«Ο Κριμιζής ήθελε να ακυρώσει το πρόγραμμα των μικροδορυφόρων»

«Ο Κριμιζής ήθελε να ακυρώσει το πρόγραμμα των μικροδορυφόρων»

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της πολυσυζητημένης παραίτησης του Σταμάτη Κριμιζή από τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό, μετά τα όσα αποκαλύπτουν κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Κριμιζής από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα του ζητούσε την ακύρωση του προγράμματος των μικροδορυφόρων, το οποίο κατάρτισαν και υλοποιούν ελληνικά Πανεπιστήμια. «Ήθελε να γίνει από την αρχή» υποστήριξαν αναφορικά με τις επιδιώξεις του καταξιωμένου ακαδημαϊκού, επισημαίνοντας πως αν υιοθετούταν η πρότασή του, τότε αυτομάτως θα ματαιωνόταν το έργο εφάμιλλων ακαδημαϊκών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Περιληπτικά, το πρόγραμμα αφορά την κατασκευή και εκτόξευση πλήρους συστοιχίας μικροδορυφόρων που ανακοινώθηκε οκτώ μήνες πριν συσταθεί ο ΕΛΔΟ και υλοποιείται από τέσσερα πανεπιστήμια, το ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» και την ΕΕΤΤ που θα έχουν την πλήρη εποπτεία του. Δεν υπάρχει καμία εμπλοκή ιδιώτη στο πρόγραμμα. Αξιοσημείωτο πως ο ΕΛΔΟ βρίσκεται ακόμα στο στάδιο απόκτησης ΑΦΜ, με αποτέλεσμα να μην έχει διαχειριστεί κανένα ποσό δημόσιου ή ευρωπαϊκού κονδυλίου.

Οι ίδιες πηγές δεν πήραν θέση για το για το αν ο κ. Κριμιζής ήθελε με τον τρόπο αυτό να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι σίγουρα ήθελε να εξυπηρετήσει το «εμφατικό του εγώ». Υπογράμμισαν δε πως με τις αλλεπάλληλες συνεντεύξεις του ο κ. Κριμιζής ευθυγραμμίζεται με συγκεκριμένες πολιτικές στοχεύσεις. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter