Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μοιράζει καθρεφτάκια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μοιράζει καθρεφτάκια

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του επιτελείου του να χαρτζιλικώσουν τους νέους έως 25 ετών με τα ποσό των 150 ευρώ, αποτελεί ομολογία αποτυχίας.

Προς ώρας η κυβέρνηση έχει αποτύχει πλήρως να πείσει τους πολίτες και βεβαίως τους νέους να εμβολιαστούν και αυτό παρότι τον περασμένο Δεκέμβριο διέθεσε 18,5 εκατ. ευρώ στα μέσα ενημέρωσης για τον σκοπό αυτό. Είναι φανερό πως η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί με ένα ποσοστό της τάξης μόλις του 30% να είναι αυτή τη στιγμή πλήρως εμβολιασμένο, οδηγεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε βεβιασμένες κινήσεις οι οποίες είναι αμφίβολο αν θα αποδώσουν, αλλά υποτιμούν και τους ίδιους τους πολίτες.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρωθυπουργός ο οποίος έκανε σήμερα λόγο για επιβράβευση και ευγνωμοσύνη προς τη νεολαία, είναι ο ίδιος άνθρωπος που προ δύο ετών κατακεραύνωνε την κυβέρνηση Τσίπρα και την τότε υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου για τα 400 ευρώ που έδωσαν σε νέους άνεργους. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε τότε λόγο φιλοδώρημα και λαϊκισμό, ενώ η Νέα Δημοκρατία ως αξιωματική  αντιπολίτευση την εποχή εκείνη επιτίθετο στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι οι νέοι δεν χρειάζονται επιδόματα αλλά δουλειές.

Ενδιαφέροντα και απολύτως ενδεικτικά του τρόπου με τον οποίο η κυβέρνηση έχει αντιμετωπίσει τους πολίτες και ειδικότερα τους νέους, είναι και όσα έλεγε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής προ λίγων μηνών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδιδε συγκεκριμένα την αποκλειστική ευθύνη για τη διασπορά του κορονοϊού, στη νεολαία και στη διασκέδασή της. Πρόκειται για την ίδια ακριβώς νεολαία η οποία σήμερα ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε για την υπομονή και την επιμονή της και αποφάσισε να την επιβραβεύσει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της οποίας προΐσταται αντιμετωπίζει τους νέους ακόμη και σήμερα ως ανεύθυνους καταναλωτές που θα σπεύσουν να εμβολιαστούν μόνο με οικονομικό αντάλλαγμα. Σε αντίθεση βέβαια με όσα ο πρωθυπουργός πιστεύει, οι νέοι έχουν αποδείξει κατά τη διάρκεια της πανδημίας πως είναι όχι απλώς σκεπτόμενοι, αλλά συχνά και πιο υπεύθυνοι από τους μεγαλύτερους. Είναι άλλωστε αυτοί οι νέοι που έσπευσαν να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Astra Zeneca προκειμένου να συμβάλλουν στον περιορισμό της πανδημίας, πριν η κυβέρνηση δια της επιτροπής εμβολιασμών τους προτρέψει να επιλέγουν άλλο εμβόλιο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter