Ο «λαϊκιστής» Κυριάκος Μητσοτάκης!

Ο «λαϊκιστής» Κυριάκος Μητσοτάκης!

Στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη η Ακροδεξιά, που είναι ήδη ενσωματωμένη στο κόμμα αυτό, αφού τρεις πρωτοκλασάτοι Υπουργοί της προέρχονται από την Ακροδεξιά, προσπάθησαν να πείσουν τους πολίτες ότι το αντίστοιχο γαλλικό κόμμα της ακροδεξιάς Λεπέν είναι στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ του Τσίπρα.

Κατά την κα Κεραμέως, στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, οι Έλληνες δεν πολέμησαν εναντίον των φασιστικών δυνάμεων του άξονα αποκρούοντας τους Ιταλούς φασίστες και δίνοντας στη συνέχεια θαρραλέο αγώνα κόντρα στους Γερμανούς ναζί, αλλά ύψωσαν το ανάστημά τους και αντιτάχθηκαν στις δυνάμεις του μίσους και της βίας, (χωρίς καμία αναφορά στη λέξη φασισμός) ,παραλληλίζοντας την εποχή εκείνη με τις ακραίες φωνές του λαϊκισμού σήμερα, που βρίσκονται άραγε που; (Quiz για δυνατούς λύτες..)

Στη Βουλή μάθαμε από τον κ. Μητσοτάκη για την αντιστασιακή του δράση, όπου 6 μηνών έζησε εξόριστος στο Παρίσι διωγμένος από τη χούντα. Επίσης εμπλούτισε τις γνώσεις μας, σε όσους από εμάς τυχόν διέφυγε της προσοχής μας, ότι στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 συμμετείχαν και δεξιοί!

Για όσους δε από εμάς, δεν θυμόμαστε ότι τα κόμματα της Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ μας χρεωκόπησαν, ας θυμηθούμε τουλάχιστον ότι, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, στα μνημόνια μας έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι λαϊκιστές του ενώ ο ίδιος και η Νέα Δημοκρατία μας έβγαλε από τα μνημόνια, τερματίζοντας το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας της χώρας! (Το γεγονός ότι αυτό είχε ήδη δρομολογηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια το 2018 είναι κάτι άσχετο!)

Σε όσους δε, μετά από τόσα ψέματα και διαστρεβλώσεις, που έχουν ντυθεί οι λέξεις της κυβερνητικής ρητορικής, οι τρίχες της κεφαλής τους βρίσκονται ακόμη στη θέση τους, προφανώς είναι άνθρωποι ψύχραιμοι απέναντι σε μια κυβέρνηση αμοραλιστών και πολιτικών απατεώνων. Κατανοούν δε, ότι απέναντί τους υπάρχει ένα κυβερνητικό κράμα νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιού συντηρητισμού – που θα κάνει τα πάντα για να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους, βάζοντας μικροπολιτικά οφέλη ακόμα και πάνω από τα συμφέροντα της χώρας!

Τις τελευταίες μέρες όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δια του κυβερνητικού εκπροσώπου της το τερμάτισε, διαπράττοντας σχεδόν και ποινικό αδίκημα που η ίδια νομοθέτησε – τη διασπορά ψευδών ειδήσεων. Όταν στο βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου για τη δήθεν σκευωρία της Novartis, οι κατηγορούμενοι Τουλουπάκη και Παπαγγελόπουλος στην ουσία αθωώνονται για την επίμαχη Novartis και παραπέμπονται για άλλες υποθέσεις, ο βολονταρισμός του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Οικονόμου διαπιστώνει ότι παραπέμπονται για την υπόθεση Novartis. Το ΑΠΕ που υπάγεται κατευθείαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη είχε ήδη βγάλει την ίδια ετυμηγορία, λίγες ώρες νωρίτερα, προτού καν βγει το βούλευμα!

Φαίνεται δε, ότι «οι σειρήνες του λαϊκισμού» της Νέας Δημοκρατίας έχουν κτυπήσει κόκκινο, όταν φθάνουν να αναγάγουν τον Ερντογάν, που καταπατάει κάθε έννοια Δικαίου, ως ρυθμιστή της πολιτικής ζωής του τόπου, συμβουλεύοντας τους Έλληνες ποιο κόμμα να ψηφίσουν! Προφανώς δεν θα μπορούσαν να βρουν άλλο τρόπο για να κρύψουν την καταστροφική πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εξωτερική πολιτική, όπου η χώρα παραδίδεται ως δεδομένη και καταλήγει στη καλύτερη περίπτωση με μηδενικά για τα συμφέροντά της αποτελέσματα.

Βέβαια όταν συμβαίνουν τραγελαφικά λάθη στην εξωτερική πολιτική της χώρας, οι λαϊκιστές Υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας είναι «θρασύδειλοι» και κολλημένοι στις καρέκλες τους για να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη ως απλά και μόνο πολιτικοί προϊστάμενοι, αποδίδοντας τα όποια λάθη ή παραλείψεις στους απλούς υπαλλήλους, για τις εντολές που οι ίδιοι δεν τους έδωσαν!

Πως όμως παρεισδύει ο λαϊκισμός μέσα στο ίδιο ιδεολογικό θεμέλιο της δημοκρατίας; Προφανώς βρίσκει ένα κενό, όταν η δημοκρατία αδυνατίζει, όταν οι δημοκρατικοί θεσμοί εκφυλίζονται, όταν οι ταγοί του έθνους αποδεικνύονται διεφθαρμένοι και ανίκανοι να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που εκφράζει η κοινωνία, ή όταν αποδεικνύονται αδιάφοροι απέναντι στις πραγματικές λαϊκές ανάγκες. Ματαιώνεται έτσι κάθε προσδοκία των πολιτών για βελτίωση της ζωής τους ενώ διαψεύδονται ταυτόχρονα τα όνειρα, που διατηρούσαν όταν ψήφιζαν.

Όταν ο λαϊκισμός εισχωρεί και ακουμπά τις καρδιές μας, η κοινωνία βρίσκεται ήδη απελπισμένη ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στη καθημερινότητά της, με αποτέλεσμα να απομακρύνεται από το πολιτικό σύστημα και να χάνεται έτσι κάθε δυνατότητα παρέμβασής της στα δρώμενα. Δεν έχουμε παρά να ρίξουμε μια ματιά στα ποσοστά εκλογικών αναμετρήσεων για να δούμε την αποχή να βαίνει αυξανόμενη.

Με αυτήν την απογοήτευση στη κοινωνία θα έρθει αντιμέτωπος ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στις επερχόμενες εκλογές και αυτήν θα πρέπει να ξεριζώσει. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι!
Με όπλο του το πρόγραμμά του και τα πολιτικά του επιχειρήματα θα πρέπει να πείσει τους πολίτες ότι η συμμετοχή τους στη κοινωνική δράση και στη κάλπη των εκλογών, είναι ο μόνος δρόμος για να πάρουν τη ζωή τους πίσω και να αλλάξουν τη μοίρα τους.
Γιατί στη Δημοκρατία, όσο και τα καθεστώτα να την κάνουν ισχνότερη δεν υπάρχουν αδιέξοδα! Οι πρωτοπόροι με όραμα την κοινωνία των πολλών και την κοινωνική Δικαιοσύνη δείχνουν το δρόμο!

Πρ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ / μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter