Αναγκαστικά...

Ο Κυριάκος δεσμεύτηκε για στήριξη του δημόσιου σχολείου - Μετά τον κόλαφο από ΔΑΚΕ

Σε απολογία για τις δηλώσεις από τη ΔΕΘ για τα θέματα της Παιδείας εξελίχθηκε η επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στο 2ο Δημοτικό σχολείο του Αγίου Δημητρίου, η οποία πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση –κόλαφο της ΔΑΚΕ κατά των εξαγγελιών του από τη Θεσσαλονίκη.

Κι επειδή , ανάγκα και οι θεοί πείθονται , ο Πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύθηκε να σταθεί «κοντά στο δημόσιο σχολείο»,- το οποίο αγνόησε από τη Θεσσαλονίκη- ,εξήρε το έργο των εκπαιδευτικών των δημοσίων σχολείων-συνεχάρη ως και τα στελέχη της εκπαίδευσης- , στάθηκε στο ρόλο των γονέων και υποχρεώθηκε σε μερική αναδίπλωση στις εξαγγελίες του για τα πρότυπα σχολεία και σε εξηγήσεις για την εμμονή του περί αριστείας.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ απέκτησε μόνο μερική επαφή με τις δραματικές και χρόνιες ελλείψεις της- δημόσιας εκπαίδευσης σε υλικοτεχνική υποδομή , αφού στο εν λόγω σχολείο , ‘γνώρισε’, όπως μαθαίνουμε , μόνο τους ξεπερασμένης τεχνολογίας ηλεκτρονικούς υπολογιστές –είχαν αγοραστεί το 2.000- και άκουσε τις διαμαρτυρίες της γυμνάστριας για τις ελλείψεις που υπάρχουν σε υλικοτεχνική υποδομή. Η εκπαιδευτικός ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη ότι τα απαιτούμενα για το μάθημα αγοράζονται από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς ή και τους γονείς.

Συνοδευόμενος από την Τομεάρχη Παιδείας του κόμματος, Ν. Κεραμέως, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η έννοια της αριστείας είναι συνυφασμένη με τη συνεχή προσπάθεια βελτίωσης και ότι τον «ενδιαφέρει η επιβράβευση». «Αυτόν που διακρίνεται πρέπει με κάποιον τρόπο να τον επιβραβεύσουμε, είτε είναι αθλητής , είτε είναι μαθητής είτε ασχολείται με τα καλλιτεχνικά ή τα πολιτιστικά», δήλωσε.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.