Ο Κυρανάκης, εμπροσθοφυλακή του κοινωνικού αυτοματισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ο Κυρανάκης, εμπροσθοφυλακή του κοινωνικού αυτοματισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Κυρανάκης «κτύπησε» για ακόμη μια φορά την Τρίτη.

Σε μια δήλωσή του πιστή στη οικονομική θεωρία που εφαρμόζει το κόμμα του από την ώρα που ανέλαβε την εξουσία τον Ιούλιο του 2019 ενημέρωσε τους έλληνες πολίτες ότι «η ανεργία στους νέους οφείλεται στο γεγονός ότι δεν ψάχνουν για δουλειά, στο ότι δεν φτιάχνουν σωστά το βιογραφικό τους και στο ότι τα περιμένουν όλα από το κράτος ζητώντας ρουσφέτια».

Οι απόψεις Κυρανάκη δεν εμφανίζονται για πρώτη φορά στην ελληνική πολιτική σκηνή. Είναι ενσωματωμένες στη θεωρία του «κοινωνικού αυτοματισμού» που λανσαρίστηκε επί εποχής Σημίτη και πρόκειται ουσιαστικά για ένα τρόπο διακυβέρνησης του κράτους με τη λογική ότι όταν μια κοινωνική τάξη αντιδρά στις κυβερνητικές αποφάσεις γίνεται προσπάθεια να στραφούν εναντίων της όλες οι υπόλοιπες κοινωνικές τάξεις.

Αυτό συμβαίνει εδώ και αρκετούς μήνες στην Ελλάδα του κορονοϊού όπου η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει βάλει στο στόχαστρο τους νέους, ότι η έλλειψη κοινωνικής τους ευθύνης είναι ο κύριος λόγος της αύξησης των κρουσμάτων. Ο Κυρανάκης το πήγε ακόμη πιο μακριά. Οι νέοι ευθύνονται για την αύξηση της ανεργίας, γιατί συντάσσουν σωστά βιογραφικά και δεν ψάχνουν στο διαδίκτυο.

Την προσπάθειά αυτή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αποδώσει σε όλους τους άλλους την ευθύνη για όλα όσα έχουν πλήξει την ελληνική κοινωνία τους τελευταίους δεκατέσσερις μήνες έχουν αναλάβει να τη διαδώσουν και να την κάνουν «κτήμα» των πολιτών τα ακριβοπληρωμένα Μέσα Ενημέρωσης απαξιώνοντας τους κυβερνητικούς «στόχους».

Εχοντας τον «κοινωνικό αυτοματισμό» ως εργαλείο της πολιτικής της η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δημιουργεί καθημερινά νέους τεχνητούς εχθρούς κουκουλώνοντας την κοινωνική πραγματικότητα.

Τις φταίνε οι νέοι για τη διάδοση του κορονοϊού, οι μη έχοντες εργασία για την αύξηση της ανεργίας, οι εκπαιδευτικοί για την έλλειψη τάξεων στα σχολεία, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες γιατί επιβουλεύονται το ελληνικό έθνος, οι δημόσιοι υπάλληλοι που τινάζουν στον αέρα τον κρατικό προϋπολογισμό, οι συνταξιούχοι που χρεοκοπούν τα Ασφαλιστικά Ταμεία γιατί συνεχίζουν να ζουν και γενικά όλοι όσοι αντιδρούν στα σχέδια φτωχοποίησης και υποβάθμισης της κοινωνίας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βγάζει ένα ένα τα ακραιφνή νεοφιλελεύθερα στελέχη της για να πλασάρουν τις διατάξεις του σχεδίου Πισσαρίδη που ετοιμάζεται να εφαρμόσει μόλις εισπράξει τα χρήματα από την ΕΕ, του Ταμείου Ανάκαμψης και βολιδοσκοπεί αντιδράσεις.

Προσπαθεί να το παρουσιάσει ως σχέδιο με εκσυγχρονιστικές τομές και βαθιές μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξει υποτίθεται προς το καλύτερο την ελληνική οικονομία.

Ο Κυρανάκης είναι η εμπροσθοφυλακή αυτής της προσπάθειας. Περιμένουμε και τους άλλους «άριστους» του Κυριάκου να μας παρουσιάσουν τις κυνικές θέσεις τους για τον κανιβαλισμό της κοινωνίας.

Δείτε: «Κοινωνικός αυτοματισμός»: Μήπως είσαι κι εσύ μαϊμού στο πείραμα; | Το Κουτί της Πανδώρας

Διαβάστε επίσης

Ο Κυρανάκης λέει με θράσος ότι η ανεργία στους νέους οφείλεται στη… λάθος σύνταξη του βιογραφικού τους! (Video)

Νέο κρεσέντο νεοφιλελευθερισμού από τον Κυρανάκη

Ακρίτα για Κυρανάκη: «Τουλάχιστον ο αντιπρόεδρος πούλαγε νανογιλεκα»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter