Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη «χώρα της χαράς» – Εμμένει στην πριγκηπική αντίληψη της εξουσίας, καμία συγγνώμη για την Ικαρία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη «χώρα της χαράς» – Εμμένει στην πριγκηπική αντίληψη της εξουσίας, καμία συγγνώμη για την Ικαρία

Σαν την Πολυάννα στη χώρα της χαράς, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και στον Αλέξη Παπαχελά, δίνοντας την εντύπωση μίας πολιτισμένης συζήτησης μεταξύ φίλων.

Σαν την Πολυάννα στην χώρα της χαράς, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ και στον Αλέξη Παπαχελά, που έδωσε την εντύπωση μίας πολιτισμένης συζήτησης μεταξύ φίλων.

Ο έμπειρος δημοσιογράφος φέρθηκε με αβρότητα στον καλεσμένο του και απέφυγε να τον φέρει σε δύσκολη θέση. Φυσικά η συνέντευξη δεν είχε καμία σχέση με την συνέντευξη που είχε πάρει μαζί με την κ. Κοσιώνη από τον Αλέξη Τσίπρα όταν ήταν εκείνος πρωθυπουργός.

Ο δε κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε ωσάν να μην ζει στην ίδια χώρα με τους Έλληνες αφού τα βρήκε όλα καλώς καμωμένα. Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης δεν αναγνώρισε κανένα λάθος στην μέχρι τώρα αντιμετώπιση της πανδημίας και επιπλέον προσπάθησε να εμφυσήσει αισιοδοξία λέγοντας ότι «τα έχουμε πάει καλύτερα από τις περισσότερες χώρες στην Ευρώπη, βλέπουμε το τέλος του τούνελ».

Διαβάστε επίσης: Χωρίς «συγγνώμη» για την Ικαρία ο Μητσοτάκης – Βλέπει το τέλος του τούνελ αλλά δεν ξέρει αν θα ξανακλείσουμε!

Καθώς η εικόνα της κυβέρνησης με την κακοφωνία των υπουργών και τα αλληλοαναιρούμενα μέτρα είναι στο χειρότερο σημείο και η κοινωνική δυσαρέσκεια αυξάνεται από την παράταση και την ένταση των απαγορεύσεων, ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να στείλει ξανά το μήνυμα ότι όλα πάνε καλά και είναι υπό έλεγχο.

Εμμένοντας στην πριγκηπική αντίληψη της πολιτικής ο κ. Μητσοτάκης δεν αναγνώρισε κάποιο λάθος ούτε κατά την επίσκεψη στην Ικαρία και δεν ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες. Μίλησε αντίθετα, όπως και για την Πάρνηθα, για «εικόνες που πλήγωσαν τους πολίτες και αδίκησαν την Ικαρία», ενώ υποσχέθηκε ότι «δεν θα υπάρξουν παρόμοιες εικόνες στο μέλλον». Υπερασπίστηκε ακόμη και το γεύμα στο σπίτι του κ. Στεφανάδη λέγοντας ότι συμμετείχαν οι ίδιοι που τον συνόδευαν στο ελικόπτερο από την Αθήνα. Αντίθετα επέρριψε ευθύνες στην αντιπολίτευση γιατί εκμεταλλεύτηκε το θέμα την ώρα μάλιστα που εκείνη καλούσε σε διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις. Παρομοίως υποβάθμισε και την κακοφωνία των υπουργών του λέγοντας ότι στο εξής θα υπάρχουν λιγότερες εμφανίσεις στην τηλεόραση και περισσότερη συμμόρφωση στην κεντρική γραμμή.

Όλα καλά τα βρήκε και στα ελληνοτουρκικά ο πρωθυπουργός, υποβαθμίζοντας και τις τελευταίες ρητορικές εξάρσεις του Ταγίπ Ερντογάν. Η Ελλάδα εμμένει στις θέσεις της δεν συζητά αποστρατικοποίηση και γκρίζες ζώνες ενώ και στο κυπριακό το πλαίσιο είναι δεδομένο, δικοινοτική διζωνική ομοσπονδία. Η αποστρατικοποίηση και οι γκρίζες ζώνες μπαίνουν κάποια στιγμή και αποσύρονται, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Εάν όμως για την κατάσταση στην χώρα εμφανίστηκε σαν την Πολυάννα, για την φιλοτουρκική στάση της Γερμανίας ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε σαν τον… Ραν Ταν Πλαν καθώς όπως είπε «η καγκελάριος Μέρκελ προσπαθεί να βοηθήσει». Εναπόθεσε δε ελπίδες στην Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου, όχι όμως για κυρώσεις προς την Τουρκία αλλά για συμμόρφωση έναντι ανταλλαγμάτων.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε και για την εξέλιξη της οικονομίας και δίχως ανησυχία για το δημόσιο χρέος. Η μόνη του ανησυχία είπε είναι πόσο ταχεία ανάκαμψη θα έχει η ελληνική οικονομία μετά την λήξη της πανδημίας ενώ προέβλεψε καλύτερη τουριστική χρονιά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter