Ο κυκλώνας Μάικλ πλήττει την Κούβα

Ο κυκλώνας Μάικλ πλήττει την Κούβα

Ο κυκλώνας Μάικλ προκαλεί σφοδρές βροχοπτώσεις στη δυτική Κούβα και κατευθύνεται προς τον νοτιοανατολικό Κόλπο του Μεξικού και προς τη Φλόριντα, ανακοίνωσε το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) τη Δευτέρα. 

Ο κυκλώνας Κατηγορίας 1 (στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον) βρίσκεται περίπου 45 χιλιόμετρα από το δυτικό άκρο της Κούβας, με ριπές ανέμου ταχύτητας 130 χιλιομέτρων την ώρα, ανέφερε το NHC.

Ο Μάικλ αναμένεται να ενισχυθεί και να γίνει κυκλώνας Κατηγορίας 3 σήμερα το βράδυ, συμπλήρωσε αυτή η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία με έδρα το Μαϊάμι, εκδίδοντας έκτακτες προειδοποιήσεις ακραίων καιρικών φαινομένων για τη Φλόριντα και την Αλαμπάμα. Σύμφωνα με το NHC, το φαινόμενο αναμένεται να πλήξει τις δύο αμερικανικές Πολιτείες περί τα μέσα της εβδομάδας, προκαλώντας καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις. Κινείται με ταχύτητα 15 χιλιομέτρων την ώρα και αναμένεται να έχει φθάσει στις ακτές της Φλόριντας την Τετάρτη. Οι αρχές έχουν θέσει τμήματα της Πολιτείας σε κατάσταση συναγερμού, όπως και εκείνες της γειτονικής Αλαμπάμας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter