Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίζει ανοιχτά πλέον τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίζει ανοιχτά πλέον τη Συμφωνία των Πρεσπών

Δεν έχει τέλος η στροφή της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ό,τι αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, όπου από σφοδρός πολέμιός της ο πρωθυπουργός εξελίσσεται, χωρίς ίχνος υπερβολής, σε επιτηρητής ακόμη και ένθερμος υποστηρικτής της. 

Είναι απολύτως χαρακτηριστικός ο διάλογος του Κυριάκου Μητσοτάκη με ομογενείς στο Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα, αμέσως μετά τον εορτασμό των Θεοφανίων. Εκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια συζήτησης με μέλη της ελληνικής ομογένειας, ρωτήθηκε για τη Συμφωνία των Πρεσπών και μάλιστα σε επικριτικό τόνο για το γεγονός ότι δεν έκανε τίποτε για να την καταργήσει.

Η απάντηση του κ. Μητσοτάκη, ούτε λίγο ούτε πολύ, ήταν «έχουμε πολλά ανοιχτά μέτωπα» και ότι «Το μεγάλο μας πρόβλημα σήμερα -και πρέπει να είμαστε απολύτως ειλικρινείς- είναι η Τουρκία. Δεν είναι τα Σκόπια και ο βόρειος γείτονάς μας, όσο και αν συναισθηματικά μας ενοχλεί το γεγονός ότι καταλήξαμε σε μία συμφωνία που δεν είναι αυτή την οποία θέλαμε»!

Το απίστευτο όμως είναι ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός προχώρησε ένα βήμα παραπάνω λέγοντας επί λέξει ότι «πρέπει να έχουμε μία αίσθηση του πώς χτίζουμε τις συμμαχίες μας και του πώς κινούμαστε βλέποντας όλον τον ορίζοντα των γεωπολιτικών θεμάτων, όχι μόνο αυτά για τα οποία μπορεί να ενδιαφερόμαστε ειδικά, ανάλογα ο καθένας με τα δικά του βιώματα».

Με απλά ελληνικά, ο πρωθυπουργός παραδέχεται ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ευνοεί τις συμμαχίες της χώρας και μάλιστα σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για τα γεωπολιτικά μας θέματα! Και ως κερασάκι στην τούρτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει στους ομογενείς ότι θα τα συζητήσει αυτά με τον Πρόεδρο Τραμπ (στο σημερινό ραντεβού) «και βέβαια να επανεπιβεβαιώσω το γεγονός ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται ίσως στην καλύτερή τους φάση ιστορικά»! Γιατί αλήθεια;  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter