Ο Κουτσούμπας βλέπει… Τραμπ σε τακτικές του Μαξίμου

Ο Κουτσούμπας βλέπει… Τραμπ σε τακτικές του Μαξίμου

Τη… γραμμή Τραμπ για περιορισμό ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τείνει να ακολουθήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αυτή τη διάσταση έδωσε με εύσχημο τρόπο ο ΓΓ Της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε δημόσια παρέμβασή του, προειδοποιώντας το Μαξίμου ότι θα έχει απέναντί του δυναμικά τον ελληνικό λαό, σε όποια προσπάθεια να υποβαθμισθούν δημοκρατικές κατακτήσεις, έστω και στο πλαίσιο αυτού του αστικού κράτους.

Είναι ενδεικτικό ότι -μετά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου-δεν άφησε εκτός δημόσιου σχολιασμού τα μέτρα, τα οποία χαρακτήρισε απαράδεκτα, που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τις συνεχείς ΠΝΠ και τα νομοσχέδια που φέρνει η ΝΔ στην ελληνική βουλή χωρίς καν τις διαδικασίες που προβλέπονται. Σύμφωνα με το ΚΚΕ, αυτές οι κυβερνητικές αποφάσεις εντάσσονται σε μια πολιτική που πλήττει μισθωτούς, λαϊκά στρώματα και μικρομεσαίους, με επίκεντρο τη νέα οικονομική κρίση που επιταχύνθηκε λόγω κορονοϊού- η πανδημία λειτούργησε ως καταλύτης των εξελίξεων στην οικονομία μετά την διετή αναιμική ανάκαμψη.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν πρέπει οποιαδήποτε στιγμή να περιορίζονται οι αστικές ελευθερίες στη χώρα μας, δεν πρέπει να ακολουθούμε παραδείγματα όπως γίνεται αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ, με την απαράδεκτη κυβέρνηση Τραμπ, αλλά και με όλο αυτό το σύστημα της σαπίλας και της διαφθοράς που καλλιεργεί το ρατσισμό, την καταστολή, τη βία ενάντια στις δίκαιες διεκδικήσεις των λαών». Για να συμπληρώσει: « Ο ελληνικός λαός θα βρεθεί στη πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα, το ΚΚΕ θα είναι εδώ με τις προτάσεις του, με την ενημέρωση του ελληνικού λαού, με την ενημέρωση και μέσα στη βουλή και έξω από αυτή και κυρίως με την κινητοποίησή μας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter