Ο Κύρτσος γράφει για το «ευρω μπούνγκα – μπούνγκα» και τον «μοιραίο Μπερλουσκόνι»

Ο Κύρτσος γράφει για το «ευρω μπούνγκα – μπούνγκα» και τον «μοιραίο Μπερλουσκόνι»

Ο φιλελεύθερος ευρωβουλευτής, Γιώργος Κύρτσος, σχολίασε τα αποτελέσματα των ιταλικών εκλογών, ρίχνοντας βάρος στην περίπτωση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος αποτελεί έναν από τους πόλους του νέου κυβερνητικού συνασπισμού στη γειτονική χώρα, με επικεφαλής, όπως όλα δείχνουν, την ακροδεξιά Τζόρτζια Μελόνι.

Ο Γιώργος Κύρτσος χαρακτήρισε τον Μπερλουσκόνι ως «μοιραίο άνθρωπο» τόσο για την Ιταλία όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνοντας ότι ο 86χρονος πολιτικός και πρώην πρωθυπουργός «μετατρέπει την κεντροδεξιά σε δεκανίκι της ιταλικής ακροδεξιάς».

Σύμφωνα με τον φιλελεύθερο ευρωβουλευτή, μεγάλες ευθύνες για το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών έχει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και ο Βέμπερ καθώς «κάλυψαν την πολιτική στροφή Μπερλουσκόνι προς την άκρα δεξιά».

«Ευρω μπούνγκα – μπουνγκα», σημειώνει με νόημα ο Γιώργος Κύρτσος κλείνοντας την παρέμβασή του στο Twitter.

Στα 86 του ο Μπερλουσκόνι μοιραίος άνθρωπος για Ιταλία,ΕΕ.
Με 7% των ψήφων μετατρέπει κεντροδεξιά σε δεκανίκι της ιταλικής άκρας Δεξιάς.
Τεράστιες οι ευθύνες ΕΛΚ-Βέμπερ που κάλυψαν την πολιτική στροφή Μπερλουσκόνι πρός ευρωσκεπτικισμό,άκρα Δεξιά.
Ευρώ μπούνγκα-μπούνγκα.

Σε άλλο του tweet, ο ευρωβουλευτής επισημαίνει ότι το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών προκαλεί αναταράξεις τόσο στην ευρωζώνη, όσο και στην Ελλάδα, η οποία θα μετατραπεί εκ νέου στον «αδύναμο κρίκο της υπόθεσης», διότι μεταξύ άλλων η ιταλική οικονομία «θα πάει χειρότερα» και «θα υπάρξει ιταλική κρίση εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter