Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η καταδίκη του Νίκου Γεωργιάδη για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η καταδίκη του Νίκου Γεωργιάδη για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων

Επίσημο θέμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτελεί από σήμερα η καταδίκη του Νίκου Γεωργιάδη για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου έφερε την πολύ αυτή σοβαρή υπόθεση στην Κομισιόν με σχετική ερώτηση που κατέθεσε.

Πιο συγκεκριμένα, ο Στέλιος Κούλογλου αφού υπογραμμίζει την καταδίκη στην Ελλάδα του Νίκου Γεωργιάδη, ρωτάει την Ευρωπαϊκή επιτροπή για το εάν «είχε ενημερωθεί από τις αρχές της Μολδαβίας για την υπόθεση» αλλά και «τι έπραξε σχετικά;»

Θυμίζουμε πως το «μεγάλο όπλο» του Κυριάκου Μητσοτάκη (σ.σ όπως είχε καταθέσει για τον Νίκο Γεωργιάδη στο δικαστήριο ως μάρτυρας υπεράσπισης η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου), εργάστηκε στη Μολδαβία ως απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΗΕ στη Μολδαβία στη θέση του συμβούλου του Υπουργού Οικονομικών.

Χρησιμοποιώντας τη διπλωματική ασυλία που του δόθηκε λόγω αυτής της θέσης, απέφυγε την άσκηση ποινικών διώξεων εναντίον του για την εμπλοκή του στο τεράστιο κύκλωμα trafficking που εξάρθρωσαν την περίοδο εκείνη οι μολδαβικές αρχές.

Ολόκληρη η ερώτηση του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου:

Η ελληνική δικαιοσύνη πρόσφατα καταδίκασε σε 28 μήνες φυλάκιση με αναστολή τον Νίκο Γεωργιάδη, πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου-θύματος trafficking στην Μολδαβία.

Ο Γεωργιάδης συνελήφθη στην πρώην σοβιετική δημοκρατία το 2010 ως ύποπτος για σεξουαλική κακοποίηση, αλλά αφέθηκε ελεύθερος χάρη στην διπλωματική του ασυλία. Εκείνη την περίοδο, ο Γεωργιάδης εργαζόταν στην Μολδαβία ως σύμβουλος σε μια ευρωπαϊκή διπλωματική αποστολή.

Εξέχοντα μέλη και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στήριξαν τον Γεωργιάδη, που έχει στενούς δεσμούς με τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, και απέρριψαν την απόφαση του δικαστηρίου ως μέρος «πολιτικής συνωμοσίας».

Ερωτάται η Επιτροπή:

Είχε ενημερωθεί από τις αρχές της Μολδαβίας για την υπόθεση; Εάν ναι, τι έπραξε σχετικά;

Διαβάστε περισσότερα για τη ζοφερή υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη:

Ο Νίκος Γεωργιάδης στο διεθνές κύκλωμα σεξοτουρισμού (Photos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter