Ο Κυριάκος πετάει στ’ άστρα

Ο Κυριάκος πετάει στ’ άστρα

Δεν παύει καθημερινά να μας εκπλήσσει ο πρωθυπουργός με τα όσα αναφέρει σε δηλώσεις του ή σε ομιλίες του στη Βουλή υποστηρίζοντας τα νομοσχέδια των υπουργών του, που βέβαια έχουν την έγκριση του Μαξίμου.

Την Τετάρτη πήγε στη Βουλή ο πρωθυπουργός για να υποστηρίξει το νομοσχέδιο διάλυσης του ΟΑΕΔ του αγαπημένου του υπουργού, του Κωστή Χατζηδάκη και με αυτά που υποστήριξε ήταν σαν να ήρθε κατευθείαν από τον Υμηττό μετά από συνάντηση με τον γνωστό εξωγήινο.

Καταρχήν έριξε την ευθύνη για την ανεργία στους ανέργους υποστηρίζοντας για το ότι βρίσκονται χωρίς δουλειά φταίνε οι ίδιοι. Εκανε λόγο για «επαγγελματίες ανέργους» ενώ ισχυρίστηκε ότι χιλιάδες βρίσκονται χωρίς δουλειά όχι εξαιτίας των μισθών πείνας, αλλά επειδή δεν έχουν τα κατάλληλα προσόντα και δεν θέλουν να τα αποκτήσουν.

Δεν έκανε οποιαδήποτε μνεία για τις συνθήκες γαλέρας που επικρατούν στην αγορά εργασίας, ενώ για ακόμη μια φορά υποσχέθηκε αύξηση του κατώτατου μισθού χωρίς να αναφέρει το ποσοστό, την ώρα που τα τιμολόγια της ΔΕΗ αυξήθηκαν κατά 36% και οι τιμές των βασικών αγαθών πετούν με ποσοστά αυξήσεων πάνω από 30% ενώ δεν έχουν ενσωματωθεί σε αυτές οι επιπτώσεις του ρωσοουκρανικού πολέμου.

Αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέχασε να αναφερθεί και στο μεγάλο επίτευμα του Χατζηδάκη. Αυτό της αυτοσύνταξης. Ο μεγάλος πολιτικός ανήρ που προΐσταται του υπουργείου Εργασίας μπροστά στο χάος που δημιούργησε με τις εκκρεμείς συντάξεις αποφάσισε όπως ο κάθε συνταξιούχος να βγάζει μόνος του τη σύνταξή του και κάποια στιγμή στο μέλλον να ελέγχεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Σίγουρα αυτή την πρακτική τη συνέστησε ο εξωγήινος του Υμηττού στον Κυριάκο, καθώς σε κανένα κράτος της γης δεν εφαρμόζεται τέτοια πρακτική.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για μια ακόμη φορά απέδειξε ότι δεν είναι πρωθυπουργός της Ελλάδας καθώς δεν φαίνεται να έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα είτε τηε οικονομίας είτε της αγοράς εργασίας. Πρωθυπουργεύει σε ένα κάποιο άλλο κράτος ενός άγνωστου μακρινού γαλαξία.

Γιατί μόνο έτσι δικαιολογούνται οι ομιλίες του στη Βουλή ή όπου αλλού εμφανίζεται με αυτό το σαρδόνιο χαμόγελό του.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter