Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Προκόπης Παυλόπουλος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Προκόπης Παυλόπουλος

Λίγες ημέρες πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων και εν αναμονή του ταξιδιού του Κυριάκου Μητσοτάκη στο βουνό για να αποφασίσει ποιόν θα προτείνει για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ένας νέος πονοκέφαλος παρουσιάστηκε για τον πρωθυπουργό.

Μετά τον Αντώνη Σαμαρά που έχει βάλει όλους τους «δικούς» του βουλευτές να βγαίνουν ένας-ένας και να υποστηρίζουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι ο καταλληλότερος για αυτό το αξίωμα, εμφανίστηκε και η βουλευτής Όλγα Κεφαλογιάννη να παίρνει θέση και να θεωρεί ότι ο νυν Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος δικαιούται μία ακόμα προεδρική θητεία.

Η βουλευτής γόνος κραταιάς οικογένειας της Κρήτης και σχέσεις με συγκεκριμένους ισχυρούς επιχειρηματικούς παράγοντες έχει έρθει από τον Ιούλιο που η Νέα Δημοκρατία επικράτησε στις εκλογές και σχημάτισε κυβέρνηση αρκετές φορές σε σύγκρουση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αμέσως μετά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, και ενώ ήταν έκδηλη η έκπληξη στον πολιτικό κόσμο για το ότι δεν τοποθετήθηκε επικεφαλής κάποιου υπουργείου, σε συνέντευξή της «κάρφωσε» τον πρωθυπουργό ότι ενώ της είχε υποσχεθεί το υπουργείο Πολιτισμού, το έδωσε στην Λίνα Μενδώνη και της πρότεινε το υπουργείο Τουρισμό το οποίο και αρνήθηκε.

Τον Σεπτέμβριο εναντιώθηκε στη θέση Μητσοτάκη για δανεισμό των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα από το Βρετανικό Μουσείο, αναφέροντας δεικτικά ότι είναι «μία διεκδίκηση που χρειάζεται εθνική ομοψυχία και προετοιμασία με τεκμηριωμένα επιχειρήματα».

Και τώρα παίρνει σαφή θέση υπέρ του Προκόπη Παυλόπουλου στέλνοντας σαφές μήνυμα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Επικαλούμενη τη δύσκολη περίοδο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και θεωρώντας ότι αυτή τη στιγμή «χρειάζεται να επιδιωχτούν οι μέγιστες δυνατές συναινέσεις» μεταξύ των πολιτικών κομμάτων φαίνεται ότι αποτελεί την εμπροσθοφυλακή των «καραμανλικών» βουλευτών και μελών της Νέας Δημοκρατίας.

Πρέπει να σημειωθεί την προτίμησή τους στο πρόσωπο του Προκόπη Παυλόπουλου για ανανέωση της θητείας του για άλλα πέντε χρόνια έχουν εκφράσει εκτός από τον Κώστα Καραμανλή και οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Νικήτας Κακλαμάνης, Νίκος Δένδιας, Μάξιμος Χαρακόπουλος και υπογείως πολλοί ακόμα βουλευτές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει την εντύπωση από την ημέρα της εκλογής του κ. Παυλόπουλου πριν από πέντε χρόνια ότι δεν θα επιθυμούσε με κανέναν τρόπο την επανεκλογή του, καθώς μάλιστα ήταν και ο μοναδικός βουλευτής τότε της Νέας Δημοκρατίας που επιδεικτικά δεν τον ψήφισε.

Τώρα θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση αν αναγκαστεί κάτω από πιέσεις πολιτικών, επιχειρηματικών και πιθανώς και άλλων παραγόντων να τον προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Είδωμεν…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter