Ο Κυμπουρόπουλος επιβεβαίωσε την άρνηση «γαλάζιων βουλευτών» να υπογράψουν την επιστολή στην ΕΕ για τον Καραϊβάζ

Ο Κυμπουρόπουλος επιβεβαίωσε την άρνηση «γαλάζιων βουλευτών» να υπογράψουν την επιστολή στην ΕΕ για τον Καραϊβάζ

Τις πληροφορίες που ήθελαν ευρωβουλευτές της ΝΔ να αρνήθηκαν να προσυπογράψουν την επιστολή που υπογράφηκε από 42 Έλληνες ευρωβουλευτές και στάλθηκε στην επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν για την υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ επιβεβαίωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα» στο Star, ο κ. Κυμπουρόπουλος επιβεβαίωσε τις  πληροφορίες που αποκάλυψαν προ ημερών τo Piperata.gr, την άρνηση δηλαδή ευρωβουλευτών της ΝΔ να προσυπογράψουν την επιστολή προς την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν για την υπόθεση Καραϊβάζ.

Συγκεκριμένα, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος ερωτηθείς για το αν υπήρχαν ευρωβουλευτές που αρνήθηκαν να την υπογράψουν ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «υπήρξαν Έλληνες ευρωβουλευτές που δεν υπέγραψαν, μπορεί για τεχνικούς λόγους… μπορεί και για άλλους λόγους που δεν ξέρω…», αφήνοντας με τις δηλώσεις του σαφείς αιχμές.

Υπενθυμίζεται ότι την επιστολή προσυπέγραψαν ευρωβουλευτές από έξι διαφορετικές πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κυρίως από την αριστερά και την κεντροαριστερά. Την επιστολή αυτή προς τις Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τη Βέρα Γιούροβα, για τη βάναυση δολοφονία του Έλληνα δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, τη συνυπέγραψε και ο ευρωβουλευτής, τέως επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Ουσιαστικά, οι κ. Κυμπουρόπουλος και Κεφαλογιάννης θέτουν, μέσω της επιστολής, ζήτημα προστασίας των δημοσιογράφων, λογοκρισίας, δημοκρατίας και ελευθερία των μέσων ενημέρωσης σε συγκεκριμένες χώρες της ΕΕ, που έχουν δολοφονηθεί εκπρόσωποι των ΜΜΕ. Κι αυτό με αφορμή τη δολοφονία Καραϊβάζ στην Ελλάδα. Και ζητούν από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να χρησιμοποιήσει «όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της για να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η φυσική ακεραιότητα των δημοσιογράφων στην ΕΕ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter