Ο Κουρουμπλής απαντά στις επικρίσεις για τη συνάντησή του με τον Αμβρόσιο

Ο Κουρουμπλής απαντά στις επικρίσεις για τη συνάντησή του με τον Αμβρόσιο

Για «εθιμοτυπική επίσκεψή» κάνει λόγο ο πρώην υπουργός και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Παναγιώτης Κουρουμπλής σχολιάζοντας τις αντιδράσεις μετά τη συνάντησή του με τον ακροδεξιό Μητροπολίτη Καλαβρύτων, Αμβρόσιο.

Η συνάντηση προκάλεσε και αντιδράσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του χαρακτηρίζοντας τη συνάντηση «άστοχη».

«Στη δημόσια πορεία μου μέχρι σήμερα έχω αγωνιστεί ενάντια σε κάθε είδους ρατσισμό και μίσος. Όμως στη Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί. Γι’ αυτό δέχτηκα να συναντήσω τον Μητροπολίτη, παρότι έχω διαφωνήσει μαζί του για τις μισαλλόδοξες απόψεις που έχει κατά καιρούς εκφράσει», προσθέτει στη δήλωσή του ο κ. Κουρουμπλής.

Όλη η δήλωση του Παναγιώτη Κουρουμπλή:

«Στο πλαίσιο της περιοδείας που κάνω σε πόλεις όλης της Ελλάδας, επισκεπτόμενος κάθε φορά και ιδρύματα πρόνοιας, πήγα στο Ίδρυμα Κλειστής Περίθαλψης Ηλικιωμένων στο Αίγιο- στη δημιουργία του οποίου είχα συντελέσει ως Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας.

Με λύπη μου διαπιστώνω ότι ορισμένοι προσπάθησαν να συσχετίσουν την εθιμοτυπική επίσκεψή μου αυτή με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο.

Επειδή δεν συνηθίζω να κρύβομαι πίσω από τις λέξεις, θέλω να είμαι ξεκάθαρος:

Στη δημόσια πορεία μου μέχρι σήμερα έχω αγωνιστεί ενάντια σε κάθε είδους ρατσισμό και μίσος. Όμως στη Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί. Γι’ αυτό δέχτηκα να συναντήσω τον Μητροπολίτη, παρότι έχω διαφωνήσει μαζί του για τις μισαλλόδοξες απόψεις που έχει κατά καιρούς εκφράσει.»

Υπενθυμίζεται πως από την πλευρά του ο κ. Κουρουμπλής, μιλώντας στο Documentonews.gr ισχυρίστηκε ότι πήγε στο γηροκομείο του Αγίου Χαραλάμπους και όχι στη Μητρόπολη και απλά ήταν εκεί ο Μητροπολίτης. «Τι να κάνω, να μην τον χαιρετίσω, η Δημοκρατία για μένα έχει ανοχή και αγάπη», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του πρώην υπουργού ο οποίος θα δώσει στη δημοσιότητα και σχετική δήλωση. 

Διαβάστε επίσης: Ντροπή! Ο Κουρουμπλής «υποκλίθηκε» στον Αμβρόσιο για μια χούφτα ψήφους

Διαβάστε επίσης: Σκουρλέτης σε Κουρουμπλή για φωτογραφία με Αμβρόσιο: «Να ανασκευάσεις αμέσως» – Τι λέει ο πρώην υπ. Ναυτιλίας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter