Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Μπογδάνο με απαίτηση Δένδια

Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Μπογδάνο με απαίτηση Δένδια

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, βρίσκεται πλέον ο Κώστας Μπογδάνος με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη που βρίσκεται στη Σλοβενία, μετά την αρχηγική εμφάνιση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στη Βουλή ο οποίος απάντησε στις ακροδεξιές θέσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου έχει ως εξής: «Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη Σλοβενία όπου βρίσκεται, για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφασή του τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Ά Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος».

Είχε προηγηθεί στην Βουλή αντιπαράθεση του Κώστα Μπογδάνου με το ΚΚΕ με αφορμή αντικομμουνιστικές του αναφορές και έντονη αποδοκιμασία του από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Ο κ. Μπογδάνος είχε το τελευταίο διάστημα κάνει επανειλημμένες παρεμβάσεις που κινούνται στο όριο της άκρας δεξιάς. Υπάρχουν δε φήμες ότι οι κινήσεις του ήταν προς την κατεύθυνση της δημιουργίας, εσωκομματικής ομάδας που να εκφράζει το άκρο δεξιό του πολιτικού φάσματος. Ο κ. Μπογδάνος βλέπει ότι δεν εκλέγεται στην δύσκολη Α΄ Αθήνας και επιχειρούσε να προσεταιριστεί το κοινό της Χρυσής Αυγής. Λέγεται πάντως ότι ήταν σε επαφή και σε συνεννόηση και με άλλους βουλευτές της ΝΔ που κινούνται στην ίδια κατεύθυνση.

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου: «Είχαμε προειδοποιήσει ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον. Για τον πρωθυπουργό τα ζητήματα αρχής είναι αδιαπραγμάτευτα. Όταν είχαμε πει κίτρινη κάρτα την προηγούμενη φορά το εννοούσαμε. Απόψεις απαράδεκτες, που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της ΝΔ και παραπέμπουν σε εποχές διχασμού δεν έχουν χώρο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη. Εμείς κοιτάζουμε μπροστά, άλλοι είναι εκείνοι που κοιτάζουν προς τα πίσω». Η κίτρινη κάρτα στον Κώστα Μπογδάνο είχε βγει από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, μετά την ανάρτηση των ονομάτων των νεαρών μεταναστών, για την οποία ο κ. Μπογδάνος είχε πει «συγγνώμη λάθος».

Ωστόσο σύμφωνα με τα παρασκηνιακές πληροφορίες η εξέλιξη αυτή ήταν τουλάχιστον ως προς την αμεσότητά της αποτέλεσμα της καθαρής και σκληρής παρέμβασης του Νίκου Δένδια στην Βουλή. Ο πρωθυπουργός που δεν θέλει να χάσει κι άλλο έδαφος από τον υπουργό των Εξωτερικών του και δελφίνο, κινήθηκε άμεσα προκειμένου να πιστωθεί πολιτικά την αποπομπή.

Νωρίτερα στην Βουλή ο κ. Μπογδάνος είχε πει απευθυνόμενος προς τον βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη: «Ο Γρίβας έλεγε έχουμε τρεις εχθρούς: τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος έλεγε ότι ήταν οι κομμουνιστές», προκαλώντας την αντίδραση της αντιπολίτευσης».

Η σκληρή απάντηση δόθηκε από τον Νίκο Δένδια: «Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας μας, αλλά να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας στο μέλλον. Δεν γνωρίζω ποιος παρέστη στο Βίτσι, ο πατέρας μου ήταν εκεί! Εγώ λέω ότι σήμερα οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για την αποκόμιση κομματικού οφέλους είναι απαράδεκτη».

Στην συνέχεια όμως ο Νίκος Δένδιας επιτέθηκε προσωπικά στον Κώστα Μπογδάνο θυμίζοντας την σχέση του με τον Ηλία Κασιδιάρη και την προσπάθειά του να προσεταιριστεί τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής:

«Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη. Και διαχρονικά, η κατάθεση στεφάνου με τη Χρυσή Αυγή είναι επίσης απαράδεκτη, και είναι ώρα να σοβαρευτούμε αυτή την ώρα, που η χώρα αντιμετωπίζει εθνική απειλή. Και όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση, εδώ δεν θα ξαναγίνει ανεκτή στην αίθουσα αυτή τέτοια προσπάθεια, για να είμαστε συνεννοημένοι όλοι».

Μετά από αυτή την εξέλιξη, όπως σχολίαζαν κυβερνητικές πηγές, η διαγραφή ήταν μονόδρομος. Μπορούμε να προσθέσουμε ένα «δεν ήθελε ο κ. Μητσοτάκης να εκφράζει τη ΝΔ ο κ. Δένδιας».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης διέγραψε τον Μπογδάνο μόνο αφού τον εξέθεσε ο κ. Δένδιας

«Ο κ. Μητσοτάκης διέγραψε τον Μπογδάνο μόνο αφού τον εξέθεσε ο κ. Δένδιας, μετά από κάλυψη 2 εβδομάδων», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Με καθυστέρηση δύο εβδομάδων ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε να διαγράψει από την Κ.Ο. του κόμματός του τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, αφού πρώτα τον εξέθεσε ανεπανόρθωτα ο κ. Δένδιας.

Η φασιστική και αποτρόπαια δημοσιοποίηση της λίστας με τα ονόματα νηπίων μεταναστών δεν ήταν ικανή, μέχρι που ο Μπογδάνος άγγιξε και το περιβάλλον του ίδιου του κ. Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, ανέφερε στη Βουλή ότι στις γιορτές μίσους σε Γράμμο – Βίτσι παρευρέθηκε μαζί με την επικεφαλής του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη, κα Μαρία Αντωνίου, αλλά και τον βουλευτή Καστοριάς της Ν.Δ. Ζήση Τζηκαλάγια.

Συνεπώς, για να είναι ειλικρινής η στάση του κ. Μητσοτάκη, εκτός από τον Μπογδάνο θα πρέπει να διαγράψει άμεσα και τον βουλευτή Τζηκαλάγια και να αποπέμψει την κα Αντωνίου από το Πρωθυπουργικό Γραφείο στη Θεσσαλονίκη, που συμμετείχαν στις γιορτές μίσους μαζί με της Χ.Α. και το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη. Και μετά ας πάρουν σειρά οι ακροδεξιοί πρωτοκλασάτοι υπουργοί του.

Διαφορετικά, αυτή η σημερινή του απόφαση θα είναι υποκριτική και θα επιβεβαιώνει ότι ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει και ανέχεται ακροδεξιούς στο κόμμα του και την κυβέρνησή του.»

ΚΙΝΑΛ: Είχαμε προειδοποιήσει

«Είχαμε προειδοποιήσει για την ακροδεξιά στροφή της ΝΔ. Η διαγραφή Μπογδάνου δεν την αναιρεί», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης

ΜέΡΑ25: Πολύ λίγο, πολύ αργά και πολύ υποκριτικά

«Η διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας ήταν αυτό που λέμε “πολύ λίγο, πολύ αργά” και κυρίως “πολύ υποκριτικά”. Ο Κ. Μπογδάνος δεν άλλαξε ούτε απόψεις, ούτε ύφος και γλώσσα εκφοράς τους από όταν η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να τον εντάξει στους διεκδικητές ψήφου της», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 και συμπληρώνει:

«Η συγκεκριμένη δεξαμενή ψήφων στην οποία στόχευε το κυβερνών πλέον κόμμα, δεξαμενή στην οποία κολυμπάνε ακόμα ανενόχλητοι όχι απλά βουλευτές αλλά και Υπουργοί, ήταν, είναι και παραμένει εμφυλιοπολεμική, μισάνθρωπη και ακροδεξιά, όσο κι αν για πρόσκαιρους επικοινωνιακούς λόγους, αποφασίζεται ότι θα τηρούνται κάποια προσχήματα.

Έχει πολύ δρόμο η συγκεκριμένη κυβέρνηση μέχρι την κάθαρση από ακροδεξιά βαρίδια.

Προς το παρόν, βαρύνεται για το ότι έβαλε στη Βουλή αυτά τα βαρίδια, όπου παραμένουν ακόμα και κατόπιν της υποκριτικής διαγραφής τους από το κομματικό μαντρί.»

Είχε προηγηθεί αντικομμουνιστικό παραλήρημα από τον Μπογδάνο

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Μπογδάνος τόνισε ότι κανείς στην αίθουσα δεν τον αναγκάζει να μιλήσει για Βόρεια Μακεδονία. «Ο Γρίβας έλεγε έχουμε τρεις εχθρούς, τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος ήταν οι κομμουνιστές» τόνισε, με τον Θανάση Παφίλη να απαντά: «Στεναχωρήθηκε ο Μπογδάνος που συνέλαβαν τους ομοίους του με στυλιάρια και βρήκε το χώρο να ρίξει δηλητήριο. Είναι γεμάτο αίμα αυτός ο τόπος όταν οι πρόγονοι σας ήταν συνεργάτες των Γερμανών και ταγματασφαλίτες. Αυτά που λέτε τα λέει και η Χρυσή Αυγή».

Στον Μπογδάνο απάντησε με τη σειρά του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «οποιαδήποτε προβολή στη σύγχρονη εποχή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για την αποκόμιση μικροκομματικού οφέλους είναι απαράδεκτη και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι πάντα απαράδεκτη, διαχρονικά απαράδεκτη…».

«Αυτά που είπατε τα έλεγε η Χρυσή Αυγή, είναι πασίγνωστο και δεν αποσύρω τίποτα», απάντησε ξανά o Θανάσης Παφίλης στον Κ. Μπογδάνο που ζήτησε να μην καταγραφούν στα πρακτικά της Βουλής τα όσα ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ στην πρώτη του απάντηση.

Τόνισε ακόμα πως ο αντικομμουνισμός που έχει αναπτυχθεί αυτές τις μέρες και η θεωρία των δύο άκρων στοχεύει, κι εσείς αυτό κάνετε, να αθωώνει τα φασιστικά τομάρια που χτυπούν πέντε μια μαθήτρια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter