Ο Κυριάκος στέλνει την κοινωνία στη φτώχεια

Ο Κυριάκος στέλνει την κοινωνία στη φτώχεια

Η ελληνική κοινωνία βιώνει το 2020 δύο δεινά. Την πανδημία του κορονοϊού και την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο συνδυασμός αυτών των δύο απειλεί να ακυρώσει όποια πρόοδο έχει συντελεστεί στην Ελλάδα, όχι μόνο από το τέλος των μνημονίων έως τον Ιούλιο του 2019 αλλά ολόκληρη την περίοδο της Μεταπολίτευσης.

Οι έρευνες σε παγκόσμιο επίπεδο που πραγματοποιούνται δείχνουν να εκδηλώνεται μια δραματική επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης χωρών όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία και η Ιταλία.

Η παρουσία νεόπτωχων, ανθρώπων που μέχρι πριν από λίγους μήνες είχαν πολύ καλές δουλειές, αυτοκίνητα και δάνεια ζώντας μια πολύ άνετη ζωή έχει αρχίσει να γίνεται εμφανής σε στις πρωτεύουσες των παραπάνω αναφερόμενων χωρών.

Οι άνθρωποι αυτοί εμφανίζονται στα συσσίτια των διαφόρων φιλανθρωπικών οργανώσεων μη έχοντας πλέον χρήματα να αγοράσουν το καθημερινό τους φαγητό.

Δυστυχώς πολίτες που ψάχνουν τα καφάσια μετά τη λήξη των λαϊκών αγορών της πρωτεύουσας και οι οποίοι δεν έχουν την εμφάνιση φτωχών έχουν αρχίσει να ξαναπαρουσιάζονται. Υπήρχε η ελπίδα ότι το δραματικό αυτό φαινόμενο που παρουσιάστηκε στην αρχή των μνημονίων στα οποία μας οδήγησε η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ στις αρχές της δεκαετίας του 2010 δεν θα τα ξαναβλέπαμε.

Η οικονομική πολιτική όμως της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει οδηγήσει στην φτωχοποίηση μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας.

Οι fake πολιτικές με τις οποίες κυβερνούσαν μέχρι σήμερα και οι fake ελπίδες με τις οποίες διαπότιζαν τους έλληνες πολίτες δεν μπορούν να καλύψουν την εκθετική αύξηση της ανεργίας και την εκτίναξη της ύφεσης σε πρωτοφανή για τη χώρα επίπεδα.

Το αλόγιστο άνοιγμα του τουρισμού και η μη ενίσχυση της υγείας από αυτούς που έχουν ως μόνο στόχο την ενίσχυση των φίλων τους μεγαοεπιχειρηματιών και των Μέσων ενημέρωσης που τους βοήθησαν να εκλεγούν έχουν φτάσει την κατάσταση σε τέτοια δραματικά επίπεδα που πλέον το μόνο που απομένει στον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι να αποφασίσει γενικό lockdown. Κάτι βέβαια που θα επιβαρύνει επιπλέον την οικονομία και την ψυχική υγεία της ελληνικής κοινωνίας.

Οι αντιδράσεις μέχρι στιγμής για την άφρονα πολιτική του είναι μικρές, το ποτάμι όμως της αντίδρασης είναι σίγουρο ότι θα φουσκώσει απότομα. Και τότε δεν θα κινδυνεύσει μόνο η κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και η Δημοκρατία.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter