Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεχάσει να ανταμείψει με τα βαρέα και ανθυγιεινά τους ήρωες με τις λευκές μπλούζες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεχάσει να ανταμείψει με τα βαρέα και ανθυγιεινά τους ήρωες με τις λευκές μπλούζες
Ο υπουργός Υγείας ξέχασε τις υποσχέσεις του προς τις λευκές μπλούζες

Πήρε ο γαλάζιος επικοινωνιακός άνεμος τους ήχους με τα χειροκροτήματα για τους «ήρωες με τις λευκές μπλούζες» από το …μπαλκόνι του Μαξίμου. Η κυβέρνηση της ΝΔ ακόμα δεν βρήκε μια πρακτική ανταμοιβή, με ουσιαστική αξία, για τους υγειονομικούς που συνεχίζουν αδιάκοπα, και μετά την άρση του lockdown για τον κορονοϊό, να δίνουν αγώνα στις εντατικές και στις κλίνες νοσηλείας κατά της covid-19 αλλά και άλλων νοσημάτων.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ψάχνει τρόπους να αποφεύγει το αίτημα του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού για την ένταξή του στα βαρέα και ανθυγιεινά, κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει προ πολλού.

Αυτή τη φορά φέρνει το θέμα στη Βουλή, με επίκαιρη ερώτησή του, το ΚΙΝΑΛ που θυμίζει το πόρισμα της Επιτροπής Κρίσεων τον Δεκέμβριο του 2020 στο υπουργείο Εργασίας επί Γιάννη Βρούτση, το οποίο κατέληξε ομόφωνα σε θετική γνωμοδότηση για την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά υγειονομικών του ΕΣΥ ( επαγγέλματα ιατρών, νοσηλευτών, φυσιοθεραπευτών, επαγγελματιών υγείας σε παραιατρικά κά. ) που εργάζονται στις μονάδες υγείας, το ΕΚΑΒ και στις Μονάδες Φροντίδας ηλικιωμένων. Το Κίνημα Αλλαγής, δια του βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου, θέτει το ζήτημα των Βαρέων και Ανθυγιεινών σε συνδυασμό με ένα ακόμα θέμα για το οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ επιμένει να κωφεύει, την αυτοτελή φορολόγηση των αποζημιώσεων των εφημεριών.

Μάλιστα, εξηγεί ότι η μη αυτοτελής φορολόγηση «έχει ως συνέπεια να πληρώνονται φόροι ακόμη και μεγαλύτερου ύψους από αυτό της αποζημίωσης των εφημεριών»!

Σύντομα θα φανούν οι προθέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη που ως τώρα συνεχώς απορρίπτει την υλοποίηση του πορίσματος αναφορικά με τα Βαρέα και Ανθυγιεινά ενώ μένει ανοιχτό να διερευνηθεί αν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έχει προχωρήσει σε επαφές με το υπουργείο οικονομικών για διαδικασίες προώθησης ή μη της αυτοτελούς φορολόγησης των αποζημιώσεων των εφημεριών του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter