Ο κουμπάρος Δήμαρχος διόρισε το σύζυγο της Νάντιας Γιαννακοπούλου

Ο κουμπάρος Δήμαρχος διόρισε το σύζυγο της Νάντιας Γιαννακοπούλου

Στην πρόσληψη του συζύγου της βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Νάντιας Γιαννακοπούλου στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή προχώρησε ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας. – Τι απαντάει ο Δήμαρχος

Πρόκειται για τον γνωστό ηθοποιό Μάξιμο Μουμούρη ο οποίος παράλληλα τυγχάνει και κουμπάρος του Δημάρχου Αγίας Βαρβάρας Λάμπρου Μίχου. Μία απόφαση η οποία έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις στο Δήμο από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στις 10-12-2019 το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγίας Βαρβάρας αποφάσισε, μέσα στην καρδιά της σχολικής περιόδου, να προσλάβει δύο καλλιτεχνικούς διευθυντές. Ο πρώτος για την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Δήμου Αγίας Βαρβάρας και ο Δεύτερος του Δημοτικού Ωδείου της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β. Για το λόγο αυτό ορίστηκε και μία τριμελής επιτροπή η οποία ωστόσο σύμφωνα με καταγγελίες προς το documentonews.gr, δεν είχε και ιδιαίτερες σχέσεις με το αντικείμενο.

Ο κουμπάρος και ο κολλητός

Ο διαγωνισμός προκηρύσσεται τελικά στις 13 Μαρτίου 2020 εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Την επόμενη μέρα ο Επικεφαλής της παράταξης «Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ», Μιχάλης Γιάγκας έκανε την εξής ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ: «Και ξαφνικά εν μέσω Έβρου και κορονοϊού μας προέκυψε κουμπάρος στη σκηνή και κολλητός στο πάλκο» υπονοώντας σαφώς το στήσιμο της όλης διαδικασίας πρόσληψης και τα πρόσωπα που τελικά επιλέχτηκαν.

Καταγγελία από τη Δυνατή Πόλη

Στις 15 Μαίου 2020 η Δημοτική Παράταξη «Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ εκδίδει ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ με τίττλο «ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β.» και αναφέρει:

«Μέσα στη δίνη της πανδημίας του κορονοϊού, στις 13 Μαρτίου 2020, το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης προκηρύσσει διαγωνισμό για τη πρόσληψη δύο καλλιτεχνικών διευθυντών, για το Δημοτικό Ωδείο και για τη Δραματική Σχολή, αφού πρώτα προσάρμοσαν τα απαιτούμενα προσόντα στις ανάγκες – απαιτήσεις των ανθρώπων που ήθελαν να εξυπηρετήσουν.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έληγε στις 23 Μαρτίου 2020.

Με τη λήξη της προθεσμίας, αντί να γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα, ανακοινώθηκε, μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου, από την πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β. η αναστολή της προκήρυξης. Μετά από συνεχόμενες αναβολές έγινε εκ νέου «ενεργοποίησή της στις 24/4/2020.

Η νέα ημερομηνία πέρατος κατάθεσης των δικαιολογητικών ορίστηκε η 8η Μαΐου 2020.

Η πρωτοφανής και ελεγχόμενη, ως προς τη νομιμότητά της, διαδικασία δεν δημοσιοποιήθηκε με ανάρτηση στη διαύγεια.

Σημειώνεται ότι μέχρι 10 Μαΐου 2020 ισχύει η απαγόρευση λειτουργίας κάθε είδους εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η όλη μεθόδευση της υπόθεσης ανατρέπει τους ισχυρισμούς της προέδρου για την αναγκαιότητα προκήρυξης των θέσεων εν μέσω κορονοϊού και γεννά τεράστια ερωτηματικά;

1ον. Αφού είχε παρέλθει η αρχική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων για πρόσληψη Καλλιτεχνικών Διευθυντών ποιός είναι ο λόγος της εκ των υστέρων «αναστολής»;

2ον. Είχαν υποβληθεί αιτήσεις για τις θέσεις καλλιτεχνικών διευθυντών μέχρι την 23η Μαρτίου; Πόσες και ποιες;

3ον. Γιατί δεν αξιολογήθηκαν οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν και ουσιαστικά δίνεται παράταση υποβολής νέων αιτήσεων

4ον. Ποια θα είναι η τύχη των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί;

5ον. Αφού ουσιαστικά το εκπαιδευτικό έτος είναι σε εκκρεμότητα προς τι η σπουδή τέτοιων πράξεων εν μέσω της πανδημίας;

6ον. Έχει αναλογιστεί το Δ.Σ της ΔΗΚΕΑΒ τις συνέπειες της πράξης του;

Αυτά τα απλά ερωτήματα για την ώρα και περιμένουμε την απάντηση.

‘Ενσταση που απερρίφθη

Ένας από τους υποψηφίους για τη διεύθυνση του Δημοτικού Ωδείου κατέθεσε και ένσταση. Σε αυτή γινόταν σύμφωνα με πληροφορίες λόγος μεταξύ άλλων για παραβίαση συγκεκριμένων άρθρων της νομοθεσίας και ζητούσε την ακύρωση της προκήρυξης. Η ένσταση απορρίφθηκε από το ΔΗΚΕΑΒ. Το ίδιο όργανο δηλαδή που είχε αποφασίσει την προκήρυξη.

Οι επιτροπές συνεδρίασαν στις 18 Μαΐου 2020 και μεταξύ των δύο προσώπων που επελέγησαν ήταν και ο Μάξιμος Μουμούρης ως καλλιτεχνικός διευθυντής της Δραματικής σχολής. Ακολούθησε νέα ένσταση η οποία επίσης απερρίφθη. Τα ερωτήματα ωστόσο παραμένουν.

Η απάντηση του Δημάρχου

Ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας απέστειλε επιστολή στο documentonews.gr κάνοντας λόγο για λάθος πληροφορίες. 

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/06/23/5ef1c412825e6338a5310514.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter