Ο Κωστής Χατζηδάκης ξεκίνησε το πετσόκομμα με το επίδομα των 400 ευρώ

Ο Κωστής Χατζηδάκης ξεκίνησε το πετσόκομμα με το επίδομα των 400 ευρώ

Πως είναι δυνατόν να αρνηθείς ένα ισχνό επίδομα της τάξης των 400 ευρώ στους κλάδους των επιστημόνων που αποδεδειγμένα έχουν θιγεί από την κρίση; Ποιο είναι το ηθικό ανάπτυγμα μιας Κυβέρνησης που έχει ξεχωρίσει για τα λεφτόδεντρα που έχει σπείρει όπου υπάρχουν απευθείας αναθέσεις;

Ο κος Χατζηδάκης αποτελεί τον ιδανικό εκπρόσωπο μιας Κυβέρνησης που αρέσκεται στο να βρίσκεται απέναντι στην κοινωνία… Τι έχει να πει η Κυβέρνηση του «σκοιλ ελικικου» και του «Μέτζη του νεόκτη» που αρνείται επίδομα απο χρήματα που οι ίδιοι έχουν καταβάλει στον ΟΑΕΔ;

Τσιγγουνιά για 400 ευρώ επίδομα

Χθες Πέμπτη 21 Ιανουαρίου σε τηλεδιασκεψη αρνήθηκε να χορηγήσει το ειδικό επίδομα των μόλις 400 ευρώ στους χειμαζόμενους (όπως σύμπασα η πραγματική οικονομία) επιστήμονες!

Όπως ο ίδιος παραδέχθηκε θα θεσπιστούν κριτήρια για την χορήγηση της ενίσχυσης. Συγκεκριμένα, θα τεθεί «πλαφόν» στο οικογενειακό εισόδημα για το 2020, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι και η μείωση των εσόδων των δυνητικά δικαιούχων για την περίοδο Απριλίου-Δεκεμβρίου 2020 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Πνέουν μένεα-ξεχειλίζει η οργή για τη νέα κοροϊδία

Όλα αυτά προκάλεσαν την αντίδραση των επιστημόνων που σήμερα στρέφονται ενάντια στον ανάλγητο υπουργός της ανάλγητης Κυβέρνησης… Σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση μετά τη χτεσινή τηλεδιάσκεψη που είχαν με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη οι επιστημονικοί φορείς το πρώτο πράγμα που στηλίτευσαν ήταν το γεγονός της επιλεκτικής κλήσης. Στην ουσία ο κος Χατζηδάκης απέκλεισε όσους δεν τους ήταν αρεστοί!! Μάλιστα όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές των επιστημόνων επισημαίνουν σε κάθε τόνο ότι είναι πρωτίστως, θέμα αξιοπρέπειας και σεβασμού της αποστολής και του ρόλου τους και όχι ζήτημα ισχνού επιδόματος. Άλλωστε είναι οι ίδιοι κλάδοι που υπέστησαν την κοροϊδια του του «σκοιλ ελικικου» και του «Μέτζη του νεόκτη»…

Αναλυτικότερα προέβησαν στις εξής επισημάνσεις

– Εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι δεν εκλήθησαν 4 από τους 9 φορείς που συμμετέχουν στο διάλογο μέχρι σήμερα.

– Εμμένουν στις απόψεις τους, όπως αυτές από την πρώτη στιγμή είχαν διατυπωθεί στην από 22/12/2021 επιστολή τους προς τον Υπουργό κ. Ιωάννη Βρούτση, τόσο ως προς το ύψος του προς διανομή ποσού, (το οποίο προέρχεται από τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας του ΟΑΕΔ των Ανεξάρτητα Απασχολούμενων Επιστημόνων, δημιουργηθέν από ίδιους πόρους από το 2011 έως σήμερα), τα εισοδηματικά κριτήρια, τους δικαιούχους αλλά κυρίως την ταχεία διαδικασία υλοποίησης του μέτρου.

– Ζητούν από την Κυβέρνηση την εφαρμογή όσων δεσμεύσεων έχει λάβει απέναντί τους και να επανεξετάσει τις τροποποιημένες θέσεις της, όπως αυτές το πρώτον εκφράστηκαν από τον κο Χατζηδάκη.

– Ζητούν την άμεση ανάρτηση της Πλατφόρμας Υποβολής Αιτήσεων των δυνητικών δικαιούχων στο «ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter