O Kουμουτσάκος… πανηγυρίζει που «δεν είχαμε νεκρό» στη Μόρια

O Kουμουτσάκος… πανηγυρίζει που «δεν είχαμε νεκρό» στη Μόρια

Τη βεβαιότητά του ότι η ολοκληρωτική καταστροφή της δομής στη Μόρια της Λέσβου οφείλεται σε εμπρησμό, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Αντί να αναγνωρίσει τις ευθύνες της κυβέρνησης στον τομέα του προσφυγικού, έκανε λόγο για «τριπλή πρόκληση, δημόσιας υγείας, δημόσιας τάξης και εθνικής ασφάλειας» και ισχυρίστηκε πως η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατό για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στο νησί. «Πρώτα απ’ όλα, δεν είχαμε νεκρό σε τέτοιες συνθήκες πανικού, να το πούμε» είπε ο κ. Κουμουτσάκος. 

Χωρίς καμία άλλη κουβέντα για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης χιλιάδων προσφύγων, για την πολιτική των κλειστών στρατοπέδων συγκέντρωσης που θέλει να υλοποιήσει, για την κραυγή αγωνίας που εξέπεμψαν οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες, μια κραυγή που ακούστηκε και συγκίνησε όλη την υφήλιο, αλλά όχι την ελληνική κυβέρνηση. Δεν ψέλλισε κάτι για τα γυναικόπαιδα που κοιμούνται στην άσφαλτο, σε εγκαταλελειμμένα εργοστάσια, κάτω από ελιές, διαφημιστικές ταμπέλες και στέγαστρα κλειστών επιχειρήσεων, αναζητώντας λίγη σκιά. .

Ο αναπληρωτής υπουργός μίλησε «τέλος εποχής» αναφερόμενος στον «εμπρησμό», για να επαναλάβει τα όσα είπε χθες ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, ότι χρειάζονται «νέας μορφής κέντρα» αλλά και μια νέα συνολική ευρωπαϊκή πολιτική.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter