Ο Κρανιδιώτης στηρίζει Μητσοτάκη, ακριβώς όπως αναμενόταν – Τι είχε αποκαλύψει το Documento για τα ακροδεξιά δεκανίκια

Ο Κρανιδιώτης στηρίζει Μητσοτάκη, ακριβώς όπως αναμενόταν – Τι είχε αποκαλύψει το Documento για τα ακροδεξιά δεκανίκια

Αυτό το οποίο στους γνωρίζοντες ήταν από καιρό γνωστό, έκανε σήμερα το πρωί ο Φαήλος Κρανιδιώτης, δηλώνοντας ανοικτά την υποστήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος «Νέα Δεξιά» το οποίο στις τελευταίες εκλογές κατέβηκε μαζί με τη Δημιουργία Ξανά του Θάνου Τζήμερου ως «Εθνική Δημιουργία», έκανε μια ανάρτηση στο facebook, ζητώντας από τους ελάχιστους είναι η αλήθεια ψηφοφόρους του, να στηρίξουν ΝΔ και απαρριθμόντας μια σειρά από λόγους.

Γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Κρανιδιώτης:

«Στις ερχόμενες εκλογές θα στηρίξω την ΝΔ με στόχο μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, που θα μπορεί χωρίς εξαρτήσεις να κάνει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις φορολογικές, διοικητικές, για την ευημερία της χώρας. Θα ψηφίσω ΝΔ και καλώ όλους τους φίλους και υποστηρικτές μου να το κάνουν, αφού σκεφτούν και αποφασίσουν ως ελεύθεροι πολίτες, διότι επιπλέον πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα ο επανεξοπλισμός της χώρας, η υλοποίηση της Ειδικής Αμυντικής Συμφωνίας με την Γαλλία και η νέα Αμυντική Συμφωνία με τις ΗΠΑ, τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί με “επαναδιαπραγμάτευση” ή και ακύρωση.

Οι παρούσες ιστορικές συνθήκες, με την αντιδυτική πορεία της,Τουρκίας, αποτελούν μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα, να εξυπηρετήσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα ταυτίζονται τα με αυτά των συμμάχων μας, ώστε να ωφεληθεί ο Ελληνισμός από την Χειμάρρα και το Αιγαίο ως την Κύπρο. Πολιτικές προτάσεις, υποτίθεται “πατριωτικές”, που ευαγγελιζονται έξοδο από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αντιαμερικανισμό, τον οποίο πλήρωσε πανάκριβα ο Ελληνισμός, πρόσδεση στο άρμα της Ρωσίας, και αναχρονιστικά ευχολόγια για την οικονομία, την κοινωνία και το κράτος, είναι ανορθολογικές και καταστροφικές. Η Ιστορία διδάσκει πως όποτε συγκρουστήκαμε με τους συμμάχους μας και βρεθήκαμε απομονωμένοι βλάφτηκαν ανεπανόρθωτα τα συμφέροντα μας.

Οι πολιτικές που θα κάνουν την Ελλάδα ισχυρή και τους Έλληνες να ευημερούν, απαιτούν σταθερότητα και σοβαρότητα. Θα ψηφίσω ΝΔ και καλώ και σας, αφού σκεφτείτε ως ελεύθεροι άνθρωποι, να το κάνετε, διότι μια αυτοδύναμη ΝΔ με τέτοια συντριπτική νίκη, δεν θα έχει κανένα άλλοθι να μην κάνει σαρωτικές μεταρρυθμίσεις, να συντρίψει τηννεγκληνατικότητα και να ξεδοντιάσει την μηδενιστική αριστερά, ώστε να ανακτήσει η δημοκρατική πολιτεία την εξουσία της στα πανεπιστήμια, και στους δημόσιους χώρους εν γένει, εξοβελίζοντας τον αριστερόστροφο φασισμό από αυτά και αποκαθιστώντας την τάξη, την κοινωνική ειρήνη και την ευπρέπεια. Είναι καιρός να τελειώνουμε με όλα όσα μας εμποδίζουν να γίνουμε ισχυρο και σύγχρονο κράτος.

Ο λαός με την ψήφο του στις 21/5 έδειξε σε όλους μας τι θέλει και οφείλουμε να τον ακούσουμε. Οι εκλογές είναι συγκριτική διαδικασία και όχι ιδεολογική φαντασίωση. Επιλέγεις ανάμεσα στις προτάσεις και τα πρόσωπα που υπάρχουν. Έχοντας απέναντι τις διάφορες εκφάνσεις της μηδενιστικής κρατικιστικής αριστεράς, που ταυτίζεται με μικροκομματική ευκολία με κάθε περιθωριακό εγκληματικό στοιχείο και με εχθρούς της χώρας, όπως και σχηματισμούς, που προτείνουν τρία σωστά και εκατό ανορθολογικές, αναχρονιστικες και καταστροφικες θέσεις, η ορθή επιλογή είναι Κυριάκος Μητσοτάκης και ΝΔ».

Καμία απολύτως έκπληξη

Φυσικά, αυτή η τοποθέτηση του Φαήλου Κρανιδιώτη, δεν προκαλεί την παραμικρή έκπληξη. Εξάλλου, όπως είχε αποκαλύψει το Documento, πριν από τις εκλογές, διάφοροι ευρισκόμενοι στα δεξιά της ΝΔ, επιχειρούσαν υπογείως να την ενισχύσουν. Το σχέδιο αυτό φαίνεται μάλιστα να είχε τεθεί σε εφαρμογή από τα τέλη του 2019, με ορισμένους οι οποίοι συμμετείχαν σε ακροδεξιά μορφώματα να αναζητούν και να αποκτούν μέσω δημοσιογράφων διαύλους επικοινωνίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κάποιο εξ αυτών μάλιστα, προσπαθούσαν να προσεγγίσουν δημοσιολόγους που παίρνουν σβάρνα τα τηλεπαράθυρα για να προπαγανδίσουν τη γραμμή της κυβέρνησης, αλλά και περσόνες της δεξιάς πολυκατοικίας που ευεργετήθηκαν για την άνευ όρων στήριξή τους στον πρωθυπουργό. Οι προσεγγίσεις αυτές σχετίζονταν αφενός με τον συντονισμό στις διαδικτυακές στοχοποιήσεις κατά προοδευτικών πολιτών, όπως ο Ιάσων Αποστολόπουλος, αλλά και αντικυβερνητικών δημοσιογράφων, όπως ο αρχισυντάκτης του koutipandoras.gr Αντώνης Ρηγόπουλος.

Δείτε επίσης: Το κρυφό σχέδιο Μητσοτάκη με το ακροδεξιό δεκανίκι

Υπενθυμίζεται ότι το κόμμα των Κρανιδιώτη και Τζήμερου ήταν από τα λίγα ακροδεξιά κόμματα που δεν κόπηκαν από τον Άρειο Πάγο. Ο Θάνος Τζήμερος άλλωστε, είχε δηλώσει ότι η «Εθνική Δημιουργία» προτίθεται να δώσει ψήφο ανοχής στη ΝΔ χωρίς παζάρι για καρέκλες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter