Ο Κώστας Μπακογιάννης επιμένει στο στολισμό της Αθήνας με κόστος άνω των 800.000€

Ο Κώστας Μπακογιάννης επιμένει στο στολισμό της Αθήνας με κόστος άνω των 800.000€

Με ανακοίνωσή του, μετά την κατακραυγή στα κοινωνικά δίκτυα, ο Δήμος Αθηναίων υπερασπίζεται των επιλογών του για τη διάθεση άνω των 800.000 για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της Αθήνας.

Παράλληλα θυμίζει πως πέρσι στολίστηκε η Αθήνα… επιτυχώς, από χορηγούς χωρίς κανένα κόστος ενώ παράλληλα επισημαίνει πως επίσης πέρυσι ακυρώθηκε ο διαγωνισμός της προηγούμενης διοίκησης ύψους 1.794.063 ευρώ.

Σημειώνει μάλιστα πως παρά το φετινό κόστος, «δεν θα επηρεάσει στο ελάχιστο το εκτεταμένο πλέγμα κοινωνικών παρεμβάσεων που έχει σχεδιάσει ο Δήμος Αθηναίων για το επόμενο διάστημα.»

Πέραν των διάτρητων αυτών αναφορών, επιτίθεται και σε εκείνους που άσκησαν κριτική στον Δήμο μιλώντας για «συκοφαντία και κακοπροαίρετα σχόλια που έχουν όρια», όπως λέει.

Προφανώς ο Δήμος θεωρεί κάθε κριτική «κακοπροαίρετη», όπως του ασκήθηκε και στον Μεγάλο Περίπατο, όπου ο καθένας έβλεπε το έκτρωμα και προφανώς, δεν θα έπρεπε να εκφράζει αντίθετη άποψη.

Ίσως όλοι θα έπρεπε να τον εκθιάζουν όπως τότε έκαναν πολλές ιστοσελίδες και κανάλια!

Έπρεπε να περάσουν μήνες, να φανούν οι αστοχίες και τα πεταμένα λεφτά για να παραδεχθεί ο ίδιος ο Δήμαρχος πως ήταν αποτυχία, προαναγγέλλοντας παράλληλα ένα νέο μεγαλόπνοο σχέδιο αγνώστους ταυτότητας, φύσης και προϋπολογισμού.

Όσον αφορά τα ποσά που αναφέρει ο Δήμος σημειώνοντας πως όλες οι άλλες «κοινωνικές παρεμβάσεις» του δεν θα επηρεαστούν.

Ακριβώς σε αυτό ήταν η πιο ουσιαστική: Να ενδυναμωθούν όλες οι άλλες παρεμβάσεις του, πιο ουσιαστικές και πιο ανθρώπινες και να μην δοθούν χρήματα σε κάτι που δεν θα έχει άμεση και θετική επίπτωση στον ίδιο τον «άνθρωπο».

Ο Δήμος αναφέρει πως πρέπει η πόλη να λάμψει και να εκπέμψει μήνυμα αισιοδοξίας, περισσότερο από ποτέ!

Τι καλύτερο μήνυμα αισιοδοξίας θα ήταν από ένα ακόμα πιάτο φαΐ, μια ουσιαστική μέριμνα για τους εξαρτημένους, ή κάτι παραπάνω για τους άστεγους.

Τι ακριβώς θα τους δώσουν οι γιρλάντες;

Και τελικά, να είμαστε καλά, του χρόνου, αν τα οικονομικά του Δήμου πάνε καλά (λέμε τώρα), να βάλουν όσες γιρλάντες θέλουν…

Αλλά προέχουν πιο ουσιαστικά, από τα 3 εκατομμύρια πεταμένα λεφτά σε ψεύτικους πεζόδρομους, ζαρντινιέρες των 500 και 5.000€ και φωτάκια.

«Δήμος Αθηναίων: Η αλήθεια για τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό της Αθήνας – Η συκοφαντία και τα κακοπροαίρετα σχόλια έχουν όρια.

Η σημερινή Δημοτική αρχή η οποία ανέλαβε τον Σεπτέμβριο του 2019, παρενέβη ώστε να μην προχωρήσει ο διαγωνισμός που είχε αποφασιστεί από την προηγούμενη διοίκηση και αφορούσε τον περσινό εορταστικό στολισμό και φωτισμό της πόλης, ύψους 1.794.063 ευρώ.

Ο περσινός στολισμός και φωτισμός της Αθήνας που ήταν ο πιο εκτεταμένος των τελευταίων χρόνων αφού έφτασε στις περισσότερες γειτονιές, δεν στοίχισε απολύτως τίποτα στους δημότες της Αθήνας .Ούτε ένα ευρώ. Καθώς μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την Πόλη σου» κεντρικοί δρόμοι, λεωφόροι και πλατείες της πρωτεύουσας «υιοθετήθηκαν» από δωρητές (εταιρίες, ιδρύματα, οργανισμούς, φορείς κ.α.).

Για πρώτη φορά πέρυσι απέκτησαν Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα γειτονιές της πόλης που οι κάτοικοι τους δεν είχαν δει ποτέ δημόσιο στολισμό.

Φέτος :

-Η πόλη θα λάμψει ακόμα περισσότερο. Κι αυτό αποτελεί καθήκον και υποχρέωση της δημοτικής αρχής αλλά-κυρίως-αίτημα των κατοίκων και του εμπορικού κόσμου σε αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες. Φέτος περισσότερο από ποτέ η Αθήνα πρέπει να εκπέμψει μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας.

Ως προς το κόστος:

Ο Δήμος Αθηναίων προμηθεύεται εορταστικό στολισμό κόστους 599.800 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), ο οποίος φυσικά, δεν είναι μόνο για μία χρονιά. Αντιθέτως θα προστεθεί στον περσινό εξοπλισμό των δωρεών με αποτέλεσμα το φώς και η λάμψη των Χριστουγέννων να φτάσει σε ακόμα περισσότερα σημεία της Αθήνας. Τώρα που είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ. Αυτονόητο είναι πως η συγκεκριμένη δαπάνη δεν θα επηρεάσει στο ελάχιστο το εκτεταμένο πλέγμα κοινωνικών παρεμβάσεων που έχει σχεδιάσει ο Δήμος Αθηναίων για το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα , από τον περασμένο Ιούλιο η Οικονομική Επιτροπή είχε αποφασίσει να γίνει διαγωνισμός για τον έγκαιρο στολισμό-αποστολισμό της πόλης κόστους 371.729,68 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) που να αφορά το 2020 αλλά και το 2021. Άρα το πραγματικό κόστος είναι 185. 864,84 ευρώ, για κάθε έτος.

Η απόφαση για την ανάληψη του έργου από ιδιώτη ελήφθη, καθώς διαπιστώθηκε ότι λόγω του μειωμένου εδώ και πολλά χρόνια προσωπικού του Δήμου , η διαδικασία στολισμού-αποστολισμού άφηνε χιλιάδες αιτήματα δημοτών σχετικά με θέματα ηλεκτροφωτισμού της πόλης σε εκκρεμότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κάτι το οποίο με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται ότι δεν θα ξανασυμβεί.

Αυτά είναι τα πραγματικά στοιχεία ώστε να σταματήσουν οι κακοπροαίρετες ανακρίβειες σε μια περίοδο που η κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Ο Δήμος Αθηναίων σε αυτή την προσπάθεια θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.»

Μυστικά & Documento

19/09/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter