Ο Κυριάκος που θέλει να είναι Κούλης

Ο Κυριάκος που θέλει να είναι Κούλης

Γράφει ο Στίρλιτς

Μικρότητα, δειλία και έλλειψη σεβασμού στο δημοσιογραφικό λειτούργημα επέδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όχι μόνο του έπεσαν όλα τα SOS θέματα από δημοσιογράφους χωρίς να τηρούνται ούτε τα προσχήματα, αλλά απέκλεισε κάθε άλλη φωνή.

Σε κανένα μέσο από αυτά που δεν κρατάνε την αγιαστούρα για να ευλογούν τον άριστο των αρίστων, δεν επετράπη να κάνει ερώτηση. Αποκλείστηκαν όλα. Έχει όμως μια ιδιαίτερη σημασία ο αποκλεισμός του Documento. Είναι γνωστό πως δεν ανήκει στις συμπάθειες του Μητσοτάκη, αλλά ένας πολιτικός (άριστος το είπαμε) δεν κινείται από τις συμπάθειές του αλλά από την ανάγκη να ενημερωθεί ο πολίτης.

Πέρα από αυτό όμως, το Documentο, την ώρα που μιλάει ο Μητσοτάκης, έχει κυκλοφορήσει με πρώτο θέμα τις μυστικές συναντήσεις που έκανε προκειμένου να εξαφανιστούν τα χρέη 200 εκατομμυρίων της ΝΔ. Κάθε σοβαρός πολιτικός και κυρίως αθώος, πόσο μάλλον ο άριστος, θα επιχειρούσε να προκαλέσει ερώτηση για να διαψεύσει μετά παρρησίας.

Από το πρωί της Κυριακής, το Documento με δημοσίευμά του προκαλεί τον Μητσοτάκη να απαντήσει και να διαψεύσει. Δεν το έκανε, πρώτον γιατί δεν μπορεί να το κάνει και δεύτερο γιατί είναι ένα κατασκεύασμα με τα σκονάκια πεπαλαιωμένης αντίληψης επικοινωνιολόγων. Μπορεί να κάθεται στο σανό, να φωτογραφίζεται στα λιμάνια ή στο μαύρο Σαρωνικού, αλλά δεν μπορεί πολιτικά να μοιράσει δύο βοδιών άχυρο έστω από αυτό που κάθεται για να φωτογραφηθεί.

Το άγχος του δεν ήταν να αποβάλει την κατηγορία που του προσάπτει το δημοσίευμα, αλλά να καλύψει τον Άδωνη ως «δική του επιλογή και μη ακραίο». Η συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ ήταν σημαντικό χρονικό σημείο στη διαδικασία απόδειξης πως πρόκειται για Κούλη. Μικρός, μικρότατος και όμηρος (εξαιτίας της μικρότητας του) στα χέρια της πιο άθλιας Δεξιάς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter