Ο Κύρτσος καταμετρά τις αποτυχίες Μητσοτάκη στη διαχείριση της πανδημίας: «Ζητείται επειγόντως διαφορετική πολιτική»

Ο Κύρτσος καταμετρά τις αποτυχίες Μητσοτάκη στη διαχείριση της πανδημίας: «Ζητείται επειγόντως διαφορετική πολιτική»

Την τραγική αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην αντιμετώπιση της πανδημίας με αποτέλεσμα πάνω από 20.000 θανάτους (σήμερα η χώρα αναμένεται να ξεπεράσει τους 21.000 θανάτους) καταμετρά ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος σε έξι νέα του tweet.

Δεν προκαλεί πλέον εντύπωση πως με τις αναρτήσεις του καταρρίπτει όλη την κυβερνητική προπαγάνδα αφού καταλογίζει αποτυχία και ελλείμματα στις αστικές συγκοινωνίες, τη χρηματοδότηση του ΕΣΥ, την Παιδεία, τα διαγνωστικά τεστ, την ιχνηλάτηση, τον περιορισμό επαφών, την επιτήρηση των μέτρων, τους εμβολιασμούς.

Παράλληλα σημειώνει πως μια χαλαρή προσέγγιση που ακολουθήθηκε σε  ορισμένες χώρες είχε τραγικά αποτελέσματα ενώ η μηδενική ανοχή αντίθετα είχε εξαιρετικά αποτελέσματα.

Παίρνει θέση κατά των ανοικτών σχολείων, λέγοντας πως αποτελεί ρίσκο όχι τόσο για τους μαθητές αλλά κυρίως για τις οικογένειές τους.

Δεν αποφεύγει να πάρει θέση κατά της μείωσης των συντάξεων σημειώνοντας πως η «ακρίβεια θεριεύει» ενώ αντίθετα «λεφτά μοιράζονται χωρίς φειδώ-όπως στη ΔΕΗ».

Στο πρώτο του (χρονικά) μεταξύ των συγκεκριμένων αναρτήσεων στο Twitter σημειώνει πως δεν μπορεί να συμβιβαζόμαστε με τους 2.000 νεκρούς το μήνα ούτε να περιμένουμε την εξασθένιση της πανδημίας.

«Ζητείται επειγόντως μια διαφορετική πολιτική», προσθέτει. 

Ακολουθούν αναλυτικά οι έξι αναρτήσεις του Γιώργου Κύρτσου στο Twitter:

Tweet 6
3 επιλογές στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Χαλαρή προσέγγιση από ΕΕ, Ην. Βασίλειο, ΗΠΑ με απογοητευτικά αποτελέσματα. Μηδενική ανοχή σε COVID-19 από Κίνα με εξαιρετικά αποτελέσματα,κάποιες αμφιβολίες για αντοχή. Συνέπεια από Αυστραλία,Ιαπωνία, Ν. Κορέα, Ταιβάν και με καλά αποτελέσματα.

Tweet 5
2 χρόνια πανδημίας με πολιτική που εφαρμόζεται να υστερεί σε: Αστικές συγκοινωνίες. Χρηματοδότηση ΕΣΥ, Παιδείας. Διαγνωστικά τεστ Ιχνηλάτηση. Περιορισμός επαφών Επιτήρηση μέτρων. Υποχρεωτικός εμβολιασμός συγκεκριμένων ομάδων. Ποσοστά εμβολιασμού σε κρίσιμες ηλικίες. Μεγάλα κενά..

Tweet 4
Τα ανοιχτά σχολεία με την πανδημία σε έξαρση είναι ρίσκο. Όχι τόσο για τους μαθητές αλλά για τα μέλη των οικογενειών τους. Η αλυσίδα της μετάδοσης από τους μαθητές σε γονείς και γιαγιάδες και παππούδες πρέπει να σπάσει. Διαφορετικά θα έχουμε νέα αύξηση εισαγωγών σε ΜΕΘ, θανάτων

Tweet 3
Λάθος ώρα βρήκε η κυβέρνηση για εφαρμογή προγενέστερων νόμων με τους οποίους πλήττονται χαμηλοσυνταξιούχοι που συνδυάζουν συντάξεις χηρείας, γήρατος η αναπηρίας,γήρατος. Η ακρίβεια θεριεύει, λεφτά μοιράζονται χωρίς φειδώ-όπως στη ΔΕΗ-και οι γιορτές έχουν ένα συμβολισμό..

Tweet 2
Με 92 υγειονομικούς του Ευαγγελισμού με COVID-19, τα μέτρα προστασίας που εφαρμόζονται στο νοσοκομείο και τον κοινωνικό χώρο των εργαζομένων, μοιάζουν ξεπερασμένα από τις εξελίξεις. Το κρίσιμο ερώτημα είναι πως ακριβώς θα προστατευτούν,σε αυτές τις συνθήκες,οι ασθενείς.

Tweet 1
Ο ρυθμός με τον οποίο χάνονται ζωές από COVID-19 στην Ελλάδα, είναι 2000 το μήνα. Δεν επιτρέπεται να συμβιβαζόμαστε με τέτοια «ρουτίνα» ούτε απλά να περιμένουμε την εξασθένιση της πανδημίας. Ζητείται επειγόντως μια διαφορετική πολιτική.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Κύρτσος: «Δίνω ένα μήνα διορία στον Ζούλα»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter