Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε την ψήφιση του πρώτου οικονομικού νομοσχεδίου τον Αύγουστο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε την ψήφιση του πρώτου οικονομικού νομοσχεδίου τον Αύγουστο
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023 (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Την πρώτη του συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Τετάρτης όπου μετά το τέλος της ανακοίνωσε ότι πριν τον δεκαπενταύγουστο ψηφίζεται το πρώτο οικονομικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας λέγοντας πως «είμαστε αισιόδοξοι για την σταδιακή μετατροπή του οικονομικού μοντέλου της ελληνικής οικονομίας, ώστε να γίνει πιο παραγωγικό, πιο εξωστρεφές, πιο καινοτόμο και είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στα εισοδήματα των πολιτών».

Αλλά για το ζήτημα της ακρίβειας το οποίο καίει τους πολίτες και για το οποίο τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας διατείνονται ότι είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα της νέας κυβέρνησης ο πρωθυπουργός δεν προανήγγειλε κάποιο μέτρο που να αφορά την επέκταση του Market Pass έως το τέλους του έτους, αλλά γνωστοποίησε πως το πρώτο νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης θα ψηφιστεί πριν κλείσει η Βουλή για καλοκαίρι, δηλαδή περίπου το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

«Πριν τις διακοπές της Βουλής θα ψηφιστεί το πρώτο νομοσχέδιο στο οποίο θα αποτυπώνονται νομοθετικά οι προεκλογικές κεντρικές δεσμεύσεις τις οποίες είχε παρουσιάσει η Νέα Δημοκρατία πριν τις εκλογές, που αφορούν το επόμενο έτος, το 2024» είπε, παραπέμποντας στις προγραμματικές δηλώσεις του κόμματος σχετικά με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, αναφερόμενος στο επικείμενο νομοσχέδιο, είπε ότι «συζητήσαμε με τον πρωθυπουργό το πλαίσιο για το πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί από το υπουργείο Οικονομικών στην Βουλή και θα αφορά την εκπλήρωση των βασικών δεσμεύσεων της ΝΔ πριν από τις εκλογές. Με τον τρόπο αυτό απαντάμε και σε όσους αμφισβητούσαν την αξιοπιστία των υποσχέσεών μας και μένουμε πιστοί στο δρόμο που είχαμε ανοίξει να λέμε λίγα και να τα κάνουμε όλα» είπε.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός Θάνος Πετραλιάς, ο υπουργός Επικρατείας ‘Ακης Σκέρτσος και ο επικεφαλής του οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter