O Κυρανάκης, οι «γύφτοι» και το επίδομα που θα παίρνουν «μόνο Ελληνόπουλα από Έλληνες γονείς»

O Κυρανάκης, οι «γύφτοι» και το επίδομα που θα παίρνουν  «μόνο Ελληνόπουλα από Έλληνες γονείς»

Έναν… ενδιαφέροντα διάλογο για το επίδομα των «2.000 ευρώ για κάθε Ελληνόπουλο» είχε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κυρανάκης, με χρήστες του Twitter.

Ποστάροντας συνέντευξή του στο Reader.gr, για τα επιδόματα που τάζει η ΝΔ, ο Κώστας Κυρανάκης έγραψε: «Θέλουμε πραγματικά να διευκολύνουμε όλες τις εργαζόμενες μητέρες που πασχίζουν σήμερα να κρατήσουν την ισορροπία μέσα στην οικογένειά τους, στη δουλειά, στις υποχρεώσεις του σπιτιού. Θα καθιερώσουμε άμεσα αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε νέο μέλος ελληνικής οικογένειας, καθώς και 2.000 ευρώ επίδομα για κάθε Ελληνόπουλο».

Έσπευσε όμως να… ξεκαθαρίσει, θυμίζοντας έντονα τη… σοβαρή Χρυσή Αυγή, ότι πρόκειται για επίδομα που θα δίνεται μόνο σε Έλληνες, σε παιδιά, όπως έγραψε, που γεννιούνται από Έλληνες γονείς.

Και, μάλιστα, έσπευσε να το διευκρινίσει απαντώντας, χωρίς καμία αντίδραση, σε ρατσιστικό και φυλετικό σχόλιο χρήστη, ο οποίος του έγραψε: «Το πρώτο σβήστε το. Είναι κίνητρο να γεννούν οι γυφτοι. Ανεβάστε μόνο αφορολόγητο και δώστε βοήθεια με βρεφονηπιακούς και χώρους για φυλαξη.»

Αντί δηλαδή ο Κώστας Κυρανάκης να καταδικάσει ή έστω να… αγνοήσει το απαράδεκτο σχόλιο περί «κινήτρου για να γεννούν οι γύφτοι», ένιωσε την… ανάγκη να… εξηγήσει ότι «το επίδομα θα δίνεται σε Ελληνόπουλα» για να απαντήσει, στη συνέχεια, σε άλλο σχόλιο, ότι εννοεί «παιδιά που γεννιούνται από Έλληνες γονείς».

Και απέφυγε… τεχνηέντως στη συνέχεια να απαντήσει σε σχόλιο που του ανέφερε «Άρα για όλα τα παιδιά που εγγράφονται στα δημοτολόγια. Fair enough. Ευχαριστώ για την απάντηση», όπως και να «ξεκαθαρίσει» ότι οι Ρομά είναι Έλληνες πολίτες…

Εκτός αν θεωρεί ότι δεν είναι Έλληνες πολίτες ή αν δεν καταλαβαίνει τι εστί καταγωγή και τι υπηκοότητα…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter