O κύβος ερρίφθη για το μέλλον των Κ.Ο. που διαλύονται (Pdf)

O κύβος ερρίφθη για το μέλλον των Κ.Ο. που διαλύονται (Pdf)

Το μεσημέρι της Δευτέρας θα συνεδριάσει η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για τις αλλαγές του Κανονισμού, με το σενάριο της… επιβίωσης των Κ.Ο. που διαλύονται να απομακρύνεται.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πλειοψηφούσα κοινοβουλευτική δύναμη προσανατολίζεται να αποκλείσει το ενδεχόμενο τροποποίησης του Κανονισμού της Βουλής για τη διάσωση των Κ.Ο. που «πέφτουν» κάτω από το αριθμητικό όριο των 5 βουλευτών. Επομένως, το σκέλος του Κανονισμού που αφορά τον τρόπο συγκρότησης και σχηματισμού Κ.Ο. που έχουν μπει στη Βουλή μέσω εκλογών δεν πρόκειται να αλλάξει.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, το σενάριο που προκρίνεται και αναμένεται να διατυπωθεί στην Επιτροπή είναι ο Κανονισμός της Βουλής να τροποποιηθεί μόνο ως προς το σκέλος που αφορά τους πολιτικούς αρχηγούς και με τρόπο που θα ορίζεται ότι οι πρόεδροι των Κ.Ο. που διαλύθηκαν θα διατηρούν τα προνόμια και δικαιώματά τους. Επί της ουσίας, τα προνόμια αφορούν το δικαίωμα παρέμβασης στην Ολομέλεια με την ιδιότητα του πολιτικού αρχηγού με ό,τι αυτό συνεπάγεται, την αστυνομική φύλαξη αλλά και τους υπαλλήλους που μπορεί ο κάθε πολιτικός αρχηγός να απασχολεί στο γραφείο του στη Βουλή.

Απειλές που δεν έπιασαν τόπο

Εφόσον το εν λόγω σενάριο πάρει σάρκα και οστά μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής, πέφτουν στο κενό οι καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί πολιτικής συναλλαγής κυβέρνησης – Καμμένου, με πρόσχημα τις απειλές που εξαπολύει ανά 24 ώρες ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Επιπλέον, το γεγονός αυτό αφορά άμεσα και τον Στ. Θεοδωράκη, ο οποίος θα λογίζεται εκ νέου ως πολιτικός αρχηγός και όχι ένας απλός ανεξάρτητος βουλευτής.

Δείτε επίσης: Σταύρος Θεοδωράκης: Κοινοβουλευτικές ομάδες με 2 και 3 βουλευτές δεν μπορεί να υπάρξουν

Η πρόσκληση για τα μέλη της Επιτροπής

https://www.documentonews.gr/filegrid/2019/02/01/5c54524b825e63546a60e8e3.pdf

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter