Ο Λάκης Χαλκιάς ξεδιπλώνει τη ζωή του

Ο Λάκης Χαλκιάς ξεδιπλώνει τη ζωή του

Ο πηγαίος ερμηνευτής Λάκης Χαλκιάς ξετυλίγει τη μεγάλη διαδρομή του στο ελληνικό τραγούδι και μαζί τις μνήμες απ’ τον πατέρα του Τάσο Χαλκιά και την ιστορική μουσική οικογένεια των Χαλκιάδων.

Μια αποκαλυπτική εξομολόγηση συζήτηση όπου η Ήπειρος και η σκληρή μοίρα των πρωτοπόρων επαγγελματιών καλλιτεχνών του δημοτικού τραγουδιού αναδύεται ανάγλυφα με τις πικρές αλλά δοξασμένες στιγμές της.

Οι τραγικές εμπειρίες του πατέρα του, τα ευχάριστα αλλά και δύσκολα παιδικά χρόνια, το λαϊκό και λαϊκοδημοτικό που δοξάστηκε στα χρόνια του ’60, ο Καζαντζίδης, ο Δερβενιώτης, τα κέντρα διασκέδασης της εποχής αλλά και η πολιτικοκοινωνική ατμόσφαιρα.

Ο Λάκης Χαλκιάς εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στο εξωτερικό, μιλά για την εξαιρετική καριέρα που δημιουργεί εκεί αλλά και τη μοιραία επιστροφή του και το σμίξιμό του με τον Γιάννη Μαρκόπουλο.
Η στενή συνεργασία μαζί του σε ζωντανές εμφανίσεις και στη δισκογραφία που θα σημαδέψουν τη πορεία του αλλά και γενικότερα τον πολιτισμό μας, οι εκλεκτικές και συνεπείς επιλογές του, οι μπουάτ, το μεταπολιτευτικό τραγούδι, η συνεργασία του με τον Γιάννη Ρίτσο και τον Μάριο Τόκα, η γιορτή των Χαλκιάδων στον Λυκαβηττό, το όραμά του «2.500 χρόνια Ελληνική Μουσική» που έγινε πραγματικότητα.

Ο Λάκης Χαλκιάς στέκεται και στην περίπτωση του Πετρολούκα Χαλκιά και δηλώνει την «αντίδρασή» του σε όσους οικειοποιούνται στιγμές του πατέρα του ενώ απ’ το περισκόπιο του παρελαύνει ένα μεγάλο κομμάτι απ’ το χτες αλλά και το σήμερα του τραγουδιού μας, μιας και ο ίδιος παραμένει δημιουργικός και αειθαλής.

Οι γνώσεις του Κώστα Μπαλαχούτη στη δισκογραφία και ο «τρόπος» του, αξιοποιούν τις αφηγήσεις των πηγαίων ερμηνευτών και δημιουργών, καταλήγοντας σε ένα ουσιαστικό, καλλιτεχνικό και συνάμα βαθιά ανθρώπινο «καταστάλαγμα».

Η «Κατάθεση Ψυχής» του Λάκη Χαλκιά θα μεταδοθεί την Κυριακή 30 Μαΐου στις 2 το μεσημέρι στο Κανάλι της Βουλής.

Η εκπομπή θα προβληθεί σε επανάληψη τη Δευτέρα 31 Μαΐου, μισή ώρα μετά μεσάνυχτα (ξημέρωμα Τρίτης)

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ανδρέας Μαριανός.

Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται στο Θέατρο Αλεξάνδρεια του Βασίλη Βλάχου.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter