Ορκωτά και Εφετεία Κακουργημάτων μέχρι το τέλος του Ιουνίου, ενώ συγχρόνως έχουν πετύχει να διεξάγεται η δίκη της Energa, χωρίς τον βασικό συνήγορο πολιτικής αγωγής.

Με εξώδικο απαντά στον Κούγια ο Μηλιώνης

«Αναληθείς, συκοφαντικές και άκρως δυσφημιστικές», χαρακτηρίζει ο Βασίλης Μηλιώνης τις αναφορές του Αλέξη Κούγια σε εξώδικο που απέστειλε στον γνωστό ποινικολόγο μέσω του δικηγόρου του, Μανώλη Τρούλη, και όπως προσθέτει: «συνιστούν βαριά προσβολή της προσωπικότητας μου, περαιτέρω δε καλλιεργούν εσφαλμένη εντύπωση στο αναγνωστικό κοινό για το πρόσωπό μου, αφού διατείνεστε την ενοχή μου και τη συμμετοχή μου σε έκνομες ενέργειες, παρά τα όσα διέλαβε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο».

Μάλιστα, προσθέτει: «Προς αποκατάσταση δε της αλήθειας, σάς παραθέτω απόσπασμα της υπ’ αριθ. 1115/2017 απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, η οποία αριθμεί 2.084 σελίδες, και σύμφωνα με την οποία το Δικαστήριο αποφάσισε ότι:

“Με δεδομένο ότι ο χρόνος τέλεσης της υπεξαίρεσης αρχίζει την 30.11.2011, ότι ο Βασίλειος Μηλιώνης στην τέλεση της πράξης παρείχε απλή συνδρομή πριν την τέλεση αυτής και το τίμημα που εισέπραξε (πριν την 30.11.2011) δεν είναι προϊόν υπεξαίρεσης, όλα τα παραπάνω ποσά που διακινήθηκαν πριν την 30.11.2011, διακινήθηκαν νόμιμα […]”

Όπως προκύπτει από το σκεπτικό της παραπάνω δικαστικής απόφασης (α) ΟΥΔΕΠΟΤΕ διακίνησα ή ιδιοποιήθηκα ή απέστειλα παράνομα χρήματα στο εξωτερικό και (β) το τίμημα που εισέπραξα από τη πώληση της εταιρείας μου την 23.11.2011 ήταν καθόλα ΝΟΜΙΜΟ και ΔΕΝ ήταν προϊόν υπεξαίρεσης και συνεπώς δεν οφείλω κάποιο χρηματικό ποσό στο Ελληνικό Δημόσιο».

https://www.documentonews.gr/filegrid/2019/04/16/5cb6092a825e630cbe2aae04.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter