Ο Κουρουμπλής να πάει σπίτι του, αλλά να πάει και ο Μητσοτάκης στο δικό του

Ο Κουρουμπλής να πάει σπίτι του, αλλά να πάει και ο Μητσοτάκης στο δικό του

Η ιστορία με την έρευνα των Τσιόδρα – Λύτρα είναι αρκετά σοβαρή και αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι δεν έχουμε μια κανονική κυβέρνηση που σέβεται τη ζωή, την κοινωνία, τον άνθρωπο. Η κυβέρνησή μας στην ουσία είναι ένα μεγάλο γραφείο εξυπηρετήσεων ισχυρών φίλων και συγγενών με στρογγυλή σφραγίδα που τη βάζει όπου θέλει και όπως θέλει, αφού προηγουμένως έχει περάσει στα ψιλά τις αντίστοιχες «φωτογραφικές» τροπολογίες.

*** Βρίσκουν βέβαια και τα κάνουν. Πληρώσανε τα ΜΜΕ για να τους αποθεώνουν και παίζει σε άδειο γήπεδο. Άδειο γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ικανοί να τους βγάλουν στα «μανταλάκια». Δεν ξέρουν, δεν μπορούν, δεν έχουν το κατάλληλο έμψυχο δυναμικό; Ούτε ξέρω, ούτε με νοιάζει, αλλά δεν θα έπρεπε κάθε μέρα να μαθαίνουμε, για παράδειγμα, τις απευθείας αναθέσεις στους κολλητούς τους; Ό,τι μάθαμε, το μάθαμε από τα social media, από χρήστες του twitter κυρίως. Ακόμα και η μηνυτήρια αναφορά για τις απευθείας αναθέσεις της Σοφία Νικολάου, υποθέσεις που βγήκαν από το twitter μόνο περιέχει.

*** Αλλά ας επιστρέψουμε στο θέμα μας. Η έρευνα αυτή τι λέει; Λέει ότι υπάρχει αυξημένη θνητότητα κατά 87% στις νοσηλείες εκτός ΜΕΘ. Θα μου πεις χρειαζόταν η έρευνα για να το καταλάβει ένα κανονικό μυαλό; Όχι, αλλά έχει σημασία το γεγονός ότι αυτή η έρευνα δημοσιοποιήθηκε 15 αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης ούρλιαζε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει αυξημένη θνητότητα εκτός ΜΕΘ. Και υπάρχουν και τα ήξερε.

*** Και τι έκανε ενώ ήξερε ότι έπρεπε να ενισχύσει το ΕΣΥ; Πέτσωσε τα ΜΜΕ, αγόρασε περιπολικά, αγόρασε εξοπλισμό στην αστυνομία, φρεγάτες βεβαίως βεβαίως, προσέλαβε αστυνομικούς, παραλίγο να προσλάβει και 4.000 παπάδες και το σημαντικότερο για εκείνον όπως αποδείχθηκε; Έκανε 52 μέρες διακοπές.

*** Κι άντε δεν έχει την πολιτική ευθιξία να παραιτηθεί. Το ξέρουμε. Δεν θα πρέπει να κινηθούν νομικές διαδικασίες ώστε να μάθουμε τι ακριβώς έχει συμβεί; Αν αποδειχθεί θεσμικά, επίσημα, ότι ο πρωθυπουργός μιας χώρας γνώριζε ότι θα πεθάνει κόσμος επειδή δεν υπήρχαν ΜΕΘ, αλλά την ίδια στιγμή αγόραζε μάσκες από συνεργείο με αμορτισέρ δεν πρέπει κάτι να γίνει; Δεν πρέπει να λογοδοτήσει; Τι διάολο πρέπει να γίνει για να συμβεί αυτό; Ειλικρινά ρωτάω;

*** Και βγήκε ο Τσιόδρας, ο οποίος έχει χάσει εδώ και μήνες την επιστημονική του οντότητα, ν’ απαντήσει ότι τον θλίβει που μια έρευνα αποτελεί πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης. Μα ακριβώς γι’ αυτό πρέπει να γίνει πεδίο αντιπαράθεσης. Επειδή είναι έρευνα. Αν το έλεγε ο μπαρμπά-Μήτσος από το καφενείο δεν θα δίναμε σημασία, θα λέγαμε «πάλι πιωμένος είναι».

*** Εμάς πάλι μας θλίβει που ένας επιστήμονας παίζει το παιχνίδι μιας κυβέρνησης εν μέσω πανδημίας και τοποθετείται δημόσια ως υπουργός. Ποιος να ξεχάσει εκείνη τη δήλωση «δεν μπορούμε να επενδύσουμε στα λεωφορεία»;

*** Κι όλα αυτά ενώ είμαστε στο κατώφλι των 20.000 νεκρών. Δεν είναι πολιτική ρουλέτα εδώ. Εδώ είναι νεκροταφείο. Αυτοί οι άνθρωποι που πέθαναν ήταν γονείς, παιδιά, αδέλφια, παππούδες, γιαγιάδες, εγγόνια, θείοι, ανίψια, ξαδέρφια, φίλοι κάποιων που έμειναν πίσω να κλαίνε και να θυμούνται ότι πέθαναν.

*** Εδώ δεν χωράνε πολιτικά παιχνίδια. Γι’ αυτό άλλωστε διεγράφη από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος μίλησε για δολοφονίες μέσα στη Βουλή με αφορμή τη μελέτη των Τσιόδρα – Λύτρα. Ίσως η λέξη δολοφονίες να είναι βαριά. Αν μιλούσε όμως για ηθικούς αυτουργούς; Είναι κι αυτό βαρύ; Εδώ ο Χρυσοχοΐδης έλεγε ευθέως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε το Μάτι. Τα ξεχνάμε αυτά;

*** Τέλος, για να το ελαφρύνουμε λίγο, τι ωραία φασούλα η «πόρτα» στη Σάσα Σταμάτη από τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο. Πήγε, που λέτε, η Σάσα να δει την παράσταση, αλλά η ταξιθέτρια την ενημέρωσε στο αυτί ότι αν δεν φύγει δεν θα βγει να παίξει ο ηθοποιός. Και έχει όλα τα δίκια του κόσμου ο Χαραλαμπόπουλος μετά τα όσα έκανε η δημοσιογραφοπαρουσιάστρια στην πρόσφατη παράσταση του Ζαραλίκου. Όχι ;

Η ΝΤΑΜΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter