Ο Κουρτάκης μολογάει χωρίς ξύλο

Ο Κουρτάκης μολογάει χωρίς ξύλο

Το δημοσιογραφικό ανάστημα του Γιάννη Κουρτάκη (αν δεν τον γνωρίζετε είναι κάποιος κύριος που συναντάται συνήθως σε φωτογραφίες με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και είναι εκδότης δωροεφημερίδας) είναι ένα θέμα που απασχολεί πολύ τη ΝΔ , εδώ και μέρες. Ο τρόπος που την απασχολεί δεν είναι ούτε ο καλύτερος, ούτε ο κολακευτικότερος. Το μισό υπουργικό συμβούλιο, φαίνεται να είναι στο στόχαστρο του εκδότη, με το άλλο μισό να δηλώνει θεωρητικά ικανοποιημένο για τη συνεχή προώθησή του, αλλά με πολλούς αστερίσκους. Και αυτό γιατί το να σε προωθεί ο Κουρτάκης όπως λένε, όχι μόνο δεν έχει αντίκρισμα λόγω μικρής δυναμικής των Κουρτακομέσων, αλλά σε εκθέτει και στους υπόλοιπους.

Το κακό όμως όπως λένε έχει παραγίνει, σε βαθμό που ακόμη και ο φίλος του Κουρτάκη στο Μαξίμου και πρωθυπουργικός ανιψιός, όχι μόνο δεν του απαντάει στο τηλέφωνο αλλά δεν ποστάρει ούτε όσα γράφει στα site του. Παρεμπιπτόντως τα Κουρτακο-site αυξάνονται και πληθύνονται για να μπορέσουν να απορροφήσουν (και να δικαιολογήσουν) την κρατική διαφήμιση που εισρέει. Έχουν ενδιαφέρον και οι συνέταιροι του Κουρτάκη οι οποίοι πατάνε γερά στις Τράπεζες και σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Στους εχθρούς του Κουρτάκη συγκαταλέγονται η εταιρεία συμβούλων και συμβουλών V+O, στην οποία μέτοχος είναι ο Θωμάς Βαρβιτσιώτης (της γνωστής οικογενείας). Φαίνεται πως τόσο η συγκεκριμένη εταιρεία με πρόσβαση στην κυβέρνηση, όσο και ο διευθυντής της Καθημερινής, έχουν εκφραστεί ανοιχτά για το δημοσιογραφικό ανάστημα του Κουρτάκη κατά καιρούς, πράγμα που έχει προκαλέσει τη μήνη του. Κατ’ άλλους, η αντιπάθεια είναι μεταβατική, δηλαδή προέρχεται από τη δυσφορία που εκφράζει ο ανιψιός του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης για τη V+O και τον Αλέξη Παπαχελά. Θα σας γελάσω για το ποια είναι η προέλευση της σύγκρουσης μεταξύ τους, αλλά ο Κουρτάκης βρίσκεται στο βάλτο με τα βουβάλια και δεν το γνωρίζει κιόλας.

Στο φύλλο του Σαββάτου, προχώρησε σε δύο δημοσιεύματα με τα οποία έχει κάνει άνω κάτω το Μαξίμου. Στο ένα εμφανίζει τον Παπαχελά ότι προωθεί και στηρίζει τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη σε αντίθεση με το Γρηγόρη Δημητριάδη που προωθεί τον υφυπουργό του, Λευτέρη Οικονόμου. Όλα αυτά εν μέσω Φουρθιωτιάδας και ερωτημάτων για ποιος κάλυπτε το «μάνατζερ Τζούλιας».

Ο Κουρτάκης όμως τα έκανε ακόμη χειρότερα σε άλλο δημοσίευμα, στο οποίο αποκαλύπτει πως η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» του Μαυρίδη, στήθηκε ουσιαστικά με εντολή Μητσοτάκη και της V+O του Βαρβιτσιώτη. Και όταν λέει στήθηκε, φυσικά δεν εννοεί την ιδέα. Γράφει συγκεκριμένα:

«Μια φορά και έναν καιρό στο γραφείο ενός αρχηγού κόμματος (Μητσοτάκης), ένας δημοσιογράφος και μια διαφημιστική εταιρεία, η V+O, είχαν αποφασίσει να γίνουν και εκδότες. Κάπως έτσι είχε προκύψει η επιτυχημένη (ανέστειλε προσφάτως την κυκλοφορία της) εφημερίδα “Φιλελεύθερος”. Στόχος να δημιουργηθεί ένα Μέσο που θα αποτελεί το “Ευαγγέλιο” του προέδρου Κυριάκου. Παρά το γεγονός ότι ξοδεύτηκαν κάτι εκατομμύρια (προφανώς σε ευρώ), το εγχείρημα δεν κατάφερε να συναντήσει την απήχηση του αναγνωστικού κοινού».

Όπως είναι γνωστό, ο Μαυρίδης και ο Φιλελεύθερός τους, πήραν άφθονο χρήμα πριν και μετά τη λίστα Πέτσα, παρότι μηδαμινής κυκλοφορίας. Προφανώς λοιπόν ο Κουρτάκης αποκαλύπτει πως ο Μητσοτάκης δημιούργησε μια εφημερίδα για να γίνει Μωυσής, τσιτάχ και όλα τα σχετικά με χρηματοδότηση πάλι με εντολή του.

Το δημοσίευμα του Κουρτάκη, ισοδυναμεί με ομολογία για στήσιμο και χρηματοδότηση ενός Μέσου από τον πρωθυπουργό. Την εποχή μάλιστα που στήνουν Προανακριτική για να κατηγορήσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους ότι προσπάθησαν ακριβώς να δημιουργήσουν φιλικά Μέσα Ενημέρωσης. Στο Μαξίμου πάντως ακούγεται για τον «χρήσιμο ηλίθιο» που τελικώς θα τους κάψει.

Μυστικά & Documento

03/12/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter