Ο Κυριάκος στον ΟΗΕ κατάλαβε ότι στο Μάτι δεν ήταν μια απλή πυρκαγιά και ανακάλυψε την κλιματική αλλαγή (Video)

Ο Κυριάκος στον ΟΗΕ κατάλαβε ότι στο Μάτι δεν ήταν μια απλή πυρκαγιά και ανακάλυψε την κλιματική αλλαγή (Video)

Η επίσημη μετάφραση της ομιλίας του κυρίου Μητσοτάκη είναι ξεκάθαρη και ξεπερνάει κάθε πολιτικάντικη δήλωση του ίδιου και των στελεχών της ΝΔ που έγιναν στο εσωτερικό για την τραγωδία στο Μάτι. Δεν λέμε φυσικά ότι όλα “καλώς καμωμένα” αλλά είναι σημαντικό οι πολιτικοί να λένε αλήθειες.

Στον ΟΗΕ ο κ. Μητσοτάκης είπε αυτό που όποιος το έλεγε εκείνες τις μέρες που η τραγωδία ήταν νωπή ήταν “μαδουραίος”.  Παραδέχτηκε ότι αυτή η πυρκαγιά ήταν διαφορετική, ότι λυσομάναγε ο άνεμος και ότι όλα αυτά είναι απότοκα της κλιματικής αλλαγής. 

Επαναλαμβάνουμε πως τονίζοντας την επιστροφή Μητσοτάκη στην κατανόηση του προβλήματος δεν σημαίνει ότι “όλα έγιναν καλώς” ως προς την αντιμετώπιση της τραγωδίας. 

Είναι όμως μια ακόμη στιγμή διγλωσσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, γιατί δεν ξεχνάει κανείς πώς η ΝΔ έπαιξε στο κυνήγι της ψήφου με την δικαιολογημένη οργή και τον πόνο των κατοίκων στο Μάτι.

Δείτε την απομαγνητοφώνηση και ακούστε τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη:

Δείτε όμως και τι έλεγε στις 23 Αυγούστου, του 2018, ένα μήνα μετά την ανείπωτη τραγωδία: 

«Ένα μήνα μετά την καταστροφική πυρκαγιά, η θλίψη, η οργή και η αγανάκτηση παραμένει βουβή αλλά και έντονη σε αυτή την περιοχή προσθέτοντας πως είναι προσωπική του δέσμευση να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να αποκατασταθεί η περιοχή το συντομότερο δυνατό, να αποκτήσει το χαρακτήρα της και να βελτιωθούν και στρεβλώσεις που υπήρχαν.

Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, θα κάνει τη δουλειά της αλλά σε μια δημοκρατία υπάρχει ευθύνη και υπάρχει και λογοδοσία, κάποιοι έφταιγαν που 96 άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους και εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες έχασαν τις περιουσίες τους» 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter