Ο Κυριάκος Πλανητάρχης και η έγκριτη περί της Δεξιάς «Εστία»

Ο Κυριάκος Πλανητάρχης και η έγκριτη περί της Δεξιάς «Εστία»

Διαβάζω στην έγκυρη και έγκριτη, περί της Δεξιάς, «Εστία» ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προορίζεται για Αντιπρόεδρος και Επίτροπος της Ε.Ε.

Μη σας κάνει εντύπωση η εν λόγω διπλοθεσία επιτρέπεται για ένα μόνο πρόσωπο στην Ευρώπη, όπως για παράδειγμα η Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία σήμερα κατέχει το χαρτοφυλάκιο της Εξωτερικής πολιτικής ενώ ταυτόχρονα είναι και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με την «Εστία» ο Μεσσήνιος πολιτικός «ετοιμάζει βαλίτσες» αφού θα δώσει τη μάχη «εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ» και μετά θα πιάσει δώμα με θέα στη Γκραν Πλας. Η πραγματική όμως είδηση είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι τόσο σίγουρος ότι θα κερδίσει τις εκλογές στην ημεδαπή και παράλληλα θα κερδίσει τις ευρωεκλογές το Λαϊκό κόμμα και ο ομογάλακτος και προσωπικός του φίλος Μάνφρεντ Βέρμπερ, (εκείνος που έλεγε το καλοκαίρι του 2015 ότι «οι Σλοβάκοι θα κάνουν δημοψήφισμα γιατί δεν θέλουν να πληρώνουν άλλο τους Έλληνες»), ώστε άρχισε τους διορισμούς και στην Ευρώπη.

Κοντολογίς, μέγα θαύμα… Από τους διορισμούς σε ΔΕΚΟ και υπουργεία (ένα χρόνο και βάλε πριν τις εκλογές) ο Κυριάκος έφτασε στην Αντιπροεδρία της Ε.Ε. Από Γενάρη τον βλέπω να διορίζει και πλανητάρχη τώρα που ο Τραμπ συμπαθεί τον Τσίπρα.

Για να σοβαρευτούμε όμως, πηγή μου στις Βρυξέλλες μου λέει ότι ο Βέμπερ δεν πρόκειται να διαδεχθεί τον Γιούνγκερ. Πρώτον διότι πρέπει να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από το Ευρωκοινοβούλιο, κομματάκι δύσκολο. Το 2014 Σοσιαλδημοκράτες και Λαϊκό κόμμα πήραν το 55% των ψήφων. Σε αυτές τις εκλογές υπολογίζουν λίγο πάνω από το 40%. Αφήστε που οι Σοσιαλδημοκράτες είναι σε αντίθετη λογική. Δεύτερον διότι η πρόταση έρχεται από τις Κυβερνήσεις και τρίτον διότι όπως μου λένε στις Βρυξέλλες ο Σαμαράς είναι ένας «πρώην» ο οποίος μάλιστα έχει και «περίεργες» απόψεις για τη συμφωνία των Πρεσπών. Επειδή όμως η «Εστία» και ο Μ. Κοτάκης διατηρούν άριστες σχέσεις με την Καραμανλική πλευρά, μην αποκλείεται κάποιοι να θέλουν να «παρκάρουν» τον Σαμαρά στις Βρυξέλλες. «Ο πρώην πρωθυπουργός είναι σαν την Άννα Βίσση» μου λένε κάποιοι, «η οποία θέλει εδώ και χρόνια να κάνει ευρωπαϊκή καριέρα αλλά δεν μπορεί…» 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter