Ο κρυφός χρηματοδότης της Μαρέβας Μητσοτάκη και του «Πρώτου Θέματος», στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το HOT DOC HISTORY, το DOCVILLE και οι συλλεκτικοί τόμοι του HotDoc History

Ο κρυφός χρηματοδότης της Μαρέβας Μητσοτάκη και του «Πρώτου Θέματος», στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το HOT DOC HISTORY, το DOCVILLE και οι συλλεκτικοί τόμοι του HotDoc History

-Αποκαλυπτικά έγγραφα: ο κρυφός χρηματοδότης της εταιρείας της Μαρέβας Μητσοτάκη και της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»

Άγριες συμμορίες στον Κορυδαλλό. Όλοι οι διάλογοι της μαφίας των φυλακών. Ο εγκέφαλος, οι φονικές εντολές και ο ρόλος γνωστών δικηγόρων.

-Επιστολή Γιωτόπουλου στο Documento: « Ο μόνος κρατούμενος χωρίς δικαιώματα».

Η σιωπή του αρχιερέα στα πυρά του στρατηγού. Αφωνία Σημίτη στις «βόμβες» Τσουκάτου.

-Κόκκινα στεγαστικά: Θετικοί όροι και αγκάθια για την πρώτη κατοικία.

-Τέρενς Κουίκ: «Θεωρώ τον εαυτό μου καραμανλόπαιδο».

-Δημήτρης Κρεμαστινός. Όλη η αλήθεια για Ανδρέα, Δ. Λιάνη και Γ. Κουρή.

-Φτηνά κόλπα από Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

-Κατερίνα Αναστασίου. Συνέντευξη με την Ελληνίδα που ηγείται της ευρωλίστας του ΚΚ Αυστρίας.

-Ακίνητα: Γιατί οι Κινέζοι σταμάτησαν τις αγορές.

-All-Star Game NBA: Ο Γιάννης διεκδικεί τα σκήπτρα από τον βασιλιά ΛεΜπρόν.

To HOT DOC HISTORY

Αστρονόμοι και αστροναύτες στο HotDoc History που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Ένα μαγευτικό ταξίδι στον κόσμο των άστρων σας υπόσχεται το Hot.Doc.History που κυκλοφορεί την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου.

Mια ιστορική περιήγηση που ξεκινά από την αρχαία Ελλάδα του Αριστοτέλη και του Ιππαρχου και συνεχίζεται στην Αναγέννηση με τις πρώτες «ανησυχίες» του Ανθρώπου που αναζητά το πραγματικό κέντρο του κόσμου. Και σπάει το βιβλικό δόγμα «Ο Κύριος γὰρ ἐστερέωσε τὴν οἰκουμένην, ἥτις οὐ σαλευθήσεται».

Που τολμά να βγάλει τη Γη από το κέντρο του Κόσμου και να τοποθετήσει τον Ηλιο. Ο Γάλλος Ορέσμε, ο Δανός Μπράχε, ο Ιταλός Γαλιλαίος, ο Γερμανός Κέπλερ, ο Πολωνός Κοπέρνικος, ο Αγγλος Νεύτων συνθέτουν αργά και βασανιστικά μια ανοιχτή εικόνα του Ουρανού.

Ακολουθούμε νοερά τους μεγάλους «θαλασσοπόρους» από τον γαλαζοπράσινο πλανήτη μας προς μια μακρινή πατρίδα. Τον Γκαγκάριν του «Βοστόκ 1», τον Λεόνοφ, τον Γουάιτ, τους Αρμστρονγκ, Ωλντριν του «Απόλλων 11», τον Σέπαρντ. Κοιτάζουμε με τα σημερινά πανίσχυρα τηλεσκόπια στα βάθη του Σύμπαντος σε απόσταση 1,3 δισεκατομμυρίων ετών φωτός! Και βλέπουμε άστρα που ίσως δεν υπάρχουν πια. Φωτογραφίζουμε τις «μαύρες τρύπες» και αναζητούμε με τη βοήθεια των ειδημόνων τα ίχνη του Big Bang.

Με πλοηγούς τη σαγηνευτική πένα του Διονύση Σιμόπουλου, Επίτιμου Διευθυντή του Πλανηταρίου και τη διεισδυτική προσέγγιση του Δημήτρη Πετάκου, Διδάκτορα Ιστορίας των Επιστημών.

To DOCVILLE

Οι Κουδουνοφόροι του Σοχού, στο Docville  με το Documento

Έθιμα από τη Μακεδονία και τη Θράκη μέχρι το Αιγαίο και την Κρήτη για τις Απόκριες. Η Μαρίνα Αγγελάκη μας συστήνει την Αποκριά με τους Κουδουνοφόρους του Σοχού, μια μακραίωνη λατρευτική τελετουργία.

Η Μελίνα Κανά που αυτή την εποχή εμφανίζεται με τον Μπάμπη Στόκα στον Σταυρό του Νότου μιλάει στην Αφροδίτη Ερμίδη για τη μουσική διαδρομή και τις προσωπικές ανησυχίες της.

Το 69ο φεστιβάλ Βερολίνου ολοκληρώνεται την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου με την απονομή των βραβείων κι ο ανταποκριτής μας Κωνσταντίνος Καϊμάκης έχει όλες τις λεπτομέρειες του σημαντικής κινηματογραφικής γιορτής.

Μια έκδοση βιβλίου για το Rock in Athens, το ροκ φεστιβάλ που έγινε στην Αθήνα στις 26 και 27 Ιουλίου 1985, ανασκαλεύει τις μνήμες του διήμερου που μπορεί να μην άλλαξε τον κόσμο, όμως άλλαξε τον τρόπο που βλέπαμε τον κόσμο. Στο κείμενο ο Γιάννης Μπαζός.

Ναΐτες ιππότες, σταυροφόροι, χριστιανοί, μουσουλμάνοι συμπλέκονται στις μεσαιωνικές ιστορίες της συγγραφέως Λεύκης Σαραντινού, η οποία σε συνέντευξη της στον Κώστα Καρτάλη αναφέρεται στον ταραγμένο κόσμο της Μέσης Ανατολής και της Μεσογείου που ζωντανεύει στα βιβλία της.

Τα «Ωραία του Πέραν» είναι μια ομαδική εικαστική έκθεση στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος με θέμα την Κωνσταντινούπολη. Η Ιρις Κρητικού, η επιμελήτρια της έκθεσης εξηγεί στην Αφροδίτη Ερμίδη πως γεννήθηκε η ιδέα για την εν λόγω έκθεση.

Ο Σωκράτης Σινόπουλος συναντά τον Ντέρια Τιρκάν στη σκηνή του Μεγάρου και στο ρεπορτάζ της Μαρίνας Αγγελάκη αποκαλύπτονται όλες οι σημαντικές λεπτομέρειες για τη συνεργασία των κορυφαίων λυράρηδων.

Ο Soloúp (Αντώνης Νικόπουλος) επανέρχεται με το νέο του graphic novel «Ο Συλλέκτης, έξι διηγήματα για έναν κακό λύκο» και η κουβέντα του με την Έμυ Ντούρου γίνεται με αφορμή την έκθεση στο μουσείο Μπενάκη όπου παρουσιάζεται πρωτότυπο υλικό από τη δουλειά του.

Η κερκίδα δεν έχει πάψει να έχει αντιφασιστικά αντανακλαστικά. Ο αθλητικογράφος και συγγραφέας Θάνος Σαρρής πιστεύει ότι το ποδόσφαιρο θα γεννά πάντα όμορφες ιστορίες και ρομαντισμό και εξηγεί στην Ηλέκτρα Ζαργάνη το γιατί.

Η μεγάλη γιορτή της Ακτής Ελεφαντοστού. Ο Μούσα, πρόεδρος της ιβοριανής κοινότητας στην Ελλάδα μιλάει στο Documento και την Ηλέκτρα Ζαργάνη για το δύσκολο ταξίδι, τη Χρυσή Αυγή και τον χορευτικό ρυθμό του Coupé-Décalé.

Οι συλλεκτικοί τόμοι του HotDoc History επανακυκλοφορούν την Κυριακή με το Documento

Ο αναγνώστης θα μπορεί να επιλέξει ποιους από τους δυο τόμους θα προμηθευτεί με την εφημερίδα.

Ο πρώτος τόμος έχει γενικό τίτλο «Ήρωες και Προδότες»

Πέντε πρόσωπα που σφράγισαν την κολασμένη περίοδο 1940-1970.

Ο γερμανόφιλος εμπνευστής των Ταγμάτων Ασφαλείας Ιωάννης Βουλπιώτης,

Ο «Χίτης» και καταστροφέας της Κύπρου Γεώργιος Γρίβας, ο ανατροπέας της Δημοκρατίας Γεώργιος Παπαδόπουλος.

Ο πρωτοκαπετάνιος της Αντίστασης κατά των κατακτητών Άρης Βελουχιώτης.

Ο κομμουνιστής που δίδαξε τον κομμουνισμό με την ίδια του τη ζωή, Νίκος Πλουμπίδης.

Ο δεύτερος τόμος έχει τίτλο «Αποικίες, Β΄Παγκόσμιος, Τσε»

Η οικοδόμηση και οι αιτίες της πτώσης του υπαρκτού σοσιαλισμού. Η εκστρατεία του Χίτλερ στη Σοβιετική Ενωση που σήμανε την ήττα του ναζισμού. Η μάχη της Κρήτης τον Μάιο του 1941, ως προανάκρουσμα του λαϊκού αντιστασιακού φαινομένου.

Η αποικιοκρατία. Η δημιουργία και η κατάρρευση του συστήματος της κυριαρχίας του «λευκού ανθρώπου». Η ζωή, ο θάνατος του Τσε Γκεβάρα και η γέννηση ενός παγκόσμιου θρύλου. Σε καλαίσθητη βιβλιοδεσία, με κείμενα γραμμένα από ειδικούς επιστήμονες, γλαφυρά και κατανοητά για όλους τους αναγνώστες, συνοδευόμενα από πλούσια εικονογράφηση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter