Ο Κυριάκος δεσμεύτηκε για στήριξη του δημόσιου σχολείου – Μετά τον κόλαφο από ΔΑΚΕ

Ο Κυριάκος δεσμεύτηκε για στήριξη του δημόσιου σχολείου – Μετά τον κόλαφο από ΔΑΚΕ

Σε απολογία για τις δηλώσεις από τη ΔΕΘ για τα θέματα της Παιδείας εξελίχθηκε η επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στο 2ο Δημοτικό σχολείο του Αγίου Δημητρίου, η οποία πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση –κόλαφο της ΔΑΚΕ κατά των εξαγγελιών του από τη Θεσσαλονίκη.

Κι επειδή , ανάγκα και οι θεοί πείθονται , ο Πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύθηκε να σταθεί «κοντά στο δημόσιο σχολείο»,- το οποίο αγνόησε από τη Θεσσαλονίκη- ,εξήρε το έργο των εκπαιδευτικών των δημοσίων σχολείων-συνεχάρη ως και τα στελέχη της εκπαίδευσης- , στάθηκε στο ρόλο των γονέων και υποχρεώθηκε σε μερική αναδίπλωση στις εξαγγελίες του για τα πρότυπα σχολεία και σε εξηγήσεις για την εμμονή του περί αριστείας.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ απέκτησε μόνο μερική επαφή με τις δραματικές και χρόνιες ελλείψεις της- δημόσιας εκπαίδευσης σε υλικοτεχνική υποδομή , αφού στο εν λόγω σχολείο , ‘γνώρισε’, όπως μαθαίνουμε , μόνο τους ξεπερασμένης τεχνολογίας ηλεκτρονικούς υπολογιστές –είχαν αγοραστεί το 2.000- και άκουσε τις διαμαρτυρίες της γυμνάστριας για τις ελλείψεις που υπάρχουν σε υλικοτεχνική υποδομή. Η εκπαιδευτικός ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη ότι τα απαιτούμενα για το μάθημα αγοράζονται από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς ή και τους γονείς.

Συνοδευόμενος από την Τομεάρχη Παιδείας του κόμματος, Ν. Κεραμέως, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η έννοια της αριστείας είναι συνυφασμένη με τη συνεχή προσπάθεια βελτίωσης και ότι τον «ενδιαφέρει η επιβράβευση». «Αυτόν που διακρίνεται πρέπει με κάποιον τρόπο να τον επιβραβεύσουμε, είτε είναι αθλητής , είτε είναι μαθητής είτε ασχολείται με τα καλλιτεχνικά ή τα πολιτιστικά», δήλωσε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter