Ο Κυριάκος εξηγεί γιατί δεν μπορεί να δεσμευτεί για 13η σύνταξη και αποκλείει τη μείωση προκαταβολής φόρου (Video)

Ο Κυριάκος εξηγεί γιατί δεν μπορεί να δεσμευτεί για 13η σύνταξη και αποκλείει τη μείωση προκαταβολής φόρου (Video)

«Παίζει» μόνος του, χωρίς να δέχεται ερωτήσεις από τον βασικό του αντίπαλο και πάλι ο Κυριάκος δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο. Χθες στον ALPHA μας εξήγησε γιατί δε θα δώσει τελικά την 13η σύνταξη. Θέλει, όπως λέει, αλλά με τον όρο που βάζει είναι προφανές ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί.

Απομαγνητοφωνήσαμε το επίμαχο σημείο της συνέντευξης, διαβάστε και ακούστε τον να λέει: Εάν
δεν πετύχουμε το στόχο του 4% ανάπτυξη, που θα είναι μια ανάπτυξη που θα έρθει
με επενδύσεις και όχι με κατανάλωση και δανεικά, είναι προφανές ότι δεν θα
μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας συνολικά για την εφαρμογή του
προγράμματος.

Και όταν διευκρινιστικά παρεμβαίνει ο παρουσιαστής του δελτίου του ALPHA, Αντώνης Σρόιτερ και ρωτά: Άρα δεν δεσμεύεστε ότι θα το δίνετε αυτό το επίδομα…

Κυριάκος: Αυτή είναι η πρόθεσή μου και πιστεύω ότι τα νούμερα θα βγουν. 

Διαβάστε ολόκληρο το απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα και δείτε το βίντεο: 

(Δημοσιογράφος): Σκέφτεστε να κάνετε κάτι με την προκαταβολή 100% του φόρου;

Λοιπόν, να τα πάρουμε ανάποδα. Όχι δεν έχουμε αυτή τη στιγμή στο σχέδιό μας να αλλάξουμε το θέμα της προκαταβολής γιατί θα δημιουργήσει, και το ξέρετε πολύ καλά, μια άμεση ταμειακή επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό την οποία δεν την αντέχουμε. Έχουμε όμως πρόθεση να μειώσουμε σταδιακά το φόρο στις επιχειρήσεις στο 20% εντός μιας διετίας. Όταν κάνουμε τις προβλέψεις μας λαμβάνουμε υπόψιν μας τα νούμερα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Και προφανώς λέμε ξεκάθαρα ότι για το ’19 δεν υπάρχει ουσιαστικός δημοσιονομικός χώρος αυτή τη στιγμή για πρόσθετες παροχές και ο λόγος είναι ότι το επίδομα που δίνεται στο τέλος κάθε έτους, ήρθε μπροστά και δόθηκε τον Μάιο. Άρα δεν μπορούμε να δώσουμε ακόμη ένα τέτοιο επίδομα τον Δεκέμβριο. Θέλουμε να δίνουμε ένα σταθερό βοήθημα σε ετήσια βάση, το οποίο θα δοθεί στο τέλος του επόμενου έτους εφόσον οι δημοσιονομικές συνθήκες είναι τέτοιες που μας το επιτρέψουν, και πιστεύω ότι θα μπορούν να μας το επιτρέπουν.

(Αντώνης Σρόιτερ) Άρα δεν δεσμεύεστε ότι θα το δίνετε αυτό το επίδομα…

Κυριάκος: Αυτή είναι η πρόθεσή μου και πιστεύω ότι τα νούμερα θα βγουν. Άλλα είναι τα δημοσιονομικά με 2% και άλλα με 4% ανάπτυξη. Εάν δεν πετύχουμε το στόχο του 4% ανάπτυξη, που θα είναι μια ανάπτυξη που θα έρθει με επενδύσεις και όχι με κατανάλωση και δανεικά, είναι προφανές ότι δεν θα μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας συνολικά για την εφαρμογή του προγράμματος. Είμαι απολύτως ειλικρινής. Ο στόχος για την ανάπτυξη είναι κρίσιμος για την επόμενη μέρα. Και οι όποιες παροχές γίνονται πρέπει να γίνονται από το πλεόνασμα της ανάπτυξης και όχι από το υστέρημα των φορολογούμενων

(Δημοσιογράφος) Άρα δε δεσμεύεστε ότι και του χρόνου θα δοθεί η 13η σύνταξη…

Κυριάκος: Λέω ότι αυτή είναι η πρόθεσή μου και ότι αυτόν το στόχο θα τον πετύχουμε εφόσον πετύχουμε τον στόχο του 4% (ανάπτυξη). Και εφόσον ο στόχος είναι η ανάπτυξη – δεν μπορεί να δεσμευτεί κανείς για έναν αναπτυξιακό στόχο, το ξέρετε πολύ καλά. Αλλά είμαι απολύτως πεπεισμένος με την εικόνα την οποία βλέπω αυτή τη στιγμή από την αντίδραση των αγορών, με τη δυναμική που έχει η ελληνική οικονομία και με την προσδοκία που υπάρχει για μια νέα κυβέρνηση ο στόχος αυτός είναι εφικτός και επιτεύξιμος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter