Ο Κυριάκος και ο παράγοντας «εκλογές»

Ο Κυριάκος και ο παράγοντας «εκλογές»

Για πολλούς στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία το ανέβασμα των πολιτικών τόνων, οι παράνομες ηχογραφήσεις και οι προσωπικές εξομολογήσεις πολιτικών αρχηγών είναι σοβαρό μήνυμα επερχόμενων εκλογών. Για τον Doctor πάλι δύο είναι οι παράγοντες που θα δείξουν πρόωρες κάλπες:

Ο πρώτος είναι η εξέλιξη της πανδημίας. «Ουδείς μπορεί να αγνοήσει ένα δεύτερο κύμα το φθινόπωρο» έλεγε προ ημερών κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ «και κανένας πρωθυπουργός δεν θα διακινδύνευε να πάει τους πολίτες στις κάλπες εν μέσω πανδημίας».

Ο δεύτερος είναι τα ελληνοτουρκικά – και κρατήστε το αυτό. Αν ο Ερντογάν εννοεί πραγματικά τα περί διαλόγου και Χάγης, τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάει τη χώρα σε εκλογές για να έχει μια καθαρή τετραετία μπροστά του ώστε να ξεχαστεί μια συμφωνία που θα βάζει την Τουρκία ισότιμα στη διαχείριση των φυσικών πόρων της ΝΑ Μεσογείου και θα αναγνωρίζει περιορισμένη εμβέλεια (σε σχέση με την ΑΟΖ) στο Καστελόριζο. Στη ΝΔ άλλωστε έχουν καταλάβει εδώ και καιρό ότι θα βρουν μπροστά τους τη στάση τους στο λεγόμενο μακεδονικό.

Ολα τα παραπάνω βέβαια έχουν φόντο την οικονομία, καθώς όλα δείχνουν ότι το φθινόπωρο και τον επερχόμενο χειμώνα η χώρα θα βιώσει ένα κραχ άνευ προηγουμένου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter