Ο κύκλος των χαμένων προσδοκιών του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο κύκλος των χαμένων προσδοκιών του Κυριάκου Μητσοτάκη

Συνεχίζεται ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών για τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην πολιτική ιστορία του τόπου δεν θα συναντήσει κανείς άλλο κόμμα και άλλον πολιτικό αρχηγό που να έχει υποστεί περισσότερες διαψεύσεις, σε μικρότερο χρονικό διάστημα, προβλέψεων για κατάρρευση της χώρας, του αντιπάλου, της οικονομίας και πάει λέγοντας.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς, τις συνεχείς προβλέψεις για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, για κατάρρευση των συνομιλιών με τους δανειστές και μη κλείσιμο των αξιολογήσεων, για περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις και ούτω καθεξής.

Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν μετεωρολόγος και είχε πέσει έξω τόσες φορές θα του είχαν πάρει την άδεια και θα τον έστελναν στον μετεωρολογικός σταθμό Νάξου για να κάνει το αγροτικό του.

Για τους γνωρίζοντες το πραγματικό ερώτημα είναι αν ο Κυριάκος κάνει τον Μαρινάκη ή ο Μαρινάκης τον Κυριάκο; Αν δηλαδή η επικοινωνιακή πολιτική της ΝΔ εκπορεύεται από την Πειραιώς ή από τον φιλικό της Τύπο, δηλαδή από τα Μέσα του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Γιάννη Αλαφούζου. Αν στη ΝΔ ελέγχουν την ατζέντα ή αν η ατζέντα τους ελέγχει;

Αν πάντως το μέτρο σύγκρισης και συνεπώς η απάντηση στο ερώτημα είναι το μέγεθος της υπερβολής στους αντιπολιτευτικούς τόνους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τότε η απάντηση έρχεται αβίαστα: τα media κάνουν παιχνίδι, τελεία και παύλα!

Σε αυτήν την περίπτωση στη ΝΔ όφειλαν να γνωρίζουν την προειδοποίηση του Κοσμά του Αιτωλού ότι «Θά ‘ρθει καιρός που ο διάβολος θα μπει μέσα σ’ ένα κουτί και θα φωνάζει. Και τα κέρατά του θα ‘ναι στα κεραμίδια».

Όπως και νά ’χει η Πειραιώς είναι πολύ κοντά να πέσει απότομα από το ύψος των προσδοκιών που ο φιλικός της Τύπος κατασκεύασε γι αυτήν ενώ ο πρόεδρός της κινδυνεύει να χτυπήσει άσχημα χωρίς το προστατευτικό μαξιλάρι ικανών και έμπειρων συνεργατών.

Αντίστοιχες ονειρώξεις έχουν και στο ΚΙΝΑΛ, αλλά η Φώφη εδώ και καιρό παίζει το ρόλο του αυτοφωράκια του Κυριάκου, όπως ο Κυριάκος έγινε, ίσως και εν αγνοία του, ο αυτοφωράκιας του Σαμαρά, συνεπώς για πολλούς το επόμενο ερώτημα «ακούει» στο αν ο Άδωνης είναι ο Βενιζέλος της ΝΔ;

Αλλά όλα αυτά έχουν μικρή σημασία διότι όπως έλεγε ο Γάλλος συγγραφέας & σκηνοθέτης Marcel Pagnol, «Από τότε που έχουμε τηλεόραση στο σπίτι, γευματίζουμε όλοι από την ίδια μεριά του τραπεζιού, όπως στο Μυστικό Δείπνο του Ντα Βίντσι» συνεπώς στο κάδρο της ολικής διάψευσης των προσδοκιών τους θα έχουμε μια ωραία οικογενειακή φωτογραφία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter