Ο Κυριάκος «είπε τον πόνο του» στους Γερμανούς Χριστιανοκοινωνιστές (CSU)…

Ο Κυριάκος «είπε τον πόνο του» στους Γερμανούς Χριστιανοκοινωνιστές (CSU)…

Νέα προσπάθεια του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη να βρει ερείσματα στον διεθνή χώρο αφού -όπως φαίνεται- τον ακούν αλλά σπάνια τον συμμερίζονται.

Εξαίρεση οι απανταχού συντηρητικοί των ακραίων δεξιών και νεοφιλελεύθερων θέσεων με τους οποίους συχνά ανταλλάσσει απόψεις και συμφωνούν σε αντιλαϊκές λύσεις. Είτε λέγεται Ορμπάν, είτε Βέμπερ…

Κάπως έτσι είδε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τις επαφές του στη Βαυαρία στην ετήσια συνεδρίαση του γερμανικού Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος, CSU με τους οποίους αισθάνεται μια ιδεολογική ταύτιση!

Και αφού ανέπτυξε έκθεση ιδεών για την Οικονομία, τους διαβεβαίωσε πως έχει καλή προσωπική σχέση με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ , φοβούμενος πως έχουν ακούσει ακριβώς τα αντίθετα…

Τους είπε μάλιστα πως θα την συναντήσει την ερχόμενη βδομάδα στην Αθήνα όταν έρθει, αλλά επισημαίνει με πίκρα πως η ίδια «δεν θέλει να εμπλέξει στην εσωτερική μας πολιτική συζήτηση».

Αλλά ο Κυριάκος συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία στους Γερμανούς Χριστιανοκοινωνιστές, όπως έκανε και πρόσφατα στους Άραβες επενδυτές:

Τους λέει πως τα τελευταία χρονιά θα έπρεπε να είχαν γίνει περισσότερα βήματα στις σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας. Μιλάει για επενδύσεις, υπονοώντας ίσως και περισσότερες αγορές γερμανικών προϊόντων (Siemens;). Εξάλλου ο Χριστοφοράκος λίγο πιο πέρα ζει!

Δεν τους είπε βέβαια πως εντός της Ελλάδας το ξεφτίλισε λιγάκι κατηγορώντας Ευρωπαίους ηγέτες(;) πως ήρθαν σε συναλλαγή με την ελληνική κυβέρνηση, ανταλλάσσοντας Συνθήκη Πρεσπών με συντάξεις…

Ούτε συνέδεσε την επίσκεψη Μέρκελ με την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών… όπως έκαναν πρόσφατα πολλά φιλικά του ΜΜΕ για να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Αυτά ο Κυριάκος και οι περί αυτού τα λένε μόνον για ψηφοθηρία χωρίς να υπολογίζουν πως έχουν επιπτώσεις στις σχέσεις της ΝΔ αλλά και στη χώρα…

Κατά τα άλλα ο Κυριάκος τους είπε πως μάλλον θα γίνει πρωθυπουργός, πως οι Έλληνες απηύδησαν με τον Τσίπρα, αλλά και πως οι Έλληνες κουράστηκαν τα τελευταία δέκα χρόνια (ξέχασε να πει πως εκείνος απέλυε και ψήφιζε μνημόνια και δανειακές που επέβαλε ο Σόιμπλε).

Και επειδή ίσως να μην το παίρνουν ούτε εκεί σοβαρά τους επανέλαβε πως είναι φίλος με αυτόν που έβριζε μέχρι πρότινος τη χώρα μας και τον πρωθυπουργό, με τον υποψήφιο του Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της ΕΕ, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Και σαν κερασάκι στη τούρτα ζήτησε να «αφήσουμε πίσω τα στερεότυπα». «Να αφήσουμε πίσω τα οδυνηρά χρόνια της κρίσης», είπε συγκεκριμένα σε μια προσπάθεια να σβήσει ο κόσμος τα έργα και τις ημέρες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αλλά και την τραγική πολιτική κατά της χώρας.

Η Ιστορία είναι πάντα το πρόβλημα του Κυριάκου Μητσοτάκη…

Δεν ξέρουμε αν ο Μητσοτάκης τους έπεισε, αλλά σίγουρα είπε τον πόνο του!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter